Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivils Argentīnas rallijā izcīna otro WRC uzvaru pēc kārtas

Juris Grīns
Juris Grīns

Noivils Argentīnas rallijā izcīna otro WRC uzvaru pēc kārtas
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

Ar beļģu pilota Tjerī Noivila otro uzvaru sezonā noslēdzies pasaules rallija čempionāta piektais posms, kas kopš ceturtdienas vakara tika aizvadīts Argentīnas grants ceļos. Uz pjedestāla kāpa arī Andreass Mikelsens un Sebastjēns Ožjē, kurš pēdējā ātrumposmā apsteidza Krisu Mīki.

Sacīkšu pēdējā dienā tika aizvadīti noslēdzošie trīs ātrumposmi. Pirmajā no tiem uzvarēja “Toyota” pilots Mīke, kurš tobrīd pacēlās uz ceturto pozīciju (sestdien sportist saņēma desmit sekunžu sodu), nākamajā dopā ātrākais bija Noivils, bet Mīke jau apdzina “Citroen” zvaigzni Ožjē, pakāpjoties uz trešo vietu. “Power Stage” ātrumposmā Ožjē bija ātrākais, ne vien nopelnot papildus čempionāta ieskaites punktus, bet arī atgūstot trešo vietu un iespēju kāpt uz pjedestāla. Mīki pievīla plīsusi riepa, kā dēļ nācās pazaudēt vērtīgas sekundes.

Dienu vadībā uzsāka “Hyundai” komandas ekipāžas, Noivilam esot pārliecinošā vadībā pār Mikelsenu. Viņu starpā dienas gaitā nekas nemainījās, Noivilam izcīnot uzvaru ar 48 sekunžu pārsvaru. Tikmēr Ožjē rallija kopvērtējumā pārspēja Mīki vien par pusotru sekundi.

Tālu no viņiem neatpalika arī Jari-Mati Latvala (“Toyota”), kurš tikai par piecām sekundēm uzveica Daniju Sordo (“Hyundai”). Atpaliekot ievērojami, pie septītās vietas tika Tēmu Suninens (“M-Sport Ford”), kamēr igaunis Ots Tanaks (“Toyota”), kurš sestdien tehnisku problēmu dēļ izstājās no otrās pozīcijas, šodien atgriezās trasē, vienu vietu atguva un finišēja astotais.

Pirmo desmitnieku noslēdza ekipāžas, kas startēja ar R5 klases mašīnām. Devīto vietu guva WRC2 PRO ieskaites uzvarētājs Madss Ostbergs no “Citroen” rūpnīcas vienības, bet desmitais finišēja WRC2 klases uzvarētājs Pedro Hellers.

Pēc šī posma Noivila pārsvars kopvērtējumā pār otrajā vietā esošo Ožjē ir desmit punkti, bet Tanaks pēc divām neveiksmīgām sacīkstēm līderim zaudē jau 28 punktus. WRC sezona turpināsies ar posmu no 9. līdz 12. maijam Čīlē.

Argentīnas rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsHyundai3:20:54.6
2.Andreass MikelsensHyundai+48.4
3.Sebastjēns OžjēCitroen+1:04.8
4.Kriss MīkeToyota+1:06.2
5.Jari-Mati LatvalaToyota+1:21.1
6.Danijs SordoHyundai+1:26.7
7.Tēmu SuninensFord+4:57.3
8.Ots TanaksToyota+14:24.8
9.Madss OstbergsCitroen+14:28.5
10.Pedro HellersFord+20:14.5