Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks Argentīnā izstājas no otrās pozīcijas

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks Argentīnā izstājas no otrās pozīcijas
Foto: Hyundai Motorsport

Pēc sestdien aizvadītajiem ātrumposmiems pasaules rallija čempionāta piektā posma sacensībās Argentīnā vadību nosargājis “Hyundai” pilots Tjerī Noivils, kamēr izstāšanos tehnisku problēmu dēļ piedzīvoja Ots Tanaks no “Toyota” vienības, kurš pirms tam ieņēma otro pozīciju.

Jau priekšpusdienā notikušo četru ātrumposmu laikā vairākus vadošos pilotus piemeklēja neveiksmes. Sebastjēns Ožjē (“Citroen”) ieņēma trešo pozīciju un līderim zaudēja tikai 16 sekundes, kad 11. ātrumposmā mašīnai notika kļūme stūres mehānismā un tika zaudēts vairāk par pusminūti laika. Nākamajā ātrumposmā, kam sekoja servisa parks, WRC čempions zaudēja vēl gandrīz pusminūti. Kriss Mīke (“Toyota”) bija pakāpies uz trešo pozīciju, kad priekšpusdienas izskaņā pārplēsa vienu no aizmugurējām riepām, arī zaudējot laiku.

Pēcpusdienā bija jāveic trīs ātrumposmi. Pēc pirmā no tām igaunis Tanaks tikai 11 sekundes zaudēja vadībā esošajam Noivilam, bet nākamajā ātrumposmā problēmas ar elektrību lika izstāties.

Dienas izskaņā līdz ar to uz pirmajām divām pozīcijām pacēlās “Hyundai” komanda – vadībā ir Noivils, kuram 45 sekundes zaudē Andreass Mikelsens, kamēr Mīke šobrīd trešais, Ožjē – ceturtais, bet starp viņiem abiem tikai nepilnas trīs sekundes. Vēl sešas sekundes tālāk seko “Hyundai” pārstāvis Danijs Sordo, turpat netālu arī Jari-Mati Latvala no “Toyota”.

WRC2 PRO klasē dalību turpina vairs tikai divas ekipāžas, bet graujošs pārsvars “Citroen” rūpnīcas pilotam Madsam Ostbergam. WRC2 klasē ar lielu pārsvaru vadībā Pedro Hellers.

Līdz sacensību beigām atlikuši vēl trīs ātrumposmi.

Argentīnas rallija rezultāti pēc SS15

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC2:37:23.6
2.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+45.7
3.Kriss MīkeToyota Yaris WRC+1:03.2
4.Sebastjēns OžjēCitroën C3 WRC+1:06.0
5.Dani SordoHyundai i20 Coupe WRC+1:12.0
6.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+1:28.3
7.Tēmu SuninensFord Fiesta WRC+3:48.4
8.Madss OstbergsCitroën C3 R5+12:04.5
9.Ots TanaksToyota Yaris WRC+14:04.3
10.Pedro HellersFord Fiesta R5+16:18.2

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-28 09:58, pirms 5 gadiem
Mīke ir piektajā vietā pēc soda saņemšanas. Jau kādu pusgadu vismaz Toyota visur ir favorīti, bet patreiz šiem kautkā diez ko neiet. Latvalam ir konkrēti laiks pensijā, Mīkem sniegums ir +- kā Citroen laikos. Tanakam fortūna bišk aizmukusi. Prieks, ka Hyundai atkopušies, lai gan janvārī viņi paši vēl bija diezgan pesimistiski par gaidāmo sezonu. Noivils ar katru gadu paliek arvien labāks un gudrāks

     [+] [-]

, 2019-04-28 10:35, pirms 5 gadiem
Nu Tanaks ir tāds nelaimes putns, ka es atļaušos minēt, ka par čempionu viņš nekļūs ne šogad, ne kādu citu gadu

     [+] [-]

, 2019-04-28 14:10, pirms 5 gadiem
Kokapstrādes meistars Otomārs rakstīja: Nu Tanaks ir tāds nelaimes putns, ka es atļaušos minēt, ka par čempionu viņš nekļūs ne šogad, ne kādu citu gadu
Par nelaimes putniem tur var saukt gandrīz visus izņemot Ožjē. Tanaks reāli cīņā par čempiona titulu ir tikai reāli otro gadu un ja nepaņems šogad tad nākotnē viņš noteikti tāds būs, jo potenciāls viņam ir liels.

     [+] [-]

, 2019-04-28 14:20, pirms 5 gadiem
anguss rakstīja: Mīke ir piektajā vietā pēc soda saņemšanas. Jau kādu pusgadu vismaz Toyota visur ir favorīti, bet patreiz šiem kautkā diez ko neiet. Latvalam ir konkrēti laiks pensijā, Mīkem sniegums ir +- kā Citroen laikos. Tanakam fortūna bišk aizmukusi. Prieks, ka Hyundai atkopušies, lai gan janvārī viņi paši vēl bija diezgan pesimistiski par gaidāmo sezonu. Noivils ar katru gadu paliek arvien labāks un gudrāks
Par Latvalu piekrītu, bet Mīke ir palicis stabilāks, ja vēl nepārsistu viņš riepas katru sacīksti, būtu top braucējs. Noivilam ir raksturīgi sezonas pirmo daļu nobraukt ātri un stabili, bet uz sezonas otro pusi uz svarīgākajiem dopiem visu pakāst. Tā ir bijis pēdējos divus gadus, skatīsimies vai šogad kautkas mainīsies.