Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Startē "Rally Finland", treniņā ātrākais Latvala

Startē "Rally Finland", treniņā ātrākais Latvala
Jari-Mati Latvala
Foto: SIPA/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē jau 66. reizi tiks aizvadītas autosacīkstes "Neste Rally Finland" jeb vienkārši Somijas rallijs, kas būs pasaules čempionāta 2016. gada sezonas astotais posms. Pa dienu jau tika aizvadīti treniņbraucieni jeb "shakedown" sesija, kur ātrākais bija mājinieks Jari-Mati Latvala.

31 gadu vecais Latvala, kurš pārstāv "Volkswagen Motorsport" rūpnīcas komandu, savā dzimtenē notiekošajā WRC posmā ir uzvarējis jau trīs reizes, tostarp iepriekšējos divus gadus pēc kārtas. Savukārt šovakar, kad tiks aizvadīts pirmais Somijas rallija ātrumposms "Harju 1", viņš kļūs par visu laiku pieredzējušāko somu WRC pilotu, kā arī ceturto pieredzējušāko pilotu kopumā.

Treniņbraucieni notika 4.81 km garajā testu ātrumposmā “Ruuhimäki”, ko Latvala veica trīs reizes, ar pēdējo mēģinājumu sasniedzot labāko rezultātu.

"Esmu ļoti apmierināts ar mašīnu, tā uzvedās labi," treniņa izskaņā teica Latvala. "Šogad izmantoju līdzīgu regulējumu kā pērn, vienīgi amortizatori ir nedaudz citādi, bet tas arī viss. Šo mašīnas regulējumu nevienā citā grants rallijā nelietoju. Amortizatori ir cietāki un piezemējoties pēc tramplīniem tagad jūtos daudz komfortablāk. Tie palīdz izvairīties no avārijas situācijām un noturēties uz ceļa."

Ātri bija arī pārējie "Volkswagen Motosport" piloti. Sezonas līderis Sebastjēns Ožjē un čempionāta vicelīderis Andreass Mikelsens atpalika tieši pussekundi, dalot savā starpā otro/trešo vietu. Labākais no pārējiem ar ceturto rezultātu bija "Hyundai Motorsport" vienības sportists Tjerī Noivils.

Šovakar tiks veikts viens laika ieskaites brauciens, bet nākamo trīs dienu laikā būs jāaizvada vēl 23 ātrumposmi, kuru kopējais garums būs 333 km.

Pēc veiktiem septiņiem posmiem WRC kopvērtējumā līdera Ožjē pārsvars pār otrajā vietā esošo Mikelsenu ir 51 punkts. Tiesa, Ožjē nav uzvarējis jau piecos posmos, kas lielā mērā izskaidrojams ar pirmo starta pozīciju aizvadītajos grants rallijos Meksikā, Argentīnā, Portugālē, Sardīnijā un Polijā.

Somijas rallija "shakedown" rezultāti

mVietaPilotsAutoRezultāts
1.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC2:05.5
2.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC+0.5
=Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+0.5
4.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+0.6
5.Mads OstbergFord Fiesta RS WRC+0.9
6.Hayden PaddonHyundai i20 WRC+1.0
7.Ott TanakFord Fiesta RS WRC+1.4
8.Kris MeekeCitroen DS3 WRC+1.8
=Craig BreenCitroen DS3 WRC+1.8
10.Kevin AbbringHyundai i20 WRC+2.3

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...


Foto: wrc.com
3

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.