Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tanaks nodrošina pirmo pasaules rallija čempiona titulu karjerā

Tanaks nodrošina pirmo pasaules rallija čempiona titulu karjerā
Ots Tenaks skūpsta automašīnu pēc kļūšanas par pasaules čempionu. Foto: EPA/Scanpix

Vienu posmu pirms sezonas beigām savu pirmo pasaules rallija čempiona titulu karjerā izdevies nodrošināt pilotam Otam Tanakam un viņa stūrmanim Martinam Jarveojam no "Toyota" rūpnīcas komandas. Igauņu sportisti Spānijas posmu noslēdza otrajā vietā, izslēdzot galvenos konkurentus Sebastjēnu Ožjē un Tjerī Noivilu no turpmākās cīņas.

Par Spānijas rallija uzvarētāju kļuva "Hyundai" vienības pilots Noivils, kuram no titula pretendentu trijotnes bija vismazākās izredzes tikt pie galvenās balvas. Arī izcīnītā uzvara sacīkstēs nebija pietiekoši, jo Tanaks ieguva visus papildus punktus par ātrāko rezultātu "Power Stage" ātrumposmā, paralēli pēdējos kilometros vēl arī apsteidzot Noivila komandas biedru Daniju Sordo un paceļoties uz otro vietu.

Sordo sacīkstes noslēdza kā trešais, bet ceturto vietu guva titulētais Sebastjēns Lēbs ar trešo "Hyundai" rūpnīcas auto. Vēl piektdienas izskaņā Lēbs bija kļuvis par rallija līderi, tomēr sestdien zaudēja vairākas pozīcijas. Kamēr Tanaks pārspēja Sordo tikai par 0.4 sekundēm, Lēbam līdz pirmajam trijniekam pietrūka 36 sekunžu. Noivils tikmēr apsteidza Tanaku par 17 sekundēm, iegūstot pārliecinošu uzvaru.

Tanaka sīvākais sāncensis, "Citroen" pilots Ožjē šoreiz ar veiksmi lepoties nevarēja. Jau piektdien viņa mašīnu piemeklēja tehniskas problēmas ar stūres pastiprinātāju, kā rezultātā tika pazaudētas vairākas minūtes. Līdzšinējais WRC čempions sestdien pacēlās uz astoto vietu, ko svētdien notikušajos četros asfalta ātrumposmos saglabāja.

Lieki piebilst, ka Tanaks ir pirmais igauņu un baltiešu pilots, kuram izdevies uzvarēt pasaules rallija čempionātā. Tiesa, šobrīd neoficiāli zināms, ka sezonas beigās viņš pametīs "Toyota" komandu, lai jau 2020. gadā kļūtu par Noivila, Lēba un Sordo komandas biedru "Hyundai" sastāvā.

2019. gada WRC sezona noslēgsies ar posmu Austrālijā, kas risināsies no 14. līdz 17. novembrim.

Spānijas WRC posma rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC 3:07:39.6
2.Ots TanaksToyota Yaris WRC+17.2
3.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+17.6
4.Sebastjēns LēbsHyundai i20 Coupe WRC+53.9
5.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+1:00.2
6.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+1:14.2
7.Tēmu SuninensFord Fiesta WRC+1:47.6
8.Sebastjēns OžjēCitroën C3 WRC+4:20.5
9.Madss OstbergsCitroën C3 R5+8:24.6
10.Eriks KamilliCitroën C3 R5+8:47.2

, 2019-10-27 15:27, pirms 4 gadiem
Apsveicu! 😊
Lai kā arī kādam negribētos atzīt, autosportā esam kā tādi zīdainīši pret igauņiem.
, 2019-10-27 15:32, pirms 4 gadiem
Final stage and Ott`s interview:
https://sport.err.ee/996472/video-t...
, 2019-10-27 15:34, pirms 4 gadiem
Igauņiem nacionālie svētki, un Tanaks gada sportists bez variantiem. Man patiess prieks ar nelielu skaudības piegaršu.
, 2019-10-27 15:58, pirms 4 gadiem
Sekoju šim puisim līdz 17 gadus,kopš ieraudzīju viņu trasē.Bija vēl pusaudzis,brauca ar vecu Golf-2,bet pamanījās cīnīties ar braucējiem kuru rīcībā bija Subaru un Mitsubishi.Tad jau bija redzams supertalants.Beidzot čempions ! Nu super.Sveicieni Igauņiem.
, 2019-10-27 16:08, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Apsveicu! 😊
Lai kā arī kādam negribētos atzīt, autosportā esam kā tādi zīdainīši pret igauņiem.
Nu gluži tam piekrist nevar - nevienam no mūsu sportistiem, tam pašam Šlegelmilham (kurš nebija neko lēnāks par Grožānu un citiem), nav bjuši tādi finanšu līdzekļi iaz muguras kā agrāk Martinam un tagad Tanakam. Tam pašam Neikšanam talants bija braukt lielajā rallijā, bet LMT pārtrauca finansēt autosportu tā pa īstam.

