Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Somijas rallijā pēc pirmās dienas līderis igaunis Tanaks

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Somijas rallijā pēc pirmās dienas līderis igaunis Tanaks
Ots Tanaks
Foto: Reuters/Scanpix

Ar igauņa Ota Tanaka uzvaru nepilnus divus ar pusi garajā pirmajā ātrumposmā sācies Somijas rallijs. Viņam aiz muguras atrodas kopvērtējuma līderi – Tjerī Noivils un Sebastiens Ožjē.

Somijas rallijs ierasti sākas ar 2,3 kilometrus garo ātrumposmu, kas vijas gan pa asfalta, gan grants segumu, kuram raksturīgi šauri ceļi un vairākas iespējas lietot rokas bremzi. Sprinta dopā labākais bija igaunis Ots Tanaks, kurš distanci veica vienā minūtē un 44,1 sekundē. Viņš triumfēja arī pērn.

1,1 sekundi no Tanaka atpalika beļģis Tjerī Noivils, bet vēl par 0,4 sekundēm lēnāks bija kopvērtējuma līderis Sebastiens Ožjē. Savukārt ātrākais no mājiniekiem bija Jari Mati Latvala, kurš ierindojās piektajā vietā.

Piecus posmus līdz sezonas beigām četrkārtējais čempions Ožjē kopvērtējumā par 11 punktiem apsteidz Noivilu, kurš atguvās pēc katastrofālā ievada, pēc trim posmiem atpaliekot par 38 punktiem. Latvala pašlaik ir trešais, kamēr Tanaks ieņem ceturto pozīciju.

Somijas rallijs apgriezienus uzņems rīt, kad sportisti aizvadīs 12 ātrumposmus. Savukārt punkts tiks likts svētdien, sacenšoties četros dopos. Kopumā Somijas rallijs ilgs 25 ātrumposmus.

Vietējie joko, ka tas nav Somijas rallijs, bet gan Somijas Grand Prix. Pērn uzvaru izcīnīja Kriss Mīks, kurš trasē traucās ar vidējo ātrumu 126,6 kilometri stundā.

Somijas rallija pirmā diena

VSportistsValstsLaiks
1.O. TanaksIgaunija1:44.1
2.T. NoivilsBeļģija+1.1
3.S. OžjēFrancija+1.5
4.K. BrīnsĪrija+1.6
5.J. M. LatvalaSomija+2.2
6.H. PadonsJaunzēlande+2.5