Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Somijas WRC rallijā par līderi kļūst "Toyota" pilots Lapi

Juris Grīns
Juris Grīns

Somijas WRC rallijā par līderi kļūst "Toyota" pilots Lapi
Esapeka Lapi
Foto: REUTERS/Scanpix

Noslēdzoties pasaules rallija čempionāta Somijas posma pirmajai pilnajai dienai, vadībā iekārtojušies vietējie sportisti – līderis pēc veiktiem 13 ātrumposmiem ir Esapeka Lapi, bet viņam seko Jari-Mati Latvala un Tēmu Suninens.

Ilgu laiku līderis šodien bija Latvala, bet viņa pārstāvētās “Toyota” vienības pilots Lapi pirmo pozīciju pārņēma desmitajā ātrumposmā. Dienas izskaņā viņš ir četras sekundes priekšā komandas biedram Latvalam, kamēr 19 sekundes līderim zaudē trešajā vietā esošais Tēmu Suninens, kurš pārstāv “M-Sport” vienību un aizvada vienas no savām pirmajām sacīkstēm WRC klasē.

Neveiksmīga šī diena izvērtās abiem vadošajiem “M-Sport” komandas pilotiem. Ots Tanaks bija vadībā pēc trim pirmajiem ātrumposmiem, bet tad izslīdēja par tālu līkuma ārmalā un uztriecās akmenim, rezultātā pārdurot riepu, kā arī sabojājot pusasi. Tika zaudēta aptuveni pusotra minūte, bet sportists sacīkstes turpina un šobrīd ir desmitais.

Sebastjēns Ožjē, kurš ir pasaules čempionāta līderis, šobrīd par 11 punktiem apsteidzot “Hyundai” pilotu Tjerī Noivilu, jau piektdienas sākumā saskārās ar sajūga problēmām, bet vēlāk piedzīvoja avāriju pēc piezemēšanās tramplīnā un izstājās.

Sestdien sportistiem Somijā jāveic astoņi ātrumposmi, bet vēl četri gaidāmi svētdien.

“Rally Finland” rezultāti pēc 13. ātrumposma:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Esapeka LapiToyota Yaris WRC1:11:36.4
2.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+4.4
3.Tēmu SuninensFord Fiesta WRC ’17+19.0
4.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+33.0
5.Juho HanninensToyota Yaris WRC+39.1
6.Madss OstbergsFord Fiesta WRC ’17+45.0
7.Elfins EvanssFord Fiesta WRC ’17+45.1
8.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+58.0
9.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+1:07.6
10.Ots TanaksFord Fiesta WRC ’17+1:50.2

Izmantotie resursi:
4rati.lv