Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Alonso pēc pirmajiem testiem pārsteigts par Dakaras rallija mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pēc pirmajiem testiem pārsteigts par Dakaras rallija mašīnu
Foto: Toyota Gazoo Racing

Divkārtējais F1 čempions un Lemānas 24 stundu sacensību uzvarētājs Fernando Alonso pirmo reizi aizvadījis testus ar rallijreida mašīnu, atzīstot to par ļoti aizraujošu pieredzi. Iespējams, sportists jau sācis gatavoties Dakaras rallijam - sacīkstēm, kuras viņš savā karjerā vēlas aizvadīt vismaz reizi.

WEC pasaules čempionātā, tostarp Lemānas sacīkstēs, Alonso startē "Toyota Gazoo Racing" rūpnīcas komandā, līdz ar to tieši ar šīs vienības auto viņam tika dota iespēja veikt testus. Divu dienu garumā Dienvidāfrikas Republikā pilots aizvadīja testus ar 2019. gada specifikācijas "Toyota Hilux" sacīkšu pikapu, smeļoties pieredzi arī ilggadējā Dakaras rallija dalībnieka Žinela de Viljē, kurš bija viņa skolotājs.

"Pēdējo divu gadu laikā esmu izmēģinājis dažādas mašīnas un čempionātus, un šī ir iespēja pamēģināt kaut ko pilnīgi savādāku nekā to, ar ko esmu radis braukt," atzīst Alonso. "Ir interesanti. Bez šaubām, pavisam savādāk, bet interesanti. Šo mašīnu ir jāizmanto daudz agresīvāk nekā esmu pieradis to darīt, bet tas ir aizraujoši."

Vispirms Alonso apmeklēja "Toyota" bāzi, kur ieguva pirmās zināšanas par braukšanu bezceļos. Testos viņam blakus sēdās De Viljē stūrmanis Deniss Mērfijs.

"Viss šeit ir citādi," viņš neslēpj. "Kāpas ir grūti "nolasīt", ir grūti izvērtēt to augstumu un, cik ātri tām var braukt pāri. Mašīna strādā labi, tai ir laba saķere, balansējums, jauda un bremzes. Tas viss šķiet pat neticami. Jau ar pirmajām minūtēm mašīnā jutos komfortabli, pat labāk nekā cerēju, neskatoties uz lielo karstumu salonā."

Alonso jau iepriekš atzinis, ka viņu interesētu starts Dakaras rallijā. Iespējams, šī sportistam ir pirmā sagatavošanās, lai to paveiktu jau 2020. gada janvārī, kad jānotiek nākamajām sacensībām. Šobrīd gan vēl nav zināms, kur tieši tās notiks, jo izskatās, ka Dienvidameriku tur valdošās finansiālās krīzes dēļ nāksies pamest.

Fernando Alonso divreiz savā karjerā kļuvis par F1 čempionu, 2005. un 2006. gadā, bet šobrīd šajās sacīkstēs vairs nestartē, lai gan pieļauj iespēju atgriezties.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro