Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārtiņš Jankovskis

Pēc pirmās dienas līderis Hirvonens

Pēc pirmās dienas līderis Hirvonens
Miko Hirvonens pēc pirmās dienas
ir ātrākais pilots
Foto: AFP

Par Jaunzēlandes rallija līderi pēc pirmās dienas kļuvis ''Ford'' komandas braucējs Miko Hirvonens, kurš par nepilnām 28 sekundēm apsteidz savu sīvāko konkurentu Sebastienu Lēbu, kurš, iespējams, izmantoja nelielu taktisko viltību.

Pirmajā rallija dienā pilotiem bija jāveic septiņi posmi. Jau pirmais posms liktenīgs varēja izrādīties Lēbam, kurš gandrīz piedzīvoja avāriju. ''Esam laimīgi, ka pašās beigās neuzmetām kūleni. Ieskrējām akmeņos. Jācer, ka mašīnai viss kārtībā,'' saka Lēbs.

Pirmajos trīs posmos ātrākie bija abi somu sportisti. Pirmajā uzvarēja Jari Mati Latvala, bet otrajā un trešajā posmā nepārspēts palika Hirvonens. Kopvērtējumā pēc trijiem posmiem līderis bija Hirvonens, kurš par piecām sekundēm apsteidza Latvalu, bet par deviņām Lēbu.

Pēc servisa parka apmeklējumi pilotiem atkal nācās veikt tos pašus ātrumposmus, kurus viņi veica dienas pirmajā pusē. Šoreiz jau labāk gāja Lēbam, kurš pēc piektā posma Hirvonena pārsvaru sadeldēja līdz 0,7 sekundēm.

Jau iepriekš ziņojām, ka piloti pirms rallija otrās dienas, kura solās būt ļoti sarežģīta, varētu izmantot kādu taktisku viltību (Turcijā tādu taktisku viltību izmantoja ''Ford'' komandas braucēji – M.J.), un, iespējams, ka to arī izmantoja Lēbs. Pirms sestā ātrumposma starta Lēbs nespēja iedarbināt savu spēkratu. Trasē pirmais devās Hirvonens, bet Lēbs, kuram vēlāk izdevās iedarbināt savu auto, devās aiz somu sportista.

Lai arī Lēbs šajā posmā uzvarēja, par neierašanos laikā uz tehnisko kontroli franču sportistam piesprieda 30 sekunžu sodu, taču tas, pēc daudzu domām, ir labāk, nekā rīt trasē doties pirmajam, jo šis nav tas pārsvars, kuru Lēbs nespētu atvinnēt.

Lai arī kā tur būtu, Lēbs saka, ka nekādas viltības nav bijis. ''Šeit nav nekāda sakara ar taktikām. Mēs izmēģinājām visu, kur beigās spējām iedarbināt savu mašīnu.''

Pirmās dienas rezultāti

VietaBraucējsLaiks
1. M.Hirvonen 1:34:44.3
2. S.Loeb +27.8
3. D.Sordo +30.0
4. J.M.Latvala +30.1
5. F.Duval +1:27.9
6. U.Aava +2:01.3
7. P.Solberg +2:25.8
8. P.Andersson +2:50.5

Izmantotie resursi:
ewrc.cz


, 2008-08-29 09:29, pirms 16 gadiem
Malacis Miko!
Un pie tam vel zolīdi atrāvies!
, 2008-08-29 09:45, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Malacis Miko!
Un pie tam vel zolīdi atrāvies!

izlasi visu kartigi, nevis atravies bet uzvar citu neveiksmes del!
P.S. tas 30 sekundes pa divam dienam Loebs atgus
, 2008-08-29 09:51, pirms 16 gadiem
vaz2106 rakstīja: izlasi visu kartigi, nevis atravies bet uzvar citu neveiksmes del!
P.S. tas 30 sekundes pa divam dienam Loebs atgus

