Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Ožjē: ''Ja sezonas beigās neesi pirmais, pārējās vietas nav svarīgas''

Ožjē: ''Ja sezonas beigās neesi pirmais, pārējās vietas nav svarīgas''
Sebastians Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

''Citroen Total World Rally Team'' komandas pilots Sebastians Ožjē, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē Spānijas WRC ierindojās tikai 10. vietā, atzinis, ka viņu neinteresē nosargāt otro vietu kopvērtējumā sezonas pēdējā posmā, kurš novembrī notiks Lielbritānijā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar Sebastiana Lēba septīto uzvaru šajā sezonā noslēdzās WRC sezonas priekšpēdējais (12.) posms, kurš norisinājās Spānijā. Otro vietu izcīnīja Peters Solbergs, bet trešo – Dani Sordo. Tikai 10. vietā ierindojās sezonas kopvērtējuma vicelīderis Sebastians Ožjē.

Proti, pēc septiņiem ātrumposmiem vadībā atradās Lēbs, kuram astoņas sekundes zaudēja Ožjē. Nākamajā dopā Lēba tautietis pieļāva kļūdu un ieskrēja trases barjerās. Lai turpinātu ralliju bija nepieciešami nelieli remontdarbi, kā rezultātā tika zaudētas aptuveni 15 minūtes, un kopvērtējumā Ožjē atkrita vien uz 17. pozīciju.

Ņemot vērā pieticīgo rezultātu, Ožjē nespēja tikt pie lielajiem punktiem, kā rezultātā pirms pēdējā posma, kurš no 10.-14. novembrim, notiks Lielbritānijā, ir apdraudēta viņa otrā vieta kopvērtējumā. Jari Mati Latvala un Peters Solbergs tagad atpaliek attiecīgi par 11 un 16 punktiem, tādējādi cīņa par otro vietu Lielbritānijā solās būt diezgan sīva. Taču Ožjē atzinis, ka viņu diez ko neinteresē šīs pozīcijas nosargāšana...

''Mani neuztrauc otrās vietas nosargāšana kopvērtējumā. OK, būtu jauki būt otrajam, bet, ja tu sezonas beigās neesi pirmais, tad nav īpašas nozīmes, kurā vietā esi. Šajā rallijā es vēlējos un mēģināju noķert Lēbu – paskatīties, cik daudz varu pret viņu paveikt. Viņš šajā rallijā ir eksperts (Lēbs šogad Spānijā uzvarēja sesto reizi pēc kārtas), taču man šoreiz diez ko neveicās,'' tā Ožjē.

Ožjē kļūda Spānijā

WRC kopvērtējums pēc 12 (no 13) posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Sebastien LoebCitroen C4 WRC251
2.Sebastien OgierCitroen C4 WRC167
3.Jari-Matti LatvalaFord Focus RS WRC 09156
4.Petter SolbergCitroen C4 WRC151
5.Dani SordoCitroen C4 WRC140
6.Mikko HirvonenFord Focus RS WRC 09114
7.Matthew WilsonFord Focus RS WRC 0868
8.Henning SolbergFord Focus RS WRC 0837
9.Federico VillagraFord Focus RS WRC 0836
10.Kimi RaikkonenCitroen C4 WRC21
11.Mads OstbergSubaru Impreza S12B WRC16

Konstruktoru kauss

VKomandaPunkti
1.Citroën Total World Rally Team431
2.BP-Ford Abu Dhabi World Rally Team304
3.Citroën Junior Team199
4.Stobart M-Sport Ford Rally Team158
5.Munchi’s Ford World Rally Team58

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com
www.autosport.com


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.