Līdz ar to īsti nevar salīdzināt. Blaķenēs panākumu igauīem nav, mums ir...un tas bija tāpēc, ka Nelss gāza labu naudu tajā.

Tanaks ir talants, bet laikam Hjundai piedāvāja labu naudu, ja reiz pārgāja, jo kkas arī vecajiem sponsoriem, kā jau tas sportā notiek, ir jāatdod atpakaļ...
, 2019-10-27 16:26, pirms 4 gadiem
Rallijs, protams, nav gluži reitingu top sports, bet vienā rindkopā likt ralliju un blaķenes...
, 2019-10-27 16:36, pirms 4 gadiem
kastrolis rakstīja: Rallijs, protams, nav gluži reitingu top sports, bet vienā rindkopā likt ralliju un blaķenes...
Tas bija piemērs, ko dod iegūldīta nauda. Ja nav noslēpums, cik Tev vecums, ja nesaprati kopumā domu? Tas bija piemērs, nevienai igauņu ekipāžai nebija tādas naudas kā Serģim no sponsoriem. Tas pats autosportā Latvijā.

Izņēmums ir cilvēks ar ļoti vidēju talantu Nitiš, kura papiks iegulda puisēnā nodokļu naudu...
Kopumā LV sportā nav ne naftas ne citu lielu kompāniju, kuri sportistā ieguldītu miljonus.
, 2019-10-27 17:13, pirms 4 gadiem
Tas ir lielisks sasniegums igauņiem! Var tikai apsveikt!
, 2019-10-27 17:29, pirms 4 gadiem
Apsveikumi igauņu nācijai, par šo lielo panākumu. Ar savu ātrumu un stabilitāti ir pelnījis par visiem 100. Cerams, noturēs līmeni nākamgad un Hyundai tehnika daudz nepievils.
, 2019-10-27 17:50, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Tas bija piemērs, ko dod iegūldīta nauda. Ja nav noslēpums, cik Tev vecums, ja nesaprati kopumā domu? Tas bija piemērs, nevienai igauņu ekipāžai nebija tādas naudas kā Serģim no sponsoriem. Tas pats autosportā Latvijā.

Izņēmums ir cilvēks ar ļoti vidēju talantu Nitiš, kura papiks iegulda puisēnā nodokļu naudu...
Kopumā LV sportā nav ne naftas ne citu lielu kompāniju, kuri sportistā ieguldītu miljonus.
Nitišam ir ļoti liels talants, nevelti 2 kārtējs eiropas čempis, bet kā jau minēji, lai brauktu pasaulē naudas vajadzīgas nenormālas vairāk kā tu maksā no saviem nodokļiem.
, 2019-10-27 17:58, pirms 4 gadiem
dsta rakstīja: Nitišam ir ļoti liels talants, nevelti 2 kārtējs eiropas čempis, bet kā jau minēji, lai brauktu pasaulē naudas vajadzīgas nenormālas vairāk kā tu maksā no saviem nodokļiem.
Nu talants gan nav liels viņam, kvai tāpēc, ka viņu bez tēta un lv uzņēmuma, naudas nekur neņem... un galvenais kuluāros ir tieši meistarības jautājums. Otrs, ka viņam ir neciešams raksturs (kas ir fakts), ar savu O komandu sad..sās vainojot tajā ka nav profi, lai gan pats pa vīkendu varēja divreiz auto nošķilt un fiziski viņu uz 100% sagatavot nevarēja. Pēc tam mainīja komandas, atkal mašīna un citi bija vainnīgi, beigās aizgāja uz NEPROFESIONaļo komandu atpakaļ.
Nav runa par nodokļu naudu, bet no uzņēmuma, kurā ir LV iedzīvotāju nauda tiek gāzti viņā milzu nauda.
Piemēram moto Daideriem talanta vairāk, bet nav naudas pat aizbraukt uz gonkām un tādu daudz.

