Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Neikšāns: "Patīkami cīnīties tādā konkurencē"

Neikšāns: "Patīkami cīnīties tādā konkurencē"
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Ar Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas ekipāžas Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala uzvaru noslēdzās Latvijas čempionāta sestais posms, rallijs ''Kurzeme 2012”.

Rallija otro dienu LMT rallija komandas ekipāža iesāka esot trešajā vietā absolūtajā vērtējumā un N4 klasē aiz krieva Alekseja Lukjaņuka un igauņa Kaspara Koitlas, bet pabeidza kā uzvarētāji. Pārliecinoši iesākuši otro dienu, Andis un Pēteris pēc septītā ātrumposma jau izvirzījās rallija vadībā, un iegūto pārsvaru noturēja līdz finišam, izcīnot otro uzvaru šāgada Latvijas čempionātā.

''Šī bija stratēģiski pareizi aizvadīta diena,'' pēc rallija stāsta ekipāžas stūrmanis Pēteris Dzirkals. ''Prieks, ka pārsvaru ieguvām ceļos, kas bija nezināmi – sestajā ātrumposmā Lietuvā un SS7;8, kura ceļos mēs nekad pirms tam nebijām bijuši, pat ne treniņos.''

''Pēc pirmās rallija dienas nolēmām, ka šodien uzreiz sāksim ar maksimālo ātrumu, un viss izdevās lieliski,” saka Andis Neikšāns. ''Sakoncentrējāmies uz pirmo ātrumposmu, izvirzījāmies vadībā un iekrājām pārsvaru, devītajā posmā galvenais bija to nepazaudēt, bet pēdējos divus ātrumposmus jau braucām ar domu par drošu finišu.”

LMT rallija komandas ekipāža īpaši uzsvēra šai rallijā valdījušo konkurenci, kas bija īpaši spēcīga, līdz ar to izdevās interesanta sacīkste – finišā uzvarētājus no otrās vietas ieguvēja Kaspara Koitlas šķīra tikai 5,18 sekundes.

''Cīņa par godalgoto trijnieku bija laba, domāju, arī skatītājiem tā patika,'' turpina Andis. ''Patīkami cīnīties tādā konkurencē. Žēl, ka Aleksejs Lukjaņuks izstājās, viņa rezultātu mēs „uzmanījām” vēl devītajā ātrumposmā.”

Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals ir vienīgā Latvijas ekipāža, kas kāpa uz rallija „Kurzeme 2012” goda pjedestāla absolūtajā vērtējumā – otro vietu ieguva igaunis Kaspars Koitla, kurš izvirzījies vadībā Latvijas čempionāta kopvērtējumā, bet trešais finišēja viņa tautietis Sīms Plangi. Šīs trīs ekipāžas uz goda pjedestāla arī N4 klases vērtējumā.

Nākamais starts Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai būs septembra beigās, kad risināsies Latvijas čempionāta noslēdzošais posms, rallijs „Latvija 2012”.

Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas preses pārstāve

Informāciju sagatavoja:
Līga Stirna


Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.