Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jauno pasaules rallija čempionāta sezonu ar uzvaru sāk Ožjē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jauno pasaules rallija čempionāta sezonu ar uzvaru sāk Ožjē
Sebastjans Ožjē līksmo
Foto: Sophie Raillon

Ar “M-Sport Ford” komandas braucēja Sebastjana Ožjē uzvaru svētdien noslēdzās slavenais Montekarlo WRC rallijs, kas bija sezonas pirmais Pasaules rallija čempionāta posms.

Noslēdzoties Montekarlo rallija piektdienas ātrumposmiem, sacensību vadībā aizvien atradās Sebastjens Ožjē, kamēr uz otro pozīciju bija pacēlies igaunis Ots Tanaks (“Toyota”).

Sestdien sportisti aizvadīja piecus posmus, pēc kuriem joprojām vadību saglabāja Ožjē, kuram 33 sekundes zaudēja Tanaks, bet pusotru minūti zaudēja Jari-Mati Latvala. Neveiksmīga trešā diena izvērtās spāņu braucējam Dani Sordo (Hyundai), kurš, būdams trešajā vietā, piedzīvoja avāriju dienas pirmajā posmā. Jāatzīmē, ka šo posmu klāja ledus un sniegs, kas braukšanu padarīja ļoti villtīgu.

Noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic tikai četri posmi. Stabili un piesardzīgi turpināja braukt Ožjē, kurš atzina, ka lieki neriskēs, jo kļūdu šajos viltīgajos ceļos bija pieļaut ļoti viegli.

Noslēdzošajā Power Stage posmā visātrākais bija Kris Mīke, kurš papildus nopelnīja piecus punktus.

Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Ožjē, kuram šī jau bija piektā uzvara šajā rallijā. Otrais palika Tanaks, kuram šis bija pirmais starts ar ''Toyota Yaris WRC'' automašīnu. Tikmēr trešo vietu izcīnīja Tanaka komandas biedrs Latvala.

Neveiksmīgs pēdējais posms izvērtās somam Esapekam Lapi, kurš, būdams ceturtajā vietā, izslīdēja no trases un zaudēja vairākas sekundes. Tas finišā viņu no ceturtās vietas atsvieda uz septīto vietu, tikmēr ceturto pozīciju izrāva Kriss Mīke.

RC2 klasē triumfēja čehs Jans Kopeckis, bet otro vietu izcīnīja 2017.gada Latvijas rallija čempions, soms Kalle Rovanpera. RC4 klasē piekto vietu izcīnīja lietuvietis Deividas Jocius.

Nākamais posms pēc notiks Zviedrijā.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier S.Ford Fiesta WRC4:18:55.5
2.Tänak OttToyota Yaris WRC+58.3
3.Latvala J.Toyota Yaris WRC+1:52.0
4.Meeke KrisCitroën C3 WRC+4:43.1
5.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC+4:53.8
6.Evans ElfynFord Fiesta WRC+4:54.8
7.Lappi EsapekkaToyota Yaris WRC+4:57.5
8.Bouffier BryanFord Fiesta WRC+7:39.5
9.Breen CraigCitroën C3 WRC+9:06.7
10.Kopecký JanŠkoda Fabia R5+16:43.0
11.Rovanperä K.Škoda Fabia R5+21:58.3

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...