Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rallijkrosa pilota Vītola tēvs: "Pēc finiša viņš ātri aizšmauca uz savu istabu"

Rallijkrosa pilota Vītola tēvs: "Pēc finiša viņš ātri aizšmauca uz savu istabu"
Foto: Facebook.com/swiftrallycross

Nedēļas nogalē Kroftas trasē tiek aizvadīts Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta fināls – pēdējie divi posmi, kuros uz starta arī Latvijas braucējs Roberts Vītols. Sestdien čempionāta priekšpēdējā sacīkstē Vītolam smagā cīņā ceturtā vieta.

Jau pirms sacīkstes bija skaidrs, ka sestdienas cīņa būs ļoti sarežģīta, jo visas dienas garumā tika solīts lietus. Lai gan konfigurācijas ziņā aplis nešķita nekas ļoti aizraujošs – garas taisnes, daži līkumi – slapjā laikā trase ļoti sarežģīta. Grunts sekcija ļoti tuvu autokrosam, ar dubļiem un nelīdzenumiem, savukārt asfalts, sevišķi savienojumos ar grunti, ļoti slidens mālaino sanesumu dēļ.

Šādos apstākļos pirmajā kvalifikācijā Roberts Vītols uzvarēja startā un trasē devās kā līderis, līdz izbrauciens pļavā sabojāja rezultātu – septītā vieta pēc pirmās sērijas. Otrajā sacīkstē savā braucienā Vītols otrais, sērijā piektais, vairākiem konkurentiem piedzīvojot izslīdēšanas un problēmas. Trešajā kvalifikācijā Roberts iebrauc trijniekā, gūstot trešo pozīciju. Šajā sērijā pārstāja līt, bet latvietim bija jābrauc pirmajā kvalifikācijas grupā, kurai trase vēl bija slapjāka nekā nākamā brauciena dalībniekiem. Kopumā tas nozīmēja ceturto vietu trīs braucienu summā un startu finālā no otrās rindas.

Spraigā sacīkstē finālā Roberts Vītols sasniedza finišu ceturtajā vietā, par ko braucējs nebija līdz galam apmierināts. Taču labā ziņa bija, ka galvenais konkurents cīņā par Lielbritānijas čempionāta medaļu Bens Seijers finišēja aiz latvieša, kas Robertam ļauj pirms svētdienas sacīkstes nedaudz nostiprināties čempionāta trešajā vietā.

Pirmajā trijniekā sestdien iekļuva Lūks un Džeimss Konstentaini, starp kuriem otrajā vietā iebrauca Patriks O`Donovans, kurš pēc nefinišētām divām kvalifikācijām startēja no pēdējās – astotās pozīcijas.

Roberta tēvs un menedžeris Uģis Vītols rezumē sestdienas cīņu: “Pēc sacīkstes atbraucot mūsu nometnes vietā Roberts visai ātri aizšmauca uz savu istabu, jo nav apmierināts ar savu šodienas sniegumu. Protams, uzdevums būt priekšā Seijeram tika izpildīts, taču es piekristu, ka šī diena mums neizdevās tāda, kādu mēs to vēlētos. Bija kļūdas, bija arī kļūdas, kuras atkārtojās, lai gan tās tika izrunātas. Taču tas pieder pie mācīšanās procesa, un šādām mācībām arī ir jābūt. Jebkurā gadījumā trase un sacīkste bija ļoti smaga seguma un laika apstākļu dēļ, bija jāpacīnās. Šodien līderi bija neķerami – Konstentaini un O`Donovans ir izauguši tepat pāris kilometru attālumā no trases, tāpēc perfekti acīm redzot zināja apļa nianses un “uzvedību” šādos apstākļos – absolūti pelnīta un pārliecinoša uzvara un vadošās pozīcijas. Ar Robi jau paspējām daudz pārrunāt par lietām, kuras mūs neapmierināja braukšanā. Viņš ir sarēķinājis, ka svētdien drīkst finišēt arī tūlīt aiz Seijera, taču ne tālāk. Man liekas, ka pēdējā sacīkstē gan vajadzētu dabūt arī kausu!”

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


, 2019-10-28 08:03, pirms 4 gadiem
Taču finālā notika neticamais – līdz ar aktīvām tiešajām cīņām konkurenti sāka stumdīt pa trasi līkumu iekšmalās izvietotos riepu krāvumus, tos notriecot, vai vienkārši nogriežot līkumus. Lai gan Junior klase izteikti tika brīdināta par trases norobežojumu aizskaršanu, izsišanu vai apbraukšanu, nekādi dramatiski lēmumi netika pieņemti. Roberts veica savus apļus pēc iespējas korektāk, neaizskarot līkumu iekšmalas. Tā vietā viņš bija spiests pat izbraukt no trases, jo ceļa vidū bija pārējo izsistie riepu krāvumi. Rezultātā fināls noslēgts septītajā vietā, kas nozīmē,ka nedēļas nogale izvērsusies katastrofāla rezultātu ziņā.
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
4

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.