Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: ''Nebija viegli sadzīvot ar tādu spiedienu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Tanaks: ''Nebija viegli sadzīvot ar tādu spiedienu''
Ots Tanaks. Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

''Tas nebija parasts spiediens, bet milzīgs spiediens. Kopš ceturtdienas katrs otrais cilvēks jautāja par spiedienu, par to, kā jūtos un par čempiontitulu. Nebija viegli ar to sadzīvot,'' saka jaunais pasaules rallija čempions Ots Tanaks.

Jau ziņojām, ka svētdien par pasaules rallija čempionu pirmo reizi kļuva igaunis Ots Tanaks. Lai arī sportists finišēja otrajā vietā, viņam pietika, lai posmu pirms WRC čempionāta sezonas beigām nodrošinātu sev pirmo čempiontitulu. Igauņu braucējs atklāj, ka uz viņu aizvadītajā nedēļas nogalē tika izdarīts milzīgs spiediens.

''Tas nebija parasts spiediens, bet milzīgs spiediens. Kopš ceturtdienas katrs otrais cilvēks jautāja par spiedienu, par to, kā jūtos un par čempiontitulu. Nebija viegli ar to sadzīvot. Manā dzīvē ir bijušas daudz problēmas un grūtības, bet šis spiediens no apkārtējiem bija kaut kas jauns. Bija interesantas brīvdienas, bet tagad ir atvieglojums,'' stāsta Ots Tanaks, kurš ir pirmais igauņu sportists, kurš spējis kļūt par WRC čempionu.

Pēc titula izcīnīšanas Tanaks atklāja, ka emocijas ņēma virsroku. ''Jā, finišā mani pārņēma emocijas, kad redzēju, ka mana sieva un māsa raud. Tās bija emocijas, bet vienlaicīgi arī liels atvieglojums. Kad ir tāds spiediens, kas pēc finiša nokrīt no taviem pleciem, tas var izlaist daudz emociju,'' tā igauņu sportists.

WRC kopvērtējumā Tanakam šobrīd ir 263 punkti. Viņam seko Tjerī Noivils (227) un Sebastjans Ožjē (117). Tieši starp Noivilu un Ožjē Austrālijā izšķirsies, kurš sportists izcīnīs otro vietu.

Izmantotie resursi:
Federation Internationale de l'Automobile

  +2 [+] [-]

, 2019-10-28 22:11, pirms 4 gadiem
Milzīgs, milzīgs prieks par Tanaku un visiem igauņiem, kas var priecāties par šo vēsturisko notikumu! Jau pagājušosezon bija sajūta, ka Ots var pacelt kopvētējumu - šogad tas tika pārliecinoši izdarīts!