Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi WRC mašīnas attīstīšanā izmantota NASCAR tehnoloģija

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmo reizi WRC mašīnas attīstīšanā izmantota NASCAR tehnoloģija
Sebastjēns Ožjē
Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Lai uzlabotu izredzes uzvarēt 2018. gada pasaules rallija čempionātā, "Ford" rūpnīca savu WRC spēkratu nosūtījusi attīstīšanai uz ASV un gatavojas to šīs sezonas laikā darīt vēlreiz.

"M-Sport" komanda šogad atkal saņem atbalstu no "Ford" rūpnīcas, bet tās pilots Sebastjēns Ožjē pēc iepriekšējā posma Meksikā, kur izdevās uzvarēt, pārņēma vadību čempionātā.

Uzreiz pēc Meksikas rallija "Ford Fiesta WRC" automobilis tika nosūtīts uz "Ford Performance" rūpnīcu Šarlotē, ASV, kur tiek izstrādāti sacīkšu spēkrati NASCAR un GT autosacīkstēm. "M-Sport" komandas rallija inženierijas nodaļas vadītājs Kriss Viljamss atzīst, ka šajā vizītē ir izdevies daudz ko iemācīties.

"Gribējām mašīnu tur nogādāt, bet aizņemtība bija ļoti liela, jo ar testu auto jau tika veikti izmēģinājumi Korsikā," saka Viljamss. "No šī ceļojuma daudz ko iemācījāmies, kas ir labi. Tāpat pārliecinājāmies par pareizību lietām, ko jau bijām izstrādājuši kopā ar "Ford", izmantojot datorizētās plūstošās dinamikas CFD tehnoloģiju, līdz ar to šī bija vērtīga vizīte."

Pirmo reizi WRC spēkrata attīstīšanā Šarlotē izmantotas tādas tehnoloģija, kas līdz šim tikušas lietotas vien NASCAR un GT klases mašīnu izstrādē, piemēram, "Windshear" tipa aerodinamikas vēja tunelis.

Viljamss atklāj, ka lielākoties veiktais darbs palīdzēs ilgtermiņā, tomēr pēc vizītes ASV tiks veikti arī īstermiņa uzlabojumi mašīnai. Šovasar uz "Ford Performance" rūpnīcu "Ford Fiesta WRC" automašīna tiks sūtīta vēlreiz.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...