Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Par Korsikas WRC rallija jauno līderi kļūst Noivils, igaunim Tanakam neveiksme

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Par Korsikas WRC rallija jauno līderi kļūst Noivils, igaunim Tanakam neveiksme
Tjerī Noivils

Par Korsikas WRC rallija jauno līderi kļuvis ''Hyundai Motorsport'' komandas pilots Tjerī Noivils, kuram tikai 4,5 sekundes zaudē Elfins Evans no M-Sport komandas.

Korsikas WRC rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic seši posmi, kuru kopējais garums bija 174 kilometri. Rīta sekcijas trijos posmos ātri turpināja būt Ots Tanaks un Elfins Evans, kuri tobrīd cīnījās par vadību rallijā.

Pēc devītā posma par līderi kļuva Tanaks, kuram tikai 2,3 sekundes zaudēja Evans, bet 17 sekundes atpalika Tjerī Noivils.

Pēc servisa parka desmitajā posmā Evans Tanakam kopvērtējumā pietuvojās līdz 1,6 sekundēm, bet 11.posmā Tanaks, tāpat kā Latvala, pārsita riteni, zaudējot vairāk nekā divas minūtes. Tobrīd kopvērtējumā Evans par 11,5 sekundēm apsteidza Noivilu, bet Tanaks atkrita uz septīto pozīciju.

Noslēdzošajā posmā ļoti ātrs bija Noivils, kuram izdevās kopvērtējumā apsteigt Evansu, kurš finišā atzina, ka viņam nav ne jausmas, kāpēc rezultāts esot tik slikts, jo viņš esot veicis labu posmu.

Līdz ar to līderis pēc divām dienām ir Noivils, kuram seko Evans un Sebastjans Ožjē, kuram dienas noslēdzošajā posmā izdevās apsteigt Dani Sordo.

WRC2 klasē pēc pirmā posma Nikolajs Grjazins atkrita uz piekto pozīciju, taču turpinājumā krievu braucējs uzrādīja ātrus un stabilus rezultātus, kas viņam ļāva atgriezties trešajā vietā. Tikmēr vairāki Grjazina konkurenti cīnījās ar pārsistiem riteņiem, zaudējot daudz laika un pozīcijas. Šobrīd WRC2 klases rezultāti nav pieejami, jo trasē aizdegās Erika Kamillī automašīna.

Jāatzīmē, ka WRC2 Pro klasē vispirms avāriju piedzīvoja Kalle Rovanpera, kurš bija spiests izstāties, bet dienas noslēdzošajā posmā avarēja arī polis Lukašs Piničeks, kurš bija palicis vienīgais pilots WRC2 Pro klasē.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic divi ātrumposmi (51 km).

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Neuville T.Hyundai i20 Coupe WRC02:56:50.0
2 .Evans ElfynFord Fiesta WRC+4.5
3 .Ogier S.Citroën C3 WRC+44.8
4 .Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+49.9
5 .Suninen TeemuFord Fiesta WRC+1:32.1
6 .Tänak OttToyota Yaris WRC+1:54.5
7 .Lappi EsapekkaCitroën C3 WRC+1:59.3
8 .Loeb SébastienHyundai i20 Coupe WRC+03:21.4
9 .Meeke KrisToyota Yaris WRC+3:55.9
10 .Latvala J.Toyota Yaris WRC+6:35.4