Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Igaunis Tanaks maina komandu, startēs visos WRC posmos

Igaunis Tanaks maina komandu, startēs visos WRC posmos
Tanaks DMACK komandā 2014. gadā
Foto: wrc.com

Neilgi pēc paziņojuma par Ota Tanaka aiziešanu no "M-Sport" komandas, sekojušas ziņas par igauņu rallista atgriešanos DMACK vienības sastāvā, kas 2016. gadā plāno aizvadīt pilnu pasaules čempionāta sezonu WRC klasē.

"DMACK World Rally Team" nākamajā sezonā pirmo reizi startēs WRC klasē, izmantojot "Ford Fiesta RS WRC" automašīnu. Ar Tanaku sastāvā tā aizvadīs visus 14 posmus pasaules čempionātā un cīnīsies par punktiem arī komandu ieskaitē.

Tiek ziņots, ka projekts tiek īstenots sadarbībā ar "M-Sport", līdz ar to Tanaks turpinās saņemt tehnisko atbalstu no Malkolma Vilsona vadītās rūpnīcas.

Tanaks "DMACK World Rally Team" sastāvā brauca jau 2014. gadā, palīdzot komandai uzvarēt WRC2 pasaules čempionātā.

Arī nākamgad komanda brauks WRC2 ieskaitē, kur "Ford Fiesta R5" rallija auto pilotēs igaunis Sanders Parns un aizvadītā gada "Drive DMACK Fiesta Trophy" uzvarētājs Mariuss Āsens.

Jāatgādina, ka uz vienu sezonu no WRC aizies "Citroen" rūpnīcas komanda, kas plāno atgriezties 2017. gada sezonā. Tāpat 2017. gadā WRC atgriezīsies "Toyota" rūpnīcas vienība.

Izmantotie resursi:
DMACK Tyres


, 2015-11-27 19:22, pirms 8 gadiem
Interesants pavērsiens! Tikai jautājums- vai DMACK komandai būs jaunās WRC Fiestas ( 2015.gada modelis, ko sāka lietot kopš Portugāles ). Nu dažos posmos Tanaks arī varētu pretendēt uz goda piedestālu, bet mīnuss būs tehniskais atbalsts, jo nu tur vāģi vairs neskrūvēs MSport mehāniķi. Diez ko MSport liks uz starta 2016.gadā? Mana prognoze- Evans un Ostbergs. Ostbergs ir labs braucējs, bet nu raksturs gan viņam kā bābai.
Džandomeniko Baso ekipāža. Foto: rallyalba.it

Divkārtējais ERC čempions Baso turpina uzvarēt rallijā 50 gadu vecumā

Lai gan divkārtējam Eiropas un četrkārtējam Itālijas čempionam Džandomeniko Baso jau pērn apritēja 50 gadi, viņš aizvien spēj parādīt, ka ir ātrāks un stabilāks par konkurentiem. Nedēļas nogalē tika izcīnīta uzvara Itālijas rallija čempionāta otrajā posmā.
Foto: M-Sport

Dakaras uzvarētājs Sainss tuvu līgumam ar "Ford" komandu

Lai gan pasaules rallijreida čempionāta posmā Portugālē Karloss Sainss pārstāvēja "X-Radi Mini" komandu, jau maijā, pēc paša sportista vārdiem, varētu tikt parakstīts līgums ar "Ford" rūpnīcas vienību.
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying
1

Sesks par avāriju: "Veicu pārāk plašu ieeju līkumā"

Svētdien, 14. aprīlī “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstītā Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža aizvadīja dramatiskiem notikumiem pārbagātu cīņu par Ungārijas rallija pjedestālu, bet, esot sacensību līderpozīcijā, sportistu centienus pēc uzvaras sacensību pirmspēdējā ātrumposmā apturēja nolauzts ritenis un sabojāta automašīnas piekare.