Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Dakāras rallijā arī četras "RE Autoclub" mašīnas

Dakāras rallijā arī četras "RE Autoclub" mašīnas
Foto: "RE Autoclub"

Latvijas "RE Autoclub" četras sagatavotās mašīnās 2012. gada 1. janvārī startēs slavenā Dakāras rallijreida pirmajā posmā Argentīnas pilsētā Mardelplatā. Šogad Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notiekošais rallijreids finišu sasniegs 15. janvārī pēc nepilnu deviņu tūkstošu kilometru veikšanas.

„RE Autoclub” jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub”.

2012. gada Dakāras rallijreidā ar „RE Autoclub” sagatavotajām automašīnām Dienvidamerikas ceļos un neceļos dosies trīs vieglo auatomašīnu ekipāžas no Krievijas – Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors („Toyota Landcruiser 200”), Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins („Mitsubishi Pajero Evolution MPR 107”), Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs („Mitsubishi Pajero Triton”), kā arī apkalpojošā kravas automašīna „Mercedes Benz 1935” ar Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli.

„Mūsu sagatavotajām mašīnām un to pilotiem priekšā liels pārbaudījums, jo sacentīsimies vienā ieskaitē ar pasaules varenākajām komandām un meistarīgākajiem braucējiem,” uzsver „RE Autoclub” direktors Roberts Elbakjans. „Mērķis ir pārbaudīt mašīnas, pilnvērtīgi iekļauties Dakāras rallijreidu apritē. Ja tehnika būs konkurētspējīga, tad jau nākotnē domāsim par augstākas klases pilotu piesaisti, lai tiktu pilnībā izmantotas mašīnu iespējas. Prieks, ka līdzās krievu sportistiem mūsu komandā būs arī Gints Cīrulis, kurš būs apkalpojošās mašīnas ekipāžā.”

Sadarbībā ar LTV, interesentiem būs iespējams sekot līdzi „RE Autoclub” komandas gaitām katru dienu: darba dienas rītos raidījuma „Labrīt, Latvija” ietvaros un sporta ziņu laikā pl.19.45. Savukārt, brīvdienās – sporta ziņu laikā.

Sadarbībā ar „Just FM” katru darba dienu, laika periodā no pl.17.00 – 20.00 ēterā tiks translēta radio intervija ar „RE Autoclub” pārstāvjiem par sportistu gaitām, neveiksēm, rezultātiem un sacensību atmosfēru.

Šogad „RE Autoclub” un Krievijas sportista Antona Meļņikova sadarbība vainagojās ar čempionu titulu. Meļņikovs ar Latvijas autokluba sagatavoto „Mitsubishi Pajero” oktobra beigās kļuva par Krievijas kausa ieguvēju. Nešaubīgi, ka „RE Autoclub” aktīvā var ierakstīt vasarā jau otro gadu pēc kārtas pašmāju ceļos notikušo „Riga Baja”, kas ir kļuvis par pilnvērtīgu Latvijas un Krievijas rallijreida atklāto čempionātu posmu.

Dakāras rallijreida 2012. gada sacensību aktuālajā sarakstā pašreiz ir 73 vieglās automašīnas, 76 smagās automašīnas, 188 motocikli, 32 kvadracikli. „RE Autoclub” pilotētās mašīnas uz starta dosies ar šādām numuriem – 349. (Kuzņecovs), 378. (Meļņikovs), 414. (Terentjevs), 563. (Pavlovs).


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 12:18, pirms 12 gadiem
Par Petranselu, Deprē un Steisiju!
, 2011-12-28 12:35, pirms 12 gadiem
dale rakstīja: Kaapeec neviens latvieshu brauceejs nav?
Nesaprotu, kāpēc par to vispār būtu jāinformē Latvijas ziņu kanālos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 14:31, pirms 12 gadiem
triisis rakstīja: A kas ir RE - Ražošanas Eksperti?!
RE - Roberts Elbakjans
, 2011-12-28 14:31, pirms 12 gadiem
RE ja nemaldos ir Roberts Elbakjans.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 17:06, pirms 12 gadiem
Žēl, ka tik daudz rusofobu te saradušies. Neviens neliek fanot par viņiem. Un ja krievu vietā būtu piemēram slovāki, tad arī rakstītu, ka nav vērts fanot un kāpēc startē ne latvieši, bet gan slovāki?
Šis is sporta portāls nevis kaut kādi delfi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 23:00, pirms 12 gadiem
Informācijai ''aunu galvām'' un ''latviešu āžiem''....
ņaudēšana un aplikšana ir klasiskā garā, kas ikdienā pamatā spaida taustiņus un gudri spriedelē, paši dzīvē neko nesasniedzot. ''RE Autoklubs'' ir profesionāls autoserviss ar vismaz 20 gadu stāžu autosportā. Pēdējos gadus, akcentu liekot uz apvidus automašīnu sagatavošanu rallija reidiem. Tieši Roberta Elbakjana automašīnas bija pirmās kas no Latvijas startēja Dakārā nevis Dambja (viņš pēc tam ar Oskariem). ''RE Autoklubam'' nav lobiji valsts struktūrās un viņi nelūdz naudu no BUDŽETA IESTĀDĒM kā otri latvieši ar Māri Saukānu priekšgalā, viņi investē savu un pārdod/izīrē automašīnas sacensībām, par ko maksā maksātspējīgie. Tamdēļ patiesībā visi ap..ji un taustiņdauzītāji , ejiet gvelzt savu žulti uz citu vietu. Nez kapēc Dambi neapliek, ka viņš ar Spredzi Valdi izīrē MML automašīnas ārzemniekiem? (rallijā)....tas norāda par parastu komentētāju (ne visu) TUPUMU, gvelzt pa da jeb ko (pseidospeciālisti). ''Re Autoklubs'' ir privāts bizness, kas balstās uz privātiem piesaistītiem līdzekļiem (nevis valsts) un mehāniķi ,apkalpojošais personāls ir pasaules līmeņa, par ko tie paši krievi,eiropieši mūs apskauž. Bet mēs to nemākam novērtēt. skumji.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.