Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sākusies sportistu pieteikšanās jubilejas rallijam “Kurzeme”

Juris Grīns
Juris Grīns

Sākusies sportistu pieteikšanās jubilejas rallijam “Kurzeme”
Foto: Artūrs Enkurs (4rati.lv)

Ātruma festivāla – rallija “Kurzeme 2015″ oficiālajā vietnē “rallykurzeme.lv” publicēts sacensību nolikums un līdz ar to arī sākusies sportistu pieteikšanās jubilejas rallijam “Kurzeme”, kas Liepājā un tās apkārtnē norisināsies 27.-29.augustā.

Rallija sacensības sāksies ceturtdienas, 27.augusta, vakarā ar testa ātrumposmu, savukārt piektdienā un sestdienā sportistiem ātrumposmos būs jāveic 120 kilometri, kuros iekļauti gan klasiski un jau par leģendāriem kļuvuši ceļi, gan daži tikpat interesanti jaunumi.

Rallija starts tiks dots piektdien, 28.augustā, pie jaunās koncertzāles “Lielais dzintars” un turpat sestdienas, 29.augusta, vakarā plkst.19.45 tiks pasniegti kausi ātrākajām ekipāžām.

“Savu maksimālo ātrumu festivāls sasniegs sestdienā, kad Vecpilī, slavenākajā no Latvijas ātrumposmiem, mīsies rallija pagātne ar tagadni. Visas dienas garumā “Radio Skonto” Vecpils krosa trase piedāvās labu atpūtu kopā ar ģimeni vai biznesa partneriem. Šajā trasē tiks dots starts rallija ātrumposmam, pēc kura uzreiz trasē dosies rallija leģendas. Rallija leģendu cīņas laikā slaveni dažādu paaudžu autobraucēji no Baltijas un citām valstīm ar identiskiem spēkratiem cīnīsies par ceļojošo kausu,” stāsta Ātruma festivāla – rallija “Kurzeme 2015″ direktors Uldis Hmieļevskis.

Sacensību trase veidota skatītājiem kompakti, lai pagūtu noskatīties gan leģendu cīņu Vecpils krosa trasē, gan divus ātrumposmus turpat līdzās, kā arī sacensības noslēdzošo ātrumposmu Liepājā.

Azartiska trase sagatavota arī rallijsprinta braucējiem, kuriem ātrumposmos būs jāveic 73 kilometri, no tiem 42 kilometri piektdienas vakarā un 31 kilometri sestdienā.

Tikmēr Liepājā, koncertzāles “Lielais dzintars” un ostas promenādes apkārtnē norisināsies visu pārējo Ātruma festivāla disciplīnu pasākumi. Šaurajā Liepājas Tirdzniecības kanālā noritēs “UPB Energy” kauss ūdens motosportā ātrumlaivām, elpu aizraujošus paraugdemonstrējumus sniegs Ziemeļeiropas čempionāta ielas motociklu triku braukšanā “Streetbike Freestyle Kurland Stunt 2015″ dalībnieki, kā arī Latvijas pirmā čempionāta motorolleriem “Scooter Stunt 2015″ dalībnieki. Turpat sestdienas vakarā tiks aizvadīts arī rallija “Kurzeme” noslēdzošais ātrumposms un Rallija leģendu cīņas superfināls.

Rallijs “Kurzeme” ir senākais un tradīcijām bagātākais autorallijs Baltijas valstīs, un šogad tas svinēs savu 50 gadu jubileju. Nozīmīgās gadskārtas svinības sākās aprīlī ar 50 ķiršu stādīšanu leģendārajā Vecpils ātrumposmā. Sacensību attīstība un vēsture aplūkota izstādē “No garažās līdz uzvarai”, kas līdz 31.augustam apskatāma Liepājas muzeja garāžā, Kūrmājas prospektā 16/18. Svētku kulminācija būs no 27. līdz 30. augustam Liepājā notiekošais Ātruma festivāls – rallijs “Kurzeme”.

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Hmieļevskis,
Rallija "Kurzeme" preses pārstāvis