Es domāju, ka jau rīt viņš atgūs šo pārsvaru, kas zin, var būt arī vēl palielinās...
Pagājušais gads:
Pēc pirmās dienas līderis Gronholm, bet 13 sekundes atpaliek Lēbs
Beidzoties otrajai dienas jau vadībā Lēbs...vienā posmā viņš Gronholmam atvinnēja vairāk par 10 sekundēm...
Bet nu, cerams ka tā nenotiks un Miko sados pa biksēm Lēbam
, 2008-08-29 09:52, pirms 16 gadiem
vaz2106 rakstīja: izlasi visu kartigi, nevis atravies bet uzvar citu neveiksmes del!
P.S. tas 30 sekundes pa divam dienam Loebs atgus

Kāda starpība kā viņš ieguvis to pārsvaru!
Tad jau var arī teikt,ka Loebs ir pakāsis tās sekundes,gan sava stulbuma,gan komandas dēļ!
NZ nav tas rallijs kur sekundes var tik vienkārši nomest un atvinēt!Atliek tikai atcerēties dramatisko cīņu un tās iznākumu pērn,lai saprastu,ka FORD diezgan komfortabli jūtas šai rallī!
Rīt varbūt arī pakāsīs,bet svētdien atkal atvinēs,jo Loebam būs jastartē pirmam slaukot ceļus!
, 2008-08-29 09:54, pirms 16 gadiem
Pēc balss neizklausījās, ka Hirvonens būtu baigi priecīgs, ka viņam šāds pārsvars un rīt pirmajam trasē jādodas...
Bet prieks par Āvu
, 2008-08-29 10:08, pirms 16 gadiem
Mārtiņš Jankovskis rakstīja: Pēc balss neizklausījās, ka Hirvonens būtu baigi priecīgs, ka viņam šāds pārsvars un rīt pirmajam trasē jādodas...
Bet prieks par Āvu

Ja Āva spēs labi nobraukt līdz finišam (tpu,tpu,tpu),tad prieks būs dubults,bet par cik Āvam ar to stabilitāti ir tā kā ir,tad sapriecāties priekšlaicīgi nav īpaši pamata!
, 2008-08-29 10:24, pirms 16 gadiem
Lēbam tak vienkāršāk bija pakāst 10 sek trasē, nekā tīši zaudēt 30...
Konspirācijai te nav vietas!
, 2008-08-29 10:53, pirms 16 gadiem
vot vot, desmit sekundes var mierigak pakast dopa laikā, nevis shitik daudz, un ja vins (lēbs) būtu tagad kādā 3 vai 4jā vietā, varbūt tad rastos trasē kādeas priekšrocības, jo būtu nomesta tā šļura... bet vins tak brauc otrais ar MIKO.... kas tur mainas es nezinu....
, 2008-08-29 12:05, pirms 16 gadiem
Ivar un kas tad ir teicis, ka Loebs riit aizies priekšā Hirvonenam? Tur jau taa lieta, ka Loebs var pietuvoties un atstaat Mikko pirmo arii pirms trešās dienas kas ir pietiekoši gara! Un ja tu buutu taa kaartiigaak pasekojis pagaajušaa gada Jaunzeelandei tad zinaatu ka ne bez veiksmes Gronholms to ralli vinneeja! Nu kaut vai tas ka peedeejos paaris dopos Gronholms aizbrauca pa sausu trasi, bet tieši uz Loeba startu saak liit lietus...
, 2008-08-29 12:17, pirms 16 gadiem
iggor braucot pirmais Loebs vienaa otraa dopaa, pakaasa Hirvo -4 sek!, braudzot jau liidziigos apstaakljos pamaniijaas atvinneet gandriiz 7! Domaaju ka te ir starpiiba!
, 2008-08-29 12:26, pirms 16 gadiem
eldberg rakstīja: Lēbam tak vienkāršāk bija pakāst 10 sek trasē, nekā tīši zaudēt 30...
Konspirācijai te nav vietas!

Aha...noteikti braucot trasē kā pirmajam viņam tiktu dota tāda iespēja...Pēc tam taču brauktu Hirvonens un zinot Lēba laiu, pagaidītu tieši tik, cik vajadzīgs, lai komfortabli iekārtotos aiz Lēba...
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.