Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallijsprinta posmā Lietuvā uzvaru svin Kalvis Blūms

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas rallijsprinta posmā Lietuvā uzvaru svin Kalvis Blūms
Kalvis Blūms. Foto: Justas Leleckas

Sestdien Lietuvā startēja rallijsprints “Zarasai”, kas bija ne tikai Lietuvas rallijsprinta čempionāta trešais posms, bet arī Latvijas rallijsprinta čempionāta 4.posms. Uzvaru Latvijas rallijsprinta ieskaitē svinēja Kalvis Blūms (''Mitsubishi Lancer Evo VI").

Uz starta izgāja vairāk nekā 60 ekipāžas, kuru vidū bija arī vairākas ekipāžas no Latvijas - kopskaitā gandrīz 30!

Uzvarot visos ātrumposmos, uzvaru izcīnīja Vitautas Švedas ar ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnu. Tikmēr negaidīti otro vietu absolūti un pirmo Latvijas rallijsprinta čempionāta ieskaitē izcīnīja Kalvis Blūms ar stūrmani Jurģi Meisteru. Jāatzīmē, ka ekipāža savu ''Mitsubishi Lancer Evo VI'' automašīnu dala uz pusēm, kur vienu ralliju brauc viens, bet otru – otrs.

Piemēram, Jurģis šogad nobraucis četrus rallijus, kamēr Kalvim šis bija pirmais rallijs šogad un trešais rallijs karjerā, taču tas ekipāžai neliedza izcīnīt uzvaru! Trešo vietu absolūti izcīnīja Kristaps Sarma/Ervins Zgirskis.

2WD Open klasē triumfēja Kārlis Nebars/Gundars Balodis, 4WD Open klasē pirmais Blūms, Historic klasē ātrākie Māris un Aldis Egles, 4WD ieskaitē pirmie Krišjānis Zintis Puriņš / Mārtiņš Puriņš, 2000 klasē ātrākie bija Reinis Trūps/Beate Klipa, bet Klasika 3000 klasē uzvarēja Andris Vovers.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
eWRC-results.com - rally database