Mazajās formulās, ja nevari ienest 500k un uz augšu pat neskatīsies uz Tevi.
, 2019-10-27 20:19, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Nu talants gan nav liels viņam, kvai tāpēc, ka viņu bez tēta un lv uzņēmuma, naudas nekur neņem... un galvenais kuluāros ir tieši meistarības jautājums. Otrs, ka viņam ir neciešams raksturs (kas ir fakts), ar savu O komandu sad..sās vainojot tajā ka nav profi, lai gan pats pa vīkendu varēja divreiz auto nošķilt un fiziski viņu uz 100% sagatavot nevarēja. Pēc tam mainīja komandas, atkal mašīna un citi bija vainnīgi, beigās aizgāja uz NEPROFESIONaļo komandu atpakaļ.
Nav runa par nodokļu naudu, bet no uzņēmuma, kurā ir LV iedzīvotāju nauda tiek gāzti viņā milzu nauda.
Piemēram moto Daideriem talanta vairāk, bet nav naudas pat aizbraukt uz gonkām un tādu daudz.

Mazajās formulās, ja nevari ienest 500k un uz augšu pat neskatīsies uz Tevi.
Nitiš pēc talanta un darbaspējām nudien nav nekas īpašs
Tikai finanses un agri uzsākta karjera
, 2019-10-27 20:21, pirms 4 gadiem
Par Tanaku milzu prieks!!!
Izklausās nereāli, tur tomēr tādi meistari brauc!!!

APSVEICU!!!!
, 2019-10-27 20:28, pirms 4 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Sekoju šim puisim līdz 17 gadus,kopš ieraudzīju viņu trasē.Bija vēl pusaudzis,brauca ar vecu Golf-2,bet pamanījās cīnīties ar braucējiem kuru rīcībā bija Subaru un Mitsubishi.Tad jau bija redzams supertalants.Beidzot čempions ! Nu super.Sveicieni Igauņiem.
Nu lūk, Tu precīzi pateici- tas ir SUPERTALANTS
talanti tomēr ir padaudz, supertalanti-daži
, 2019-10-27 20:36, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Nu gluži tam piekrist nevar - nevienam no mūsu sportistiem, tam pašam Šlegelmilham (kurš nebija neko lēnāks par Grožānu un citiem), nav bjuši tādi finanšu līdzekļi iaz muguras kā agrāk Martinam un tagad Tanakam. Tam pašam Neikšanam talants bija braukt lielajā rallijā, bet LMT pārtrauca finansēt autosportu tā pa īstam.

Līdz ar to īsti nevar salīdzināt. Blaķenēs panākumu igauīem nav, mums ir...un tas bija tāpēc, ka Nelss gāza labu naudu tajā.

Tanaks ir talants, bet laikam Hjundai piedāvāja labu naudu, ja reiz pārgāja, jo kkas arī vecajiem sponsoriem, kā jau tas sportā notiek, ir jāatdod atpakaļ...
Nu redz, Šlegu es tomēr liktu pie talantiem, nevis supertalantiem
Labs vińš, bet tādu daudz, nebija izcils
Un naudu tur varēja pieslēgt, pat laikam kautko izdarīja, bet saprata beigās, ka elitē vińš tāpat nebūs
Jo cilvēks, kas vińu sponsorēja un turpina to darīt, ir ar milzu finansu iespējām
Hobija pēc iedeva privāti >20 🍋$ autotrasei Gruzijā, Rustavi laikam utt., tērē naudu autosportā ārprātīgu uz visiem ntajiem Lamborghini utt
Un Haralds ir vińa protežē un labā roka

Ja interesē, iemet internetā SHOTA ABKHAZAVA
, 2019-10-27 20:37, pirms 4 gadiem
Lielie sveicieni Ottam! Un tas ir tikai bravo, ka Gross viņu atbalstījis visus gadus. Vienu brīdi jau brieda Tanaka pazušana no wrc aprites dēļ nestabilitātes-avārijām, bet tomēr tas nenotika un tagad viņš ir pilnīgi gatavs tituliem, protams, ja auto ir konkurētspējīgs. Skaidrs, ka, ja tiešām acīm redzamu talantu neviens magnāts neatbalstīs, tā tas arī pazudīs, un tā diemžēl parasti notiek. Prātā nenāk, vai ir Latvijā kāds no naudas maisiem, kas ko, vai kādu atbalsītu.....

