Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Blūms/Eglītis izcīna 4.vietu Igaunijas rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Blūms/Eglītis izcīna 4.vietu Igaunijas rallijā
Emīls Blūms/Didzis Eglītis
Foto: Indrek Allik

Igaunijā finišējis ''Lõuna-Eesti'' rallijs, kas bija arī piektais Latvijas rallija čempionāta posms. Uzvaru svinēja igaunis Ranno Bundsens (Mitsubishi Evo VIII), bet no latviešiem augstāko vietu izcīnīja Emīls Blūms/Didzis Eglītis (Mitsubishi Lancer Evo IX), kuriem ceturtā vieta.

Kopā uz starta izgāja 76 ekipāžas, kuru vidū bija arī vairākas latviešu ekipāžas. Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic četri posmi - divi uz grants un divi uz asfalta. Neveiksmīgi rallijs iesākās diviem līderiem Georgam Grosam (Ford Fiesta WRC) un Egonam Kauram (Ford Fiesta Proto), kuri abi piekares defekta dēļ izstājās pirmajā ātrumposmā.

Pēc pirmās dienas līderis bija Rolands Murakas (Ford Fiesta), kuram tikai 0,7 sekundes zaudē Prīts Koiks (Ford Fiesta Proto). No latviešu sportistiem visaugstāk bija Berķis/Čeporjus (Ford Fiesta R5), bet sestajā vietā tobrīd bija Blūms/Didzis. Devītajā vietā pēc pirmās dienas bija Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis (BMW M3), kuri bija ātrākie starp 2WD klases ekipāžām.

Otrās dienas sestajā ātrumposmā notika līderu maiņa - Rolandu Muraku apsteidza Prīts Koiks. Taču devītais ātrumposms bija liktenīgs gan otrajā pozīcijā esošajam Rolandam Murakam (sajūga defekts), gan Berķim/Čeporjus (radiators). Tobrīd rallija līderpozīciju pārņēma Ranno Bundsens, par 15,9 sekundēm apsteidzot Koika ekipāžu.

Jāatzīmē, ka Berķis/Čeporjus lieliski iesāka otro dienu, taču sestajā ātrumposmā ekipāža divreiz pārsita riepu un zaudēja 49 sekundes, tādējādi atkrītot uz 8. vietu kopvērtējumā.

Līdz ar to uzvaru absolūtajā ieskaitē izcīnīja Bundsens, aiz sevis atstājot komandas biedru Alanu Popovu (Mitsubishi Lancer Evo IX) un Koiku. Augsto ceturto vietu izcīnīja Emīls Blūms, bet piektā vieta - Vorobjova ekipāžai, kas bija ātrākā starp divu riteņu piedziņas automašīnām.

Noslēdzošie divi LRČ posmi notiks oktobrī ''Rally Liepāja'' ietvaros.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Bundsen RannoMitsubishi Lancer Evo VIII58:02.4
2.Popov AllanMitsubishi Lancer Evo+36.1
3.Koik PriitFord Fiesta+48.3
4. Blūms EmilsMitsubishi Lancer Evo IX+1:18.5
5.Vorobjovs JānisBMW M3+1:33.3
6.Ringenberg MarkoBMW M3+2:05.7
7.Kers HendrikMitsubishi Lancer Evo X+2:12.2
8.Shaymiev RadikFord Fiesta R5+2:29.4
9.Jürimäe MarioBMW M3+2:45.7
10.Vanaselja MadisBMW M3+2:50.9

     [+] [-]

, 2018-08-27 10:31, pirms 6 gadiem
Vorobjovam iespaidīgs ātrums. Nu labi, pilnpiedziņās vāja konkurence, bet pārējiem M3 viņš tālu priekšā.

Blūma tehnika nav no tām jaunākajām, bet kādā līmenī tā ir sagatavota? Čalim ir reāls talants vai autiņš ir saskrūvēts?