Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kurzemes rallija putekļos pēc pirmās dienas līderis Gross ar WRC auto

Kurzemes rallija putekļos pēc pirmās dienas līderis Gross ar WRC auto
Georgs Gross tramplīnā
Foto: Greg Roslon (ewrc-results.com)

Pēc aizvadītajiem pirmajiem septiņiem ātrumposmiem rallijā "Kurzeme 2013" sacensību vadībā atrodas igauņu pilots Georgs Gross, kurš startē ar "Ford Focus RS WRC 08" automašīnu. Otrais šobrīd būtu Latvijas komandas ASRT pilots Aleksejs Lukjaņuks no Krievijas, kurš demonstrēja fantastisku ātrumu vakara ātrumposmos, tomēr sportists ir saņēmis sodu par nokavēšanos startā.

Sacensības startēja pēcpusdienā un pirmajā šīs rallija dienas daļā bija jāveic trīs ātrumposmi, kuros sportisti sacēla ārkārtīgi lielus putekļus. Daudzi sūdzējās, ka redzamība brīžiem esot bijusi ne vairāk par 100 metriem, līdz ar to dažbrīd drošības dēļ nācies piebremzēt, jo daudzi līkumi bijuši nepārredzami.

Visos trīs pirmajos ātrumposmos uzvaru izcīnīja igaunis Gross. Viņa tautietis Ots Tanaks šajos "dopos" ieņēma vienu trešo un divas otrās vietas, kā rezultātā, dodoties uz servisa parku, ar savu N4 klases "Subaru Impreza" atpalika vien nepilnas 10 sekundes. Trešo vietu tobrīd ieņēma Egons Kaurs, kurš no Tanaka atpalika pavisam nedaudz - tikai 2 sekundes.

Lai gan ar vadošajām ekipāžām latvieši sacensties nespēja, četras mūsu ekipāžas pirmos trīs ātrumposmus veica ļoti līdzīgā ātrumā. Pēc SS3 desmito vietu ieņēma Jānis Berķis, kuram turpat aizmugurē sekoja Mārtiņš Svilis, Aivis Egle un Jānis Vorobjovs. Šo četru pilotu starpā uz to brīdi bija tikai nedaudz vairāk par 4 sekundēm.

Lai gan putekļi ievērojami apgrūtināja braukšanu, lielas problēmas sportistiem neradās. Jāpiemin gan, ka avāriju trešajā dopā piedzīvoja R2 klases braucējs Atis Bruņinieks ar "Renault Clio".

Pēc servisa parka, kurā tika uzmontētas nakts ātrumposmiem paredzētās papildus gaismas, rallijs turpinājās.

9.4 km garajā piektajā ātrumposmā, ko vienīgo sportisti šodien veica tikai vienu reizi, notika neliela drāma, jo kļūdu pieļāva un sliktās redzamības dēļ kādā līkumā taisni aizbrauca Grosa ekipāža, rezultātā vienā brīdī pazaudējot vadību rallija kopvērtējumā, kur uz pirmo vietu pacēlās Egons Kaurs. Pirms tam šķita, ka varbūt Gross ar nolūkumu piebremzējis, lai sestdien trasē nebūtu jādodas pirmajam, tomēr jau pēc sestā "dopa" viņš atguva vadību kopvērtējumā.

Savukārt arvien ātrāk sāka braukt Aleksejs Lukjaņuks, kurš bija uzvarējis SS5 un pozīciju pa pozīcijai rāpās uz augšu. Pēc sestā ātrumposma viņš jau atradās otrajā vietā kopvērtējumā. Savukārt dienas noslēdzošajā ātrumposmā Grosu izdevās pārspēt gan Kanguram, gan Lukjaņukam, taču tobrīd kļuva skaidrs, ka krievu sportists saņēmis 1 minūtes sodu par novēlotu ierašanos uz pirmo ātrumposmu.

Rezultātā pēc pirmās sacensību cienas Georgs Gross ir sacensību vadībā, bet Lukjaņuks no viņa, pirms soda saņemšanas, atpalika 4.8 sekundes, vēlāk atkrītot uz desmito vietu. Gaidot sacensību otro dienu, otro vietu ieņem Egons Kaurs, kurš no līdera atpaliek 8.6 sekundes, bet trešais ir cits igaunis, Ots Tanaks. No latviešiem ātrākais ir Mārtiņš Svilis, kurš absolūtajā ieskaitē ieņem astoto vietu, bet A+ klasē ir otrais, zaudējot tikai Grosam.

Matiass Kāle, viesis no Vācijas, pēc pirmās dienas atrodas tikai 16. vietā, no līdera atpaliekot nepilnas 2 minūtes.

Gross šobrīd ir līderis A+ klasē, Kaurs ieņem pirmo vietu N4 ieskaitē, bet R4 vērtējumā šobrīd vadībā Kangurs.

