Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Hirvonenam Argentīnas rallijā aizliedz cīnīties ar Lēbu

Hirvonenam Argentīnas rallijā aizliedz cīnīties ar Lēbu
Sebastjans Lēbs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Argentīnas WRC rallija otrās dienas vadībā joprojām atrodas franču rallija braucējs Sebastjans Lēbs, kuram seko komandas biedrs Miko Hirvonens.

Pēc otrās dienas Hirvonens komandas biedram zaudēja tikai 0,1 sekundi. Otro dienu somu braucējs sāka apņēmīgi un turpināja uzrādīt līdzīgus laikus kā Lēbs. Pēc otrajā dienā nobrauktiem trīs posmiem Hirvonens Lēbam zaudēja tikai 2,1 sekundi. Saprotams, ka ''Citroen'' nevēlējās, lai Miko izdara spiedienu uz Lēbu, tāpēc komandas vadība abiem pilotiem servisa parkā paziņoja, ka braucējiem jāsaglabā savas šī brīža pozīcijas. Tas nozīmēja to, ka Hirvonens nedrīkst uzbrukt Lēba pirmajai pozīcijai.

Pēc servisa parka ātrākais bija Peters Solbergs, kamēr Hirvonens samazināja apgriezienus un brauca piesardzīgāk. Līdz ar to pēc otrās dienas līderis joprojām ir Lēbs, kam seko Hirvonens (+7.8) un Dani Sordo (+1:48.3). Tikmēr no 11. vietas uz devīto pakāpies P.Solbergs.

Šodien sportistiem būs jāaizvada pēdējie seši posmi, no kuriem viena posma garums būs 65,74 kilometri.

Argentīnas rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.S.LēbsCitroen DS3 WRC3:57:40.8
2.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+7.2
3.D.SordoFord Fiesta RS WRC+1:46.9
4.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+3:06.1
5.M.ProkopsFord Fiesta RS WRC+9:22.5
6.S.OžjēŠkoda Fabia S2000+10:27.7
7.A.MikelsensŠkoda Fabia S2000+10:31.7
8.T.NoivilsCitroen DS3 WRC+11:48.0
9.P.SolbergsFord Fiesta RS WRC+14:08.8
10.A.AraužoMini Cooper WRC+14:17.7

, 2012-04-29 13:10, pirms 12 gadiem
Ehh.. Ne velti sen jau neskatos šo viena aktiera izrādi
, 2012-04-29 13:38, pirms 12 gadiem
hahahaha hirvonen, teicu pirms sezonas ka pielauj kludu ejot uz citroniem duvals, sordo, ozjers visi vina tika piespiesti palaist leobu! pagasa gada skandals vien ko bija verts
, 2012-04-29 14:10, pirms 12 gadiem
fire rakstīja: hahahaha hirvonen, teicu pirms sezonas ka pielauj kludu ejot uz citroniem duvals, sordo, ozjers visi vina tika piespiesti palaist leobu! pagasa gada skandals vien ko bija verts
Ja runā par pagāšo gadu, tad paskaiti arī cik reizes fordā Latvala laida garām to pašu Hirvonenu. Un vēl - šī nav pavēle palaist garām, šī ir pavēle necīnīties...ir tomēr atšķirība. Ļoti iespējams arī bez šīs pavēles savstarpējā cīņā šā vai tā pirmais atbrauktu Lēbs, tikai šādā savstarpējā cīņā krietni pieaug risks, ka kāds pieļauj kļūdu un izstājas - attiecīgi komanda zaudē vērtīgus punktus. No komandas pozīcijām skatoties, atļaujot cīņu komanda iegūt neko nevar - var tikai zaudēt tāpēc loģisks lēmums. Pavēle palaist garām ir vot kā pagāšgad, kad Latvala minūti priekšā tam pašam Hirvonenam, un tad vienkārši pirms viena posma Latvalam "palūdz" nedaudz nokavēt startu lai saņemtu vajadzīgo sodu un Hirvonens tiktu priekšā...šeit ir pavēle necīnīties. Tā IR atšķirība
, 2012-04-29 14:12, pirms 12 gadiem
Te jau sak izskatieties pec F-1.....Bad thing, bad thing
, 2012-04-29 15:26, pirms 12 gadiem
Pareizi.Nafig vajag,ka Hirvonens metīsies pāri savām spējām noķert Loebu ??? Reāli viņš ir lēnāks par Loebu.Cīnoties Hirvonens var novākot,un sabojāt dubultuzvaru.Te nav nekā tāda.
, 2012-04-29 15:59, pirms 12 gadiem
zb.... citroen tik straadaa uz vienu un ja otrais ir aatraaks pa pirmo nelauj panjemt sev piederošo kausu... stulbenju banda...
, 2012-04-29 17:11, pirms 12 gadiem
Pareizi. Komandas intereses ir pirmajā vietā un stāv pāri visam. Tas pats notiek arī citos sporta veidos- basketbols, riteņbraukšana utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-01 11:15, pirms 12 gadiem
Kamēr WRC brauks Loeb, neviens cits par čempi nekļūs, un pie kājās palaiž viņu garām vai nepalaiž. Sebam meistarības pietiek, lai jebkurā posmā uzvilktu jebkuru. Tad, kad viņš aizies no lielā rallija, tad visi Latvalas, Hirvoneni, Solbergi un visi pārējie varēs mēģināt pasaulei pierādīt ka ir labākie.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Foto: FIA WRC

Sportistus pirms Horvātijas WRC rallija pārsteidz sniegs

Šīs nedēļas nogalē Horvātijā notiks pasaules rallija čempionāta ceturtais posms, kas risināsies pa asfalta ceļiem, bet ātrumposmu iepazīšanās laikā sportistus pārsteidza sniegs. Tikmēr "Hyundai" komanda atrādījusi savu mašīnu jaunās krāsas, kas papildinātas ar Īrijas karoga motīvu, par godu pirms gada bojā gājušajam sportistam Kreigam Brīnam.
Joss Verstapens. Foto: Twitter.com/Spacesuit_Media

Joss Verstapens pirmo reizi karjerā aizvadījis grants ralliju

52 gadus vecais bijušais F1 pilots Joss Verstapens, kurš tagad pievērsies rallista karjerai, nedēļas nogalē piedalījās Lielbritānijas čempionāta otrajā posmā. Holandietim tas bija pirmais grants rallijs karjerā.