Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ar Baldiņa un Baumaņa uzvarām 333 trasē noslēgusies NEZ rallijkrosa sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar Baldiņa un Baumaņa uzvarām 333 trasē noslēgusies NEZ rallijkrosa sezona
Atis Baumanis
Foto: Mārtiņš Vanags (go4speed.lv)

Sporta kompleksā 333 sestdien, 26. jūlijā, norisinājās Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta izšķirošais posms. Divās no četrām individuālās ieskaites klasēm uzvarētāju laurus plūca latvieši – Ronalds Baldiņš triumfēja prestižākajā pilnpiedziņas NEZ Supercar klasē, tikmēr Artis Baumanis izcīnīja uzvaru priekšpiedziņas NEZ Super 1600 klasē. Kopumā par uzvarētāju kausiem četrās individuālajās ieskaites grupās, kā arī komandu ieskaitē, piedalījās 32 dalībnieki, pārstāvot septiņas valstis – Latviju, Dāniju, Krieviju, Lietuvu, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju.

Prestižākajā pilnpiedziņas NEZ Supercar klasē, aizvadot stabilas sacensības, saspringtā cīņā triumfēja latvietis Ronalds Baldiņš. Tikai 0,832 sekundes Baldiņam zaudēja krievu autosportists Roman Stepanenko. Tikmēr trešajā vietā, no uzvarētāja atpaliekot 12,258 sekundes, finišēja vēl viens latvietis - Lauris Unāms, kurš šodien piedzīvoja notikumiem bagātas sacensības - pirmās kvalifikācijas kārtas braucienā Unāma vadītā automašīna apvēlās, tomēr viņš spēja turpināt braucienu un veiksmīgi finišēt.

NEZ rallijkrosa čempionāta izšķirošajā posmā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa vēl viens latvietis - Artis Baumanis, kurš šodien bija ātrākais priekšpiedziņas NEZ Super 1600 klasē. Arī Baumanis šodien demonstrēja stabilu sniegumu, gūstot pārliecinošu uzvaru finālā. Uzvaru NEZ 2000 klasē izcīnīja Christian Sandmo no Norvēģijas, savukārt NEZ Open uzvarētāja lauri citam norvēģim – Ola Froshaug.

Komandu vērtējumā visvairāk punktus ieguva Latvijas komanda, aiz sevis otrajā vietā atstājot Norvēģiju, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena - Lietuvu.

Autoeksperts Zvaigžņu Kausā, kurā ar līdzvērtīgiem VAZ markas automobiļiem