Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Vorobjovs uzvar savā klasē Polijas rallija čempionāta posmā Gdaņskā

Vorobjovs uzvar savā klasē Polijas rallija čempionāta posmā Gdaņskā
Vorobjovs/Mālnieks Gdaņskas rallijā
Foto: niechwiadowicz.com

"Vorobjovs Racing" komandas ekipāžas sportisti Jānis Vorobjovs un Andris Mālnieks kļuvuši par savas klases uzvarētājiem Polijas rallija čempionāta otrajā posmā "Rajd Gdańsk Castrol – Inter Cars 2016".

Gdaņskas apkaimē notikušajā grants rallijā sportisti aizvadīja 11 ātrumposmus, kuru kopējais garums sasniedza nepilnus 123 kilometrus. Pirmajā dienā tika veikti seši ātrumposmi, otrajā - vēl pieci.

Sestdien pēc pirmajiem trim ātrumposmiem Vorobjovs/Mālnieks, kuri startēja ar pašu darbnīcā sagatavoto "Mitsubishi Mirage RS Proto", ieņēma sesto vietu absolūtajā ieskaitē un bija līderi "Open N" klasē. Dienas noslēgumā Vorobjova ekipāža jau bija piektā kopējā ieskaitē, bet savā klasē tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā pusminūti.

Otrajā dienā sportisti no Latvijas turpināja demonstrēt labu ātrumu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru "Open N" ieskaitē, kā arī saglabāja piekto vietu absolūtajā vērtējumā, turklāt tikai par 0.7 sekundēm atpaliekot no ceturtās vietas ieguvēja Grzegorza Grziba ("Ford Fiesta R5") ekipāžas.

"Svētdienas ātrumposmus ekipāža aizvadīja bez starpgadījumiem, pilsētas ātrumposmā uzrādīts otrs labākais rezultāts, parādot, ka cīnīties ar R5 automašīnām ir iespējams," pēc finiša sociālajos tīkos atzina "Vorobjovs Racing" komanda.

Uz Poliju bija devušies arī Gatis Vecvagars/Gvido Kalniņš, kuri arī pārstāvēja "Vorobjovs Racing" un aizvadīja pirmo ralliju ar jauno "Mitsubishi Mirage RS Proto" automašīnu. Pēc pirmās dienas viņi bija 13. vietā absolūtajā ieskaitē un sestie "Open N" klasē, bet svētdienas rītā piedzīvoja izstāšanos motora defekta dēļ.

Par Gdaņskas rallija uzvarētāju kļuva Filips Nivette ("Škoda Fabia R5"), kurš vēl nesen piedalījās Latvijas čempionāta posmos "Kurzemē" un "Talsos". Viņš vadību pārņēma pēdējā ātrumposmā, uz leju atbīdot Jaroslavu Koltunu ("Ford Fiesta R5"), kurš atpalika tikai 1.1 sekundi. Trešo vietu izcīnīja Lukažs Habajs ("Ford Fiesta R5").

Gdaņskas rallija rezultāti

VietaPilotsAutoKlaseRezultāts
1.Filip NivetteŠkoda Fabia R521:16:33.8
2.Jarosław KołtunFord Fiesta R52+1.1
3.Łukasz HabajFord Fiesta R52+25.6
4.Grzegorz GrzybFord Fiesta R52+55.6
5.Jānis VorobjovsMitsubishi Mirage RS ProtoOpen N+56.3
6.Maciej RzeźnikFord Fiesta ProtoOpen N+1:45.5
7.Maciej OleksowiczFord Fiesta R52+2:29.8
8.Aron DomżałaMitsubishi Lancer Evo XOpen N+3:00.2
9.Mikołaj KempaMitsubishi LancerOpen N+4:12.1
10.Maciej StolarskiMitsubishi Lancer Evo IXOpen N+6:06.8

, 2016-05-30 11:43, pirms 8 gadiem
Pilsētas posmos arī ar kārtīgu aizmugures piedziņu var pacīnīties ar R5
Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.