Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''RallyX Nordic'' čempionāts paplašinās, 5.posms nākamgad notiks Biķerniekos

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''RallyX Nordic'' čempionāts paplašinās, 5.posms nākamgad notiks Biķerniekos
Foto: www.rallyx.se

Kā paziņojuši ''RallyX Nordic'' sacensību organizatori, tad 2019.gadā ''RallyX Nordic'' čempionātā būs septiņi posmi, kur viens no posmiem jūlijā notiks Biķerniekos.

''RallyX Nordic'' rallijkrosa čempionāts ir viens no populārākajiem seriāliem Skandināvijā, kur katrā posmā piedalās daudz un spēcīgu skandināvu un Baltijas braucēju. Šobrīd jaudīgākajā Supercar klasē līderis ir Petersa Solberga dēls Olivers Solbergs, kuram sešus punktus zaudē bijušais Pasaules RX dalībnieks Olivers Eriksons. Jāpiebilst, ka lielākā daļa šīs klases braucēji nesen startēja Biķernieku trasē, kur tika aizvadīts Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Supercar klasē.

''RallyX Nordic'' organizatori publicējuši 2019.gada kalendāru, kur pirmo reizi viens no posmiem notiks arī Latvijā, Biķernieku rallijkrosa trasē.

Sezona ar diviem posmiem 19.-20.maijā sāksies Zviedrijā, leģendārajā Holjes trasē, bet pēc tam sacīkstes notiks notiks Dānijā (1.-2.jūnijs) un Somijā (13.-14.jūlijs), Kouvolas trasē. Piektais posms 20.–21.jūlijā notiks Rīgā, Biķernieku trasē, bet sezonas noslēgsies ar sacensībām Norvēģijā (17.-18.augusts) un Zviedrijā (21.-22.septembris).

''Šī ir īpaša diena, jo varam paziņot, ka Latvija un Rīga pievienosies ''RallyX Nordic'' seriālam. Bez šaubām varu pateikt, ka ''RallyX Nordic'' palīdzēs mums stiprināt rallijkrosu Latvijā, kas pēdējos gados ir piedzīvojis atdzimšanu. Papildus tam jūlija vidus pēc rallijkrosa sacensībām nozīmē to, ka Latvija būs ideāla vieta, kur pavadīt dažas vasaras dienas,'' saka RA Events direktors Raimonds Strokšs.

Priecīgs par CSDD Biķernieku trases parādīšanos čempionātā ir Īans Deivs, ''RallyX Nordic'' seriāla menedžeris. ''Mēs esam priecīgi sveikt Latviju ''RallyX Nordic'' čempionātā. Rīga ir vieta, kurā dzīvo daži no pasaules visvairāk kaislīgākajiem un zinošākajiem rallijkrosa faniem. Šī būs ideāla vieta, kur paplašināt ''RallyX Nordic'' sasniegto un vairotu mūsu fanu bāzi. Izcilā 2018.gada sezona lēnām tuvojas nobeigumam, bet mēs nevaram sagaidīt jauno nodaļu 2019.gadā,'' tā Īans Deivs, piebilstot, ka nākamgad tiek plānots paplašināt sacensību tiešraižu atspoguļošanu.

Šīs sezonas noslēdzošais posms 7.oktobrī notiks Zviedrijā.

2019.gada ''RallyX Nordic'' kalendārs:

PosmsVietaLaiks
1.2.Holjes (Zviedrija)19. - 20.maijs
3.Nysum (Dānija)1. - 2. jūnijs
4.Kouvola (Somija)13. - 14. jūlijs
5.Biķernieki (Latvija)20. - 21. jūlijs
6.??? (Norvēģija)17. - 18. augusts
7.??? (Zviedrija)21. - 22. septembris

Izmantotie resursi:
RallyX Nordic
Sākums - Go4speed