Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs sēžas bagijā un uzvar Biržu rallijkrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišs sēžas bagijā un uzvar Biržu rallijkrosā
Reinis Nitišs. Foto: Toms Paipals, rallycross.lv

Svētdien Biržos, Baronu trasē norisinājās Latvijas rallijkrosa čempionāta un kausa izcīņas otrā posma sacensības. Vienā no bagiju klasēm uzvaru guva Reinis Nitišs.

CK 650 klases finālā Dāvis Tobiass startā nebija līderis, taču spēja uzvarēt braucienā. Otrajā vietā ierindojās Karls Martins Miliste, bet līdz pat pēdējam aplim trešajā pozīcijā turējās Marta Starka – viņa trāpīja iekšmalas riepās, kas sportisti atmeta uz beigām. Pie trešās vietas līdz ar to tika Laurs Langeprons.

Ar interesantiem rezultātiem noslēdzās LADA RX fināls. Tur par uzvarētāju kļuva Edvards Egle, kuram izdevās pārspēt un aiz muguras atstāt Ivaru Joeli un Kristapu Kapaču.

Super 1600 klasē spiedzi uzturēja Juris Spīķis un Arnis Odiņš, kurš vienā no epizodēm bremzējot saslīdēja. Rezultātā viņam garām tika Jānis Lideris, kurš arī izcīnīja otro vietu, bet Odiņš beigās trešais.

Touring klases fināla startā vadību pārņēma Edgars Kokorišs, taču viņu piebremzēja tehniskas problēmas. Līdz ar to uz augšu pacēlās Jānis Miščenko un Jānis Ikers, kuriem arī pirmā un otrā vieta finišā. Maijai Stakenai sacensību sākums bija grūts, taču viņa veiksmīgi izmantoja konkurentu kļūdas, aizcīnoties līdz trešajai vietai. Kaspars Fricsons neilgli pirms finiša iebrauca valnī, pazaudējot trešo pozīciju.

Tikmēr ar bijušā pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieka Reiņa Nitiša uzvaru noslēdzās fināls Xtreme bagiju klasē. Mājinieks spēja kontrolēt sacensību gaitu, turot aiz sevis Ronaldu Baldiņu, bet cīņā par trešo vietu debitants Māris Breicis spēja pieveikt Viesturu Sproģi.

Cīņas aizvadītas arī Latvijas kausa izcīņas klasēs. BMW RX 3000 vērtējumā izšķirošajā braucienā pārliecinoši visus pārspēja Mārtiņš Prūsis, bet pirmo trijnieku noslēdza Dainis Valeinis un Raivis Geriks. Junior 1000 sacensību finālā labu sniegumu parādīja Dainis Zemnieks, kurš arī kļuva par uzvarētāju, aiz sevis atstājot Ritu Gurkli un Skaistu Prašukaiti. Mini bagiju klasē tikmēr bez pārsteigumiem uzvaru sasniedza Jānis Kozlovskis, otrajā vietā Emīls Mirošņiks, bet trešais – Azuols Dungveckis.

Visi rezultāti: https://www.rallycross.lv/lv/result...

Šogad Latvijas rallijkrosa empionātā plānoti kopumā četri posmi, līdz ar to sezona jau pusē. Trešais posms notiks 15. augustā Vilkičos, Lietuvā, bet finālposms gaidāms 5. un 6. septembrī Mūsas trasē, Bauskā.