Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Škoda" pilots Lapi pēc uzvaras rallijā Šveicē nonācis tuvu ERC titulam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Škoda" pilots Lapi pēc uzvaras rallijā Šveicē nonācis tuvu ERC titulam
Esapeka Lapi un Zeps Vīgands
Foto: fiaerc.com

Pagājušajās brīvdienās Šveicē norisinājās Eiropas rallija čempionāta (ERC) priekšpēdējais posms, kurā uzvarēja Esapeka Lapi no "Škoda" komandas.

Somu braucējs šajā asfalta rallijā, kura oficiālais nosaukums skan "Rallye International du Valais", uzvarēja tikai četros ātrumposmos no 19, taču uzvarēja pārliecinoši, lielā mērā pateicoties arī galveno konkurentu neveiksmēm.

Sākotnēji ļoti labu sniegumu demonstrēja "Peugeot Rally Academy" komandas braucēji. Kevins Abrings bija pārņēmis vadību pašā sākumā, taču jau trešajā ātrumposmā salūza viņa R5 klases auto bremzes. Arī Kreiga Brīna sacīkstes sākums nebija labs, jo viņš pārdūra riepu, vēlāk zaudējot laiku arī citu problēmu dēļ.

Pēc pirmās rallija dienas, kad tika veikti tikai trīs ātrumposmi, Lapi atradās otrajā vietā, bet vadībā ar vairāk nekā 4 sekunžu pārsvaru bija komandas biedrs Zeps Vīgands. Kamēr vācietis turpinājumā veica nepareizu riepu izvēli dažviet ledus un dubļu klātajiem asfalta ātrumposmiem, bet vēlāk arī pārdūra riepu, Lapi jau piektajā ātrumposmā kļuva par rallija līderi un droši atrāvās no sekotājiem.

Konkurenci viņam mēģināja sastādīt Kajetans Kajetanovičs, taču "Ford" automobiļa aizdegšanās lika izstāties no otrās pozīcijas. Faktiski ātrākais braucējs šajā rallijā bija Brīns, kurš vēlāk nokļuva otrajā vietā un tuvojās līderim, tomēr finišā atpalika 42 sekundes. Zaudējot 3 minūtes, trešo vietu tikmēr ieguva Vīgands, kurš vēl teorētiski var kļūt par 2014. gada čempionu.

Tomēr izredzes ir mazas, jo jau 34 punktus viņam priekšā ir Lapi. Nākamais posms notiks no 7. līdz 9. novembrim Korsikā un somam ir labas izredzes pirmo reizi karjerā kļūt par ERC čempionu.

Jāpiemin, ka "Production Cup" klasē augsto trešo vietu ieņem šīs ieskaites "Rally Liepāja" posma uzvarētājs Jānis Vorobjovs no Latvijas. Savukārt sestais ERC kopvērtējumā ir ar Latvijas licenci braucošais krievu sportists Vasīlijs Grjazins.

Šveices ERC posma rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Esapeka LapiSkoda Fabia S20002:46:22.4
2.Kreigs BrīnsPeugeot 208 T16+42.0
3.Zeps VīgandsSkoda Fabia S2000+3:04.1
4.Žonatans HiršiPeugeot 208 T16+4:10.2
5.Olivjē BurīFord Fiesta R5+4:17.8

ERC kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Esapeka Lapi162
2.Zeps Vīgands128
3.Kreigs Brīns104
4.Kajetans Kajetanovičs100
5.Vaclavs Pehs63

Izmantotie resursi:
Homepage FIA ERC - ERC European Rally...