Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Esapeka Lapi pamet "Škoda" komandu un grib pievienoties "Toyota"

Juris Grīns
Juris Grīns

Esapeka Lapi pamet "Škoda" komandu un grib pievienoties "Toyota"
Esapeka Lapi Vācijas rallijā
Foto: wrc.com

Talantīgais somu rallija pilots Esapeka Lapi paziņojis par aiziešanu no "Škoda Motorsport" komandas, tādā veidā pastiprinot baumas par savu iespējamo pievienošanos "Toyota" rūpnīcas vienībai, kas nākamgad atgriezīsies pasaules rallija čempionātā.

Lapi jau oficiāli paziņojis, ka pēc sezonas beigām pametīs "Škoda", ar ko kopā 2014. gadā uzvarēja Eiropas rallija čempionātā. Tikmēr šobrīd Lapi ir uzvarējis pēdējos divos WRC2 pasaules čempionāta posmos, kopvērtējumā ieņem trešo vietu, bet vēl saglabā reālas iespējas iegūt titulu.

"Ar "Škoda" es līgumu parakstīju 2012. gadā, ar viņiem kopā esmu pavadījis četrus ar pusi gadus - domāju, tas ir pietiekami," stāsta 25 gadus vecais autosportists. "Ir laiks doties prom. Gribu attīstīt sevi kā pilots."

"Toyota" rūpnīcas komandas vadītājs Tomijs Makinens jau pieminējis Lapi kā vienu no galvenajiem kandidātiem uz vietu sastāvā 2017. gada WRC sezonā. Ja Lapi patiešām pievienosies "Toyota" komandai, nākamā sezona būs pirmā viņa karjerā, kad soms startēs ar WRC klases auto.

Pirms nesen notikušā Vācijas rallija Lapi apmeklēja "Toyota" komandas Somijas bāzi Pūpolā, taču noliedza izskanējušās baumas, ka būtu veicis testus ar "Yaris WRC" automašīnu.

"Mani ielūdza uz darbnīcu," paskaidro Lapi. "Tomijs mani uzaicināja apskatīties mašīnu un domāju, ka tāpēc arī radās šīs baumas. Bet tā nav taisnība, es ar to neesmu braucis. "Toyota" ir interesants variants, lai gan viņus interesē arī citi braucēji, ne vien es. Šo lēmumu nepieņemšu es, bet es gribētu braukt šajā komandā nākamajā gadā."

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-08-31 01:47, pirms 8 gadiem
Lai izdodas!