Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kubica atsauc dalību Zviedrijas rallijā, vēl viens igaunis debitēs WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica atsauc dalību Zviedrijas rallijā, vēl viens igaunis debitēs WRC
Roberts Kubica
Foto: AFP/Scanpix

Apstiprinoties iepriekš izskanējušajai informācijai, Roberts Kubica ir atsaucis dalību Zviedrijas rallijā, pagaidām liekot punktu savai dalībai pasaules rallija čempionātā. Tikmēr pie WRC auto stūres debitēs igaunis Maits Mērands, kurš nesen startēja Latvijā.

Jau iepriekš Kubica izteicās, ka dalība janvārī notikušajā Montekarlo rallijā, iespējams, būs viņa pēdējais starts WRC. Poļu autosportists atzina, ka viņam ziemas periodā nav izdevies savākt visu nepieciešamo budžetu, lai pietiekamā kvalitātē aizvadītu sezonu, pirms katrām sacīkstēm veicot testus un nedomājot par naudas trūkumu.

Arī starts Montekarlo rallijā izrādījās neveiksmīgs - sacensību vienā no pirmajiem ātrumposmiem Kubicas pilotētais "Ford Fiesta RS WRC" auto noslīdēja no ceļa un palika grāvī.

Organizatori bija rezervējuši Kubicam vietu Zviedrijas rallija starta sarakstā, tomēr piektdien sportists atsauca savu dalību. Iespējams, viņš atgriezīsies pasaules čempionātā pēc kāda laika, taču varbūt viņa karjera WRC ir beigusies pavisam. Bijušais F1 pilots neslēpj, ka viņam ir piedāvājumi startēt autošosejas sacīkstēs un, iespējams, viņš izvēlēsies iet šādu ceļu.

"Rally Sweden 2016" notiks no 12. līdz 14. februārim Karlštades apkaimē. Pasaules rallija čempionāta otrajam posmam apstiprinātas aptuveni 60 ekipāžas, no kurām 17 startēs ar WRC klases mašīnām. Līdzās pastāvīgajiem čempionāta dalībniekiem, šogad šis būs pirmais starts Heningam Solbergam ("Ford Fiesta RS WRC") , Kreigam Brīnam ("Citroen DS3 WRC") un Jazīdam Al-Radži ("Ford Fiesta RS WRC").

Interesanti, ka ar WRC klases auto Zviedrijas rallijā startēs arī igaunis Maits Mārends. Sportists, kurš nesen rallijā "Sarma 2016" guva desmito vietu ar "Mitsubishi Lancer Evo X", debitēs pie "Mini Cooper WRC" stūres.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...
ewrc.cz

     [+] [-]

, 2016-01-30 22:16, pirms 8 gadiem
Vai ta mums latviešiem #mazāk naudas, ka mēs nevaram kā igauņi sūtīt savus pilotus uz WRC?! Laikam jau ka tā.

     [+] [-]

, 2016-01-31 01:03, pirms 8 gadiem
Acīmredzot. Vai arī esam pārāk skaudīgi un negribam savējos atbalstīt.
Bet Kubicam laikam patiešām laiks pārmesties uz kādu citu veidu. Visu cieņu viņam par startu pēc tādām traumām, bet realitāte ir nežēlīga...