to fire: ja ir runa par ralliju, tad šobrīd esam pilnīgi nesalīdzināmos līmeņos......
, 2019-10-27 20:44, pirms 4 gadiem
, 2019-10-27 23:41, pirms 4 gadiem
zumm-zumm rakstīja: Lielie sveicieni Ottam! Un tas ir tikai bravo, ka Gross viņu atbalstījis visus gadus. Vienu brīdi jau brieda Tanaka pazušana no wrc aprites dēļ nestabilitātes-avārijām, bet tomēr tas nenotika un tagad viņš ir pilnīgi gatavs tituliem, protams, ja auto ir konkurētspējīgs. Skaidrs, ka, ja tiešām acīm redzamu talantu neviens magnāts neatbalstīs, tā tas arī pazudīs, un tā diemžēl parasti notiek. Prātā nenāk, vai ir Latvijā kāds no naudas maisiem, kas ko, vai kādu atbalsītu.....

to fire: ja ir runa par ralliju, tad šobrīd esam pilnīgi nesalīdzināmos līmeņos......
Loģiski, ka nesalīdzināmos, jo nav ne tādu komandu, ne sakaru, ne sponsoru, viņi arī nevar būt.
, 2019-10-27 23:47, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Fire-
Te par Haralda sponsoru
https://m.youtube.com/watch?v=REAPx...

https://m.youtube.com/watch?v=08C3D...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sho...

Jaudīgs onkulis un Haralds vińam kā dēls
Bija, brīdis jau vecuma sakarā utt.ka nevarēja, jā. Runājot laikos, kad labi brauca formulās, trūka naudas, pats personīgi ar Šlega tēti šo visu apspriedu un runājām. Tajā momentā nebija iespēju un naudas, bija vajadzīgi 350k latu, lai turpinātu, daļu summas savāca, bet bija par īsu, un bija par īsu, jo uzradās citi, kuri komandai nolika virs 500k latu. Lūk realitāte. Kvai skatamies godīgi, ir viens puika tagad autosportā, meistarība stipri zem vidējā, no bērna kājas ir miljoni labam personālam, labākajām komandām, tehniķiem utt.un, ja vien viens punkts, kura dēļ nav licenzes (superlicenzes) brauktu jau nākošgad f1. Lai gan realitātē ir desmitiem un simtiem, labāki braucēji nekā viņš.

Līdz ar to, nav tikai problēma talantos, bet tajā, ka nav kam nodrošināt tādu naudu grūdienam.

Mūsu pašu rallijā, ir stipras labas komandas, bet tās grūti saukt par rallija komandām - drīzāk rallija noma, jo piedāvā tikai īrēt turigajiem personālu kopā ar mašīnām, līdz ar to tikt tur, ir pagrūti.
, 2019-10-28 10:49, pirms 4 gadiem
Baltijai ir Tanaks un Porziņģis, divi milži
, 2019-10-29 20:31, pirms 4 gadiem
to fire:
Tak mūsu rallija dzīvē nekā šobrīd nav, krīze ir vēl smagāka, kā 90-ajos. Komandas - ASRT, Neikšāns, Rallyworkshop..... viss. Pirmās divas apkalpo ārzemniekus...... Ko par komandām runāt. Cik mums ir latviešu braucēji? Es domāju, tādi, kas nebrauc tikai prieka pēc, bet uz rezultātu? Nu pa visam tuvu nullei.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Foto: FIA WRC

Sportistus pirms Horvātijas WRC rallija pārsteidz sniegs

Šīs nedēļas nogalē Horvātijā notiks pasaules rallija čempionāta ceturtais posms, kas risināsies pa asfalta ceļiem, bet ātrumposmu iepazīšanās laikā sportistus pārsteidza sniegs. Tikmēr "Hyundai" komanda atrādījusi savu mašīnu jaunās krāsas, kas papildinātas ar Īrijas karoga motīvu, par godu pirms gada bojā gājušajam sportistam Kreigam Brīnam.
Joss Verstapens. Foto: Twitter.com/Spacesuit_Media

Joss Verstapens pirmo reizi karjerā aizvadījis grants ralliju

52 gadus vecais bijušais F1 pilots Joss Verstapens, kurš tagad pievērsies rallista karjerai, nedēļas nogalē piedalījās Lielbritānijas čempionāta otrajā posmā. Holandietim tas bija pirmais grants rallijs karjerā.