Tikmēr lieliska cīņa šobrīd tiek aizvadīta R2 klasē, kur par uzvaru savā starpā sīvi cīkstās mājinieki Mārcis Ķenavs un Ralfs Sirmacis - starp viņiem pirms rallija otrās dienas tikai 1 sekunde, kamēr trešo vietu ieņem Emīls Blūms, kurš no līdera atpaliek 17.9 sekundes. Ķenavs bija vadībā pēc pirmajiem trim ātrumposmiem, taču SS4 laikā Sirmacim izdevās kļūt par R2 klases līderi. Tad atkal Ķenavs atguva pirmo vietu, taču starp viņiem pēc piektā un sestā ātrumposma bija mazāk kā 1 sekunde. Sestdien šo braucēju starpā gaidāma sīva cīņa, kamēr igauņi pamazām no cerībām uz uzvaru atvadās.

Savukārt 2WD ieskaitē Andis Neikšāns ar savu aizmugures piedziņas "BMW" pēc šīs dienas atrodas trešajā vietā, 22.2 sekundes aizmugurē igaunim Tomasam Vaskam, kurš startē ar tādu pašu, taču par aptuveni 70 zirgspēkiem jaudīgāku auto. Neikšānam šobrīd priekša arī igaunis Andruss Vahi. Ja ceturtajā ātrumposmā Neikšāns nebūtu pazaudējis gandrīz pusminūti, viņš varētu atrasties klases vadībā, un tas pierāda, ka vairākkārtējais Latvijas rallija čempions sestdien vēl mēģinās izcīnīt uzvaru 2WD klasē.

Rallija "Kurzeme 2013" kopvērtējums pēc SS7

VietaPilotsMašīnaKlaseRezultāts
1.Georg GrossFord Focus RS WRC 08A+22:23.52
2.Egon KaurMitsubishi Lancer Evo XN4+8.68
3.Ott TänakSubaru ImprezaN4+10.35
4.Martin KangurFord Fiesta R5R4+20.63
5.Siim PlangiMitsubishi Lancer Evo XN4+31.58
6.Timmu KõrgeMitsubishi Lancer Evo IXN4+45.70
7.Vasily GryazinFord Fiesta S2000R4+48.58
8.Mārtiņš SvilisMitsubishi Lancer Evo VIIIA++59.13
9.Martin AbramMitsubishi Lancer Evo XN4+1:01.50
10.Alexey LukyanukMitsubishi Lancer Evo XN4+1:04.82
...............
12.Jānis VorobjovsMitsubishi Lancer Evo XN4+1:10.55
13.Aivis EgleMitsubishi Lancer Evo XN4+1:25.31
14.Jānis BerķisMitsubishi Lancer Evo VIIIA++1:27.22
15.Elviss HermanisMitsubishi Lancer Evo VIIIA++1:29.25
19.Viktors ĻebedevsSubaru ImprezaN4+2:14.32
20.Mārcis ĶenavsHonda Civic Type-RR2+2:21.26

Uzskaitīti tikai tie latviešu piloti, kas absolūtajā ieskaitē atrodas TOP 20.


, 2013-08-30 22:30, pirms 11 gadiem
Letiņiem jāpieliek ātrumā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Piggy_
, 2013-08-31 03:44, pirms 11 gadiem
Dīvains saraksts, pēc klasēm spriežot. Putekļiem laikam liela loma...
Bet jebkurā gadījumā letiņiem ir jāpieliek. Gan braukšanā, gan - īpaši - tehnikā.
, 2013-08-31 07:55, pirms 11 gadiem
Piggy_ rakstīja: Pec komentariem jau redzams kas nevienam sis su**s neintresee
kad roza gejiskiem siveniem neintrese,tas jau vairak ka skaidrs,bet tapec jau nav jasaka,kad nevienam neintrese.
, 2013-08-31 08:29, pirms 11 gadiem
Piggy_ rakstīja: Pec komentariem jau redzams kas nevienam sis su**s neintresee
Tu tak esi āksts. Aizbrauc uz kādu dopu un paskaties, vai cilvēki ir vai nav.
Šodien lietus nolijis, vismaz putekļi nebūs
, 2013-08-31 08:31, pirms 11 gadiem
Piggy_ rakstīja: Pec komentariem jau redzams kas nevienam sis su**s neintresee
Jo tie n-tie tūkstoši, kam tas interesē, vakar un šodien atrodas trases malā.
, 2013-08-31 11:06, pirms 11 gadiem
Varbūt kāds var pateikt, kur atrast info par visiem ātrumposmiem, cikos un kur sākas, kas nu vēl palikuši?
, 2013-08-31 11:10, pirms 11 gadiem
eatandeat rakstīja: Varbūt kāds var pateikt, kur atrast info par visiem ātrumposmiem, cikos un kur sākas, kas nu vēl palikuši?
www.autorally.lv/‎
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.