Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latvijas rallija čempionāta posmam pieteikušās tikai 27 ekipāžas (+kopvērtējums)

Latvijas rallija čempionāta posmam pieteikušās tikai 27 ekipāžas (+kopvērtējums)
"300 Lakes Rally" ātrumposms
Foto: 300lakesrally.lt

Latvijas rallija čempionāta (LRČ) sezonas sestajam posmam "300 Lakes Rally", kas nākamajā nedēļas nogalē norisināsies Lietuvā, pieteikušās 27 ekipāžas.

Šīs 27 ekipāžas cīnīsies par punktiem Latvijas čempionāta vērtējumā. Septiņas mašīnas pieteiktas par prestižāko uzskatītajā N4 klasē, tāpat septiņas ekipāžas cīnīsies A+ ieskaitē, bet tikai divas automašīnas cīnīsies R4 vērtējumā. Tikai piecas ekipāžas mēģinās cīnīties R2 klasē, bet vēl vēl sešas sacentīsies 2WD kategorijā, kas iet Latvijas kausa izcīņas ieskaitē.

No šīs sezonas N4 ekipāžām Lietuvā startēs arī trīs pašlaik spēcīgākās - krievs Aleksejs Lukjaņuks, latvietis Aivis Egle un igaunis Rauls Jētss, kuri šobrīd ieņem pirmās trīs vietas kopvērtējumā. Tāpat startam pieteikusies latviešu braucēja Jāņa Vorobjova ekipāža, kurai šī sezona nav izvērtusies veiksmīga - pagaidām bijušais čempions ir tikai astotais.

Uz "300 Lakes Rally" dosies arī lietuvietis Roks Kvaraciejs un krievs Aleksandrs Mihailovs, kuri pašlaik atrodas pirmajās divās vietās R4 sezonas kopvērtējumā. Tā kā vairāk dalībnieku šajā klasē LRČ ieskaitē nebūs, viņiem kopvērtējuma tabulā ir lieliska iespēja izveidot vēl lielāku atrāvienu no pārējiem konkurentiem.

Pārējās klasēs Latvijas braucēju ir daudz vairāk. A+ klasē uz starta stāsies šobrīd spēcīgākais mūsmāju pilots Mārtiņš Svilis, kurš arī līderis LRČ kopvērtējumā. Šobrīd otrajā vietā esošais Raimonds Kisiels šo posmu izlaiž, bet trešās vietas īpašnieks Mindaugs Daunoravičs savās mājās būs ierindā. No latviešiem A+ klasē startēs arī Aleksandrs Grīva, Rolands Jaunzems, Miks Ernstsons un Andris Ustups.

R2 klasē no šobrīd pirmajās sešās pozīcijās esošajiem braucējiem nestartēs tikai ceturtajā vietā esošais Nauris Bruņinieks. Ierindā tikmēr būs pirmo trīs vietu īpašnieki Ralfs Sirmacis, Emīls Blūms un Kristaps Feldmanis. Cīņai gatavojas arī Mārcis Ķenavs un Guntis Lielkājis.

"300 Lakes Rally" reizē būs Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas čempionāta posms. Kopsummā sacensībām ir pieteikusies 101 ekipāža. Ar "Subaru Impreza WRC" startēt gatavojas Lietuvas rallija zvaigzne Benedikts Vanags, bet no citiem spēcīgākajiem pilotiem jāmin Deivids Jociuss, Ramūns Čapakausks, Rolands Muraks, Dominiks Butvils un Vitauts Šveds.

LRČ sestais posms notiks 9. un 10. augustā Zarasi un Ignalinas pilsētu apkaimē.

LRČ kopvērtējums pēc 5. posma

N4 klase

VietaPilotsPunkti
1.Alexey Lukyanuk59
2.Aivis Egle55
3.Raul Jeets42
4.Timmu Kõrge40
5.Aleksey Mersiyanov29
6.Taras Kravchenko21
7.Alexander Mironenko19
8.Jānis Vorobjovs17
9.Siim Plangi11
10.Rolands Mēnesis11
11.Mārtiņš Skakauskis6

R4 klase

VietaPilotsPunkti
1.Rokas Kvaraciejus61
2.Alexander Mikhaylov49
3.Vasily Gryazin37
4.Jānis Feldmanis29
5.Rolands Mēnesis18
6.Stanislav Travnikov17
7.Siim Plangi17

A+ klase

VietaPilotsPunkti
1.Mārtiņš Svilis62
2.Raimonds Kisiels45
3.Mindaugas Daunoravičius33
4.Aleksandrs Grīva29
5.Vadim Kuznetsov22
6.Jānis Berķis16
7.Rolands Jaunzems13
8.Yury Arshanskiy12
9.Miks Ernstsons11
10.Dmitriy Korolev10
11.Arvis Arums10
12.Stanislav Travnikov6
13.Jurijs Osokins6
14.Jānis Āzis5
15.Edijs Bergmanis4
16.Evgeny Fisher4

R2 klase

VietaPilotsPunkti
1.Ralfs Sirmacis71
2.Emīls Blūms59
3.Kristaps Feldmanis41
4.Nauris Bruņinieks37
5.Mārcis Ķenavs26
6.Guntis Lielkājis25
7.Edvinas Rudaitis24
8.Valters Kļaviņš10

Izmantotie resursi:
300 Lakes Rally: Naujienos
LRČ


, 2013-07-30 12:58, pirms 11 gadiem
Skumji skatīties uz kopvērtējumiem (itīpaši n4), vairs neizskatās kā latvijas čempis... kad kādreiz sitās vorobejs, egle, neikšāni, svilis, strokšs, vasaraudzis, kisiels utt., vot tie bija laiki!
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Foto: FIA WRC

Sportistus pirms Horvātijas WRC rallija pārsteidz sniegs

Šīs nedēļas nogalē Horvātijā notiks pasaules rallija čempionāta ceturtais posms, kas risināsies pa asfalta ceļiem, bet ātrumposmu iepazīšanās laikā sportistus pārsteidza sniegs. Tikmēr "Hyundai" komanda atrādījusi savu mašīnu jaunās krāsas, kas papildinātas ar Īrijas karoga motīvu, par godu pirms gada bojā gājušajam sportistam Kreigam Brīnam.
Joss Verstapens. Foto: Twitter.com/Spacesuit_Media

Joss Verstapens pirmo reizi karjerā aizvadījis grants ralliju

52 gadus vecais bijušais F1 pilots Joss Verstapens, kurš tagad pievērsies rallista karjerai, nedēļas nogalē piedalījās Lielbritānijas čempionāta otrajā posmā. Holandietim tas bija pirmais grants rallijs karjerā.