Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallija "Sarma" uzvarētājs Plangi: "Žēl, ka konkurenti pārsita riteņus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rallija "Sarma" uzvarētājs Plangi: "Žēl, ka konkurenti pārsita riteņus"
ASRT komandas auto
Foto: ASRT Media

Ar ASRT rallija komandas pilota Sīma Plangi uzvaru noslēdzies Latvijas rallija čempionāta un Igaunijas rallija čempionāta 1.posms, kas notika Apes un Gulbenes ceļos.

Kopumā uz starta izgāja vairāk nekā 80 ekipāžas, starp kurām bija arī piecas ASRT komandas ekipāžas. Vislabāk veicās Plangi, kurš izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Vēl pēc septītā posma līderis bija Rainers Aus, taču astotajā posmā gan Aus, gan Timu Korge pārsita automašīnu riteņus, kas kopvērtējumā drošā vadībā ļāva izvirzīties Plangi.

"Šis bija lielisks rallijs. Mums bija lielisks temps un nekādu problēmu ar mašīnu. Žēl, ka astotajā posmā riteņus pārsita Aus un Korge, jo starp mums valdīja sīva cīņa. Pēc viņu neveiksmēm turpinājumā sāku braukt piesardzīgāk, lai arī nepieļautu kļūdas. Kopumā ceļi bija lieliskā stāvoklī. Arī saķere bija laba, tāpēc šis bija lielisks rallijs. Protams, vēl ir vietas, kur varu uzlabot sniegumu, taču esmu apmierināts ar savu sniegumu, it īpaši rallija otrajā dienā," tā Sīms Plangi.

Lielisks rezultāts atkal padevās jaunajam un talantīgajam Karlam Martinam Volveram, kuram ar Peugeot 208 R2 mašīnu izdevās izcīnīt desmito vietu absolūti un otro vietu LRC3 klasē. Vairākus ātrumposmus Volvers cīnījās ar šīs klases uzvarētāju Ralfu Sirmaci, taču beigās viņam tomēr nācās piekāpties Sirmacim.

"Pirmā diena bija laba, jo uzrādījām lielisku ātrumu. Viss gāja no rokas. It īpaši man patika nakts posmi, lai arī, protams, bija grūti ceturtajā posmā, kad sniga sniegs, tāpēc tajā tumsas posmā es pilnībā uzticējos stenogrammai, jo redzamība bija apgrūtināta. Otrās dienas pirmie posmi bija ļoti ātri, kas bija slideni, tāpēc tur ļoti neriskējām. Galvenais bija finišēt un izcīnīt vērtīgus punktus. Kopumā esmu apmierināts ar savu ātrumu. Otrajā dienā pēc sarunas ar komandu nolēmām braukt piesardzīgi un krāt kilometrus, kas mums noteikti palīdzēs turpmāk. Kopumā sezona sākusies ļoti labi. Protams, lai uzlabotu savu ātrumu un prasmes, ir daudz jātrenējas un jābrauc testos, tāpēc strādāsim ar sponsoriem, lai varam to īstenot. Paldies ASRT komandai par lielisko darbu," tā Karls Martins Volvers.

Sarmas rallijā 33.vietā finišēja Dmitrijs Feofanovs, bet 36.vietā pēc problēmām ar gāzes trosīti un pēc cīņas ar kupenu ierindojās Ainārs Igaveņš. Diemžēl finišu nesasniedza Sergejs Popovs, kurš nolauza mašīnai riteni un izstājās.

Tagad komanda turpinās gatavoties ERČ rallija posmam Liepājā.

Izmantotie resursi:
ASRT | Building cars for the rally, rent and sale