Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Vorobjovs/Pūķis Lietuvas "Halls Winter Rally 2017" izcīna uzvaru savā klasē

Vorobjovs/Pūķis Lietuvas "Halls Winter Rally 2017" izcīna uzvaru savā klasē
Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis
Foto: Alfonsas Rakauskas Foto

Par "Halls Winter Rally 2017" uzvarētājiem sestdien tika kronēta lietuvieša Dominika Butvila ekipāža. Tikmēr ceturto vietu absolūti un pirmo N4 klasē izcīnīja Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis.

Pēc "Halls Winter Rally 2017" pirmās dienas, kurā sportistiem bija jāveic seši nakts ātrumposmi, vadībā atradās Dominikas Butvilas, kuram šī bija debija ar ''Škoda Fabia R5''. Septiņas sekundes viņam zaudēja spēcīgais Martinas Samsonas, kurš šajā rallijā startēja ar Jāņa Vorobjova ''Mitsubishi Mirage''. Vorobjovs ar Pūķi pēc pirmās dienas ieņēma ceturto vietu.

Neveiksmīgi pirmā diena noslēdzās vienam no šī rallija favorītiem Vitautam Švedam, kurš kādā līkumā saslīdēja un ielidoja grāvī. Tajā vietā diemžēl nebija skatītāju, tāpēc ekipāža, kamēr tika ārā atpakaļ trasē, pazaudēja ļoti daudz laika, tādējādi vēlāk izstājoties no rallija.

Sestdien sportistiem bija jāveic seši posmi. Ātrs turpināja būt Butvilas, kurš pavisam kopā uzvarēja piecos ātrumposmos no 12. Finišā Butvilam pirmā vieta. Otrais palika Giedrius Notkus, kurš savam tautietim zaudēja minūti un 11 sekundes. Jāpiebilst, ka Notkus nesen Supersprinta sacensībās piedzīvoja avāriju, taču, pateicoties mehāniķu darbam, viņa auto tika salabots un viņš varēja iziet uz starta.

Līdz desmitajam posmam otrajā vietā atradās Samsonas, taču tad desmitajā posmā sportists pēc liela lēciena izbrauca ārpus trases, zaudējot gandrīz pusminūti. Tas viņam maksāja otro pozīciju.

Pirms noslēdzošā posma Vorobjova ekipāža tikai 3,5 sekundes zaudēja trešajā vietā esošajam Samsonasam, taču pēdējā posmā Samsonas bija ļoti ātrs, nosargājot trešo vietu. Ceturtais palika Vorobjovs/Pūķis, kuriem šis kopā bija pirmais rallijs. Kā atzina Vorobjovs, tad vēl ar stūrmani jāatrod īstais lasīšanas ritms. Piekto vietu izcīnīja Deividas Jocius, kurš nesen neveiksmīgi debitēja Montekarlo WRC rallijā.

Jāatzīmē, ka LARC2 jeb N4 klasē Vorobjovam pārliecinoša pirmā vieta, otrās vietas ieguvēju Vaški apsteidzot par vairāk nekā četrām minūtēm.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.D.ButvilasŠkoda Fabia R51:12:11.90
2.G.NotkusMitsubishi Lancer Evo IX+1:11.40
3.M.SamsonasMitsubishi Mirage+1:27.70
4.J.Vorobjovs/I.PūķisMitsubishi Lancer Evo X+1:34.90
5.D.JociusMitsubishi Lancer Evo IX+3:22.30
6.J.OrsákFord Fiesta R5+3:37.20
7.M.SamuitisŠkoda Fabia R5+5:55.70
8.E.ValeišaBMW M3+6:08.80
9.A.TlustakSkoda Fabia R5+6:18.00
10.L.VaškysMitsubishi Lancer Evo IX+6:20.90

Izmantotie resursi:
LRČ


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.