Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC čempiona Petera Solberga dēls startiem Latvijas rallijā iegādājas jaunu auto

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

WRC čempiona Petera Solberga dēls startiem Latvijas rallijā iegādājas jaunu auto
Foto: Jarle Nyttingnes/Bertel O. Steen

Latvijas rallija čempionāta otrās vietas ieguvējs LRČ3 klasē Olivers Solbergs nesen iegādājās jaunu ''Peugeot 208 R2'' automašīnu, ar kuru sportists nākamsezon startēs LRČ čempionātā.

2017.gadā 16 gadus vecais Solbergs startēja ar SRT komandas īrētu automašīnu. Taču ar sponsoru atbalstu Solbergs juniors iegādājies jaunu ''Peugeot 208 R2'' automašīnu. Norvēģu medijiem braucējs atzina, ka arī nākamsezon viņš turpinās startēt zem latviešu SRT komandas karoga, taču nu jau ar savu auto.

Solberga budžets, pie kura savākšanas strādā viņš pats, 2018.gada sezonā būs apmēram 1,2 miljonu norvēģu kronu jeb 120 000 eiro.

Braucēja mērķis nākamsezon ir izcīnīt LRČ čempiontitulu savā klasē, kā arī norvēģis sapņo startēt Velsas WRC rallijā, kura laikā sportistam jau būs 17 gadi, kas teorētiski viņam ļaus iziet uz starta. Jāatzīmē, ka Velsas WRC savulaik četrus gadus pēc kārtas uzvarēja Peters Solbergs. Olivers piebilda, ka šīs ir viņa sapņu sacensības.

Jau janvārī sportistam paredzēti apjomīgi testi.

Izmantotie resursi:
nrk.no