Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Igaunis Tanaks pirmo reizi karjerā uzvar prestižajā Somijas WRC rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Igaunis Tanaks pirmo reizi karjerā uzvar prestižajā Somijas WRC rallijā
Ots Tanaks
Foto: Facebook.com/otttanakfanpage

Igauņu pilota Ota Tanaka ekipāža no “Toyota” komandas svētdien nosargāja iepriekšējā dienā iekrāto pārsvaru un kļuva par pasaules rallija čempionāta (WRC) Somijas posma uzvarētāju. Tanakam šī ir pirmā uzvara “Rally Finland” un ceturtā visā karjerā.

30 gadus vecais Tanaks vadībā izvirzījās jau ceturtdienas vakarā notikušajā superspeciālajā ātrumposmā, bet piektdien aizvadīja ļoti spraigu cīņu ar “Citroen” pilotu Madsu Ostbergu, dienas izskaņā esot vien nepilnas sešas sekundes priekšā. Ļoti pārliecinošs sniegums Tanakam padevās sestdien, kad viņš dominēja un atrāvās no Ostberga līdz 39 sekunžu atstatumam.

Svētdien bija jāveic vēl četri ātrumposmi. Tanaks bija ātrs, bet uz lielu risku neizgāja, uzvarot tikai noslēdzošajā ātrumposmā, kurā bija iespējams iegūt papildus čempionāta punktus. Savukārt Ostbergam izdevās noturēties priekšā “Toyota” pārstāvim Jari-Mati Latvalam, kurš tuvāk par divām sekundēm tā arī netika un rallija pabeidza trešais.

Pēc sestdienas ātrumposmiem ceturtajā pozīcijā atradās trešais “Toyota” braucējs Esapeka Lapi, kurš Somijas rallijā bija uzvarējis pirms gada. Diemžēl jau svētdienas pirmajā ātrumposmā viņš avarēja un izstājās.

Līdz ar to ceturtajā vietā sacīkstes noslēdza Heidens Padons (“Hyundai”), bet līdz piektajai vietai prata aizcīnīties sezonas vicelīderis Sebastjēns Ožjē (“M-Sport Ford”), kuram šī nedēļas nogale izvērsās grūta. Vēl grūtāka gan tā bija pasaules čempionāta līderim Tjerī Noivilam (“Hyundai”), kurš ierindojās vien devītajā vietā.

WRC2 klasē sestdien no pārliecinošas pirmās pozīcijas izstājās Kalle Rovanpera, kurš iepriekšējās sezonas startēja Latvijā. Svētdien viņš atgriezās trasē ar salabotu auto un guva ceturto vietu, kamēr “Rally Finland” sacensībās šajā ieskaitē triumfēja cits soms, Ēriks Pietarinens.

“Rally Finland” rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksToyota Yaris WRC2:35:18.1
2.Madss OstbergsCitroën C3 WRC+32.7
3.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+35.5
4.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+1:35.6
5.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC+2:15.0
6.Tēmu SuninensFord Fiesta WRC+2:19.2
7.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+2:29.5
8.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+3:08.4
9.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+3:51.8
10.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+8:37.4