Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Lēbs paliek rallijā, nākamgad startēs atsevišķos posmos

Lēbs paliek rallijā, nākamgad startēs atsevišķos posmos
Sebastjans Lēbs
Foto: www.ewrc.cz

Astoņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs šodien paziņojis, ka nākamajā sezonā viņš piedalīsies tikai atsevišķos WRC posmos.

Jau sezonas laikā klīda runas, ka Lēbs pēc sezonas varētu pamest ralliju un pievērsties citai autosporta disciplīnai. Taču šodien Parīzē notiekošajā motoršova pasākuma laikā francūzis paziņoja, ka viņš arī nākamgad brauks WRC, taču ne visos posmos. 2014.-2015.gadā Lēbs, visticamāk, startēs WTCC čempionātā.

''Citroen'' komanda paziņoja, ka Miko Hirvonens startēs visos posmos, taču, kurš aizvietos Lēbu, šobrīd nav zināms. Visticamāk, tas varētu būt beļģis Tjerī Noivils, taču kuluāros tiek minēti arī citi kandidāti.

Tāpat šodien noskaidrojies, ka no nākamā gada ''Citroen'' sāks jaunu sadarbību ar Abu Dabi, kas pirms tam strādāja kopā ar Ford.

Lēbs, kurš WRC brauc kopš 2001.gada, savas karjeras laikā izcīnījis 74 uzvaras, un visas ar ''Citroen''. Šobrīd Lēbs ir tuvu tam, lai jau nākamajā posmā, kas notiks Francijā, viņš izcīnītu savu devīto čempiontitulu.

Izmantotie resursi:
World Rally Championship


, 2012-09-27 14:49, pirms 12 gadiem
tas tik būtu lieliski, ja savu pēdējo wrc čempiontitulu viņš iegūtu tieši francijā!
, 2012-09-27 14:51, pirms 12 gadiem
Rallija leģenda
, 2012-09-27 18:37, pirms 12 gadiem
Vai tiešām tad vajag vispār braukt, ja tikai dažus posmus. Lai aiziet kā nekad nepārspēts Čempions un miers!
, 2012-09-27 19:43, pirms 12 gadiem
Nu tad ar to arī Citroen titulu ēra ir beigusies.. Iespējams, ka Lēbam kas nepatika sakarā ar AbuDhabi nosacījumiem-kam ir nauda, tas pasūta mūziku..
, 2012-09-27 19:59, pirms 12 gadiem
Žēl!
, 2012-09-27 20:45, pirms 12 gadiem
anguss rakstīja: Nu tad ar to arī Citroen titulu ēra ir beigusies.. Iespējams, ka Lēbam kas nepatika sakarā ar AbuDhabi nosacījumiem-kam ir nauda, tas pasūta mūziku..
Nē, Lēbam vnk rallijs izskatās, ka bik piegriezies (kaut kad viņš izteicās, ka 1,5 nedēļas prom no mājām uz vienu ralliju, kas viņaprāt ir par ilgu)..pārāk daudz un intensīvi + meita visu laiku dīca, ka sencis visu laiku prom...
, 2012-09-27 21:37, pirms 12 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Nē, Lēbam vnk rallijs izskatās, ka bik piegriezies (kaut kad viņš izteicās, ka 1,5 nedēļas prom no mājām uz vienu ralliju, kas viņaprāt ir par ilgu)..pārāk daudz un intensīvi + meita visu laiku dīca, ka sencis visu laiku prom...
nu jā,tā varētu būt. Pavasarī FIA runāja,ka varētu atjaunot maratonrallijus,Lēbs bija visaktīvākais skeptiķis-ja nemaldos,piedraudēja ar karjeras beigšanu.Nu ko ta viņam vēl vajag sasniegt-viņš jau tāpat ir leģenda.
Nu būs interesantāk,ja viņš nebrauks Neuvils varētu būt viņa reāls aizstājējs-priekš pirmā ggada WRC baigi rullē, Tanākam te biš jāsarkst..,nu OK, beļģis dabūjis vairāk braukt citos cempionātos!
, 2012-09-27 22:33, pirms 12 gadiem
anguss rakstīja: nu jā,tā varētu būt. Pavasarī FIA runāja,ka varētu atjaunot maratonrallijus,Lēbs bija visaktīvākais skeptiķis-ja nemaldos,piedraudēja ar karjeras beigšanu.Nu ko ta viņam vēl vajag sasniegt-viņš jau tāpat ir leģenda.
Nu būs interesantāk,ja viņš nebrauks Neuvils varētu būt viņa reāls aizstājējs-priekš pirmā ggada WRC baigi rullē, Tanākam te biš jāsarkst..,nu OK, beļģis dabūjis vairāk braukt citos cempionātos!
Nu jā, uz to arī iet, ka būs Hirvo un Noivils + Lēbs (laikam tikai četros posmos). It kā interesantāk citiem sportistiem, bet gribējās jau redzēt Lēbu cīnoties pret Ford un spēcīgo VW visu sezonu
, 2012-09-27 23:45, pirms 12 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Nu jā, uz to arī iet, ka būs Hirvo un Noivils + Lēbs (laikam tikai četros posmos)...
Nu nez... Salikums Hirvonens un Neuville nav tas salikums, kas ļautu cīnīties par uzvaru komandu ieskaitē - reāli skatoties tam jābūt "Citroen" galvenajam mērķim. Viens pilots - labs otrais numurs bez jelkāda "slepkavas instinkta", otrs - labs materiāls, bet vēl zaļš un nākamsezon nepavilks galvenās komandas pilota lomu. "Citroenam" kaut kas jādomā. Montekarlo, Franciju, Vāciju un vēl kādu posmu Loebs paņems uz sevi, a pārējais... Nu pieņemsim, ka būs 2 komandas, kur vienā būs Neuville un Al Qassimi, otrā - Hirvonens uz 4 posmiem Loebs, bet pārējos... Sordo
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Foto: FIA WRC

Sportistus pirms Horvātijas WRC rallija pārsteidz sniegs

Šīs nedēļas nogalē Horvātijā notiks pasaules rallija čempionāta ceturtais posms, kas risināsies pa asfalta ceļiem, bet ātrumposmu iepazīšanās laikā sportistus pārsteidza sniegs. Tikmēr "Hyundai" komanda atrādījusi savu mašīnu jaunās krāsas, kas papildinātas ar Īrijas karoga motīvu, par godu pirms gada bojā gājušajam sportistam Kreigam Brīnam.
Joss Verstapens. Foto: Twitter.com/Spacesuit_Media

Joss Verstapens pirmo reizi karjerā aizvadījis grants ralliju

52 gadus vecais bijušais F1 pilots Joss Verstapens, kurš tagad pievērsies rallista karjerai, nedēļas nogalē piedalījās Lielbritānijas čempionāta otrajā posmā. Holandietim tas bija pirmais grants rallijs karjerā.