Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišam veiksmīga pirmā diena Zviedrijā Eiropas ieskaitē

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Nitišam veiksmīga pirmā diena Zviedrijā Eiropas ieskaitē
Reinis Nitišs
Foto: SET Promotion

Valdot vasarai atbilstošiem laika apstākļiem, saulei spoži spīdot virs daudzskaitlīgajām skatītāju rindām, Zviedrijas ciematiņa Holjesas apkārtnē šodien notika 2018. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar klases trešā posma pirmās divas kvalifikācijas, pēc kurām Reinis Nitišs ieņem otro vietu.

Jēkabpilieša pirmā brauciena rezultātu ietekmēja auto sajūga defekts, kas tika atklāts pēc rīta treniņiem. Tā kā līdz brauciena sākumam defektu pilnībā novērst nebija iespējams – Nitišs startēja piesardzīgi, pēc pirmā līkuma ierindojoties trešajā vietā. Brauciena turpinājumā izvērtās vairākus apļus gara cīņa ar krietni lēnāk braucošo Dereku Tohilu, kas jēkabpilietim maksāja vērtīgas sekundes – kvalifikācijas kopvērtējumā Nitišam sestais laiks.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā ātrākais bija viens no Nitiša galvenajiem konkurentiem cīņā par Eiropas čempiona titulu - Sirils Reimonds no Francijas. Otrais rezultāts Tomasam Brintesonam, bet trešais iepriekšējā posma uzvarētājs Antons Marklunds.

Pārtraukumā līdz otrajam braucienam mehāniķiem izdevās nomainīt sajūgu, tādējādi startēt varēja jau ar “pilnu gāzi” – tas atmaksājās, un Nitišs pēc pirmā līkuma atradās brauciena vadībā. Lai gan turpmāko četru apļu laikā tika pieļautas vairākas kļūdiņas, konkurentiem apdraudēt Nitiša pozīciju iespēju nebija – uzvara braucienā, otrās kvalifikācijas kopvērtējumā uzrādot otro ātrāko laiku.

Ātrāko laiku uzrādīt spēja Brintesons, bet aiz mūsu braucēja vietu ieņēma Renē Minnihs, kurš vēljoprojām ir savas vienības "All-Inkl Munnich Motorsport" vienības īpašnieks un arī braucējs tajā. Jāpiemin, ka Nitišs šo komandu pārstāvēja World RX klasē 2016. gadā.

Divu kvalifikāciju kopvērtējumā Reinis Nitišs ierindojas 2. pozīcijā, par 12 punktiem atpaliekot no Brintesona. Tikmēr trešais ir Minnihs, Nitišam zaudējot 2 punktus.

Rīt gaidāmas atlikušās divas kvalifikācijas kārtas, kā arī pusfināli un fināls.