Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Latvala kļūst par jauno Spānijas WRC rallija līderi

Latvala kļūst par jauno Spānijas WRC rallija līderi
Jari-Mati Latvala
Foto: TGR WRC

Par jauno Spānijas WRC rallija līderi kļuvis soms Jari-Mati Latvala (''Toyota''), kamēr igaunis Ots Tanaks (''Toyota'') pēc pārsista riteņi ir atkritis uz astoto vietu.

Pēc Spānijas WRC rallija pirmās dienas līderis bija Ots Tanaks, kuram nepilnas 30 sekundes zaudēja spānis Dani Sordo (''Hyundai'') un Elfins Evans (''Ford''). Augstajā ceturtajā vietā tobrīd bija franču rallija leģenda Sebastjans Lēbs. Tikmēr ASV sportists Kens Bloks pirmās dienas izskaņā piedzīvoja avāriju, pēc kuras sportists vairs nepiedalās rallijā.

Diemžēl neveiksmīgi rallija otrā diena, kur sportisti brauca pa slapju asfaltu, iesākās Tanakam, kurš dienas otrajā posmā pārsita riteni. Pēc riteņa nomaiņas tika zaudēts daudz laika, kas igauņu sportistu atsvieda uz devīto vietu...

Tobrīd vadību pārņēma mājinieks Sordo, taču viņam cieši sekoja Latvala, kurš jau pēc nākamā posma pārņēma vadību.

Turpinājumā Latvala saglabāja vadību un dienas izskaņā viņš par 4,7 sekundēm apsteidz Ožjē. Ātrs bija arī Lēbs, kurš dienu noslēdza trešajā pozīcijā, Latvalam zaudējot astoņas sekundes.

Jāatzīmē, ka sestajā vietā esošais Sordo no pirmās vietas atpaliek tikai 16,5 sekundes, līdz ar to rallija noslēdzošā diena solās būt ļoti aizraujoša, jo uz uzvaru reāli pretendē vismaz sešas ekipāžas.

WRC2 klasē līderis ir 2017.gada Latvijas rallija čempions Kalle Rovanpera, kuram 22 sekundes zaudē pieredzējušais un spēcīgais Jans Kopeckis. Starp R5 mašīnām ceturtais ir Peters Solbergs, kurš šajā posmā debitē pie jaunā VW Polo R5 stūres.

Svētdien sportistiem būs jāveic četri posmi (61 km).

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1 .Latvala J.Toyota Yaris WRC02:35:01.8
2 .Ogier S.Ford Fiesta WRC+4.7
3 .Loeb SébastienCitroën C3 WRC+8.0
4 .Evans ElfynFord Fiesta WRC+9.8
5 .Neuville T.Hyundai i20 Coupe WRC+12.7
6 .Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+16.5
7 .Lappi EsapekkaToyota Yaris WRC+46.5
8 .Tänak OttToyota Yaris WRC+1:00.7
9 .Breen CraigCitroën C3 WRC+1:37.9
10 .Mikkelsen A.Hyundai i20 Coupe WRC+2:07.3

Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.