Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Igauņu rallija pilots Tanaks izcīna trešo uzvaru WRC karjerā

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu rallija pilots Tanaks izcīna trešo uzvaru WRC karjerā
Ots Tanaks
Foto: Facebook.com/otttanakfanpage

Ar igauņu pilota Ota Tanaka uzvaru pielikts punkts pasaules rallija čempionāta (WRC) Argentīnas posmam. “Toyota” komandas braucējam šī ir trešā uzvara karjerā. Tikmēr tuvu uzvarai WRC2 kategorijā bija Latvijas čempions Kalle Rovanpera, tomēr soms priekšpēdējā sacīkšu ātrumposmā piedzīvoja smagu avāriju.

Parādot lielisku ātrumu sestdien, “Škoda” rūpnīcas pilots Rovanpera bija nostiprinājies WRC2 klases vadībā. Pēc šodienas pirmā ātrumposma viņš komandas biedru Pontusu Tidemandu apsteidza par nepilnām desmit sekundēm. Diemžēl 15. ātrumposmā Rovanpera pamatīgi avarēja, efektīgā veidā izlidojot no trases. Rezultātā WRC2 posma kopvērtējumā varēja triumfēt Tidemands.

Savukārt WRC klasē pēdējā dienā Tanakam atlika vien nosargāt pirmo pozīciju, kurā viņš bija iekārtojies pārliecinoši. To igaunis arī paveica, neuzstādot ātrākos laikus nevienā no šodienas ātrumposmiem. Tjerī Noivils (“Hyundai”) noturēja otro pozīciju, finišā zaudējot Tanakam 37 sekundes, kamēr trešo vietu izcīnījis pilnu sezonu neaizvadošais Danijs Sordo (“Hyundai”).

Pasaules čempionāta līderis Sebastjēns Ožjē (“M-Sport Ford”), kurš rallija otrajā pusē tā arī nespēja atgūt zaudēto, samierinājās ar ceturto vietu. Aiz viņa ralliju pabeidza Andreass Mikelsens (“Hyundai”) un Elfins Evanss (“M-Sport Ford”), tālāk sekoja Kriss Mīke (“Citroen”), kurš pirms riepas maiņas ātrumposma laikā sestdien bija pat trešais, Esapeka Lapi (“Toyora”), kurš pirms tam šajā rallijā bija piedzīvojis avāriju, un Tēmu Suninens (“M-Sport Ford”). Pirmo desmitnieku noslēdza WRC2 klases uzvarētājs Tidemands.

Pasaules čempionāta sestais posms no 17. līdz 20. maijam norisināsies Portugālē.

Argentīnas rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksToyota Yaris WRC3:43:28.9
2.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+37.7
3.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+1:15.7
4.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC+1:58.6
5.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+2:02.6
6.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+3:06.3
7.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+3:25.7
8.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+4:32.6
9.Tēmu SuninensFord Fiesta WRC+5:38.6
10.Pontuss TidemandsŠkoda Fabia R5+12:15.8