Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lietuvieši ierodas uz Somijas WRC posmu, bet startēt netiek

Lietuvieši ierodas uz Somijas WRC posmu, bet startēt netiek
Ots Tanaks bija ātrākais pilots ceturtdienas ātrumposmā
Foto: Facebook.com/otttanakfanpage

Nesen “Rally Estonia” uzvarējušais igaunis Ots Tanaks kļuvis par pasaules rallija čempionāta (WRC) Somijas posma līderi pēc veiktā ceturtdienas ātrumposma. Lielākā cīņa gan gaidāma šodien, kā arī sestdien un svētdien.

Superspeciālais ātrumposms bija tikai 2.3 kilometrus garš un norisinājās Jiveskiles pilsētas ielās izveidotā trasē. Tikmēr kopumā sacensībās būs jāaizvada 23 ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīs 317 km. Desmit ātrumposmi gaidāmi šodien, vēl astoņi tiks veikti sestdien, bet pēdējie četri – svētdien, kad arī kļūs zināms “Rally Finland” uzvarētājs.

“Toyota” komandas pilots Ots Tanaks sasniedza labāko rezultātu ceturtdienas ātrumposmā, bet aiz viņa tuvākie sekotāji bija Tjerī Noivils (“Hyundai”), Sebastjēns Ožjē (“M-Sport Ford”), Andreass Mikelsens (“Hyundai”) un Esapeka Lapi (“Toyota”), kurš Somijas WRC posmā uzvarēja pirms gada. Lapi uzrādītais laiks varēja būt labāks, ja viņš nebūtu izslīdējis par tālu vienā no līkumiem. Tiesa, pagaidām rezultāti ir ļoti blīvi.

No WRC2 klases sportistiem ātrākais bija panākumus Latvijā guvušais soms Kalle Rovanpera.

Tikmēr lietuvietim Deividam Jociusam sacensības beidzās vēl nesākušās – “Oktan Sport” komanda, kas veda sacīkšu spēkratu un inženierus, līdz Jiveskilei netika, jo esot sabojājies motors.

Pirms sezonas astotā posma pasaules čempionāta līderis ar 149 punktiem ir Noivils, no viņa 27 punktus atpaliek pašreizējais WRC čempions Ožjē, kamēr Tanaks ir trešais, taču zaudējot pirmās pozīcijas turētājam jau 72 punktus.

“Rally Finland” rezultāti pēc SS1

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksToyota Yaris WRC1:49.2
2.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+0.7
3.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC+0.8
4.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+0.9
5.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+1.7
6.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+1.8
=Madss OstbergsCitroën C3 WRC+1.8
8.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+2.3
9.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+2.6
=Elfins EvanssFord Fiesta WRC+2.6

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: wrc.com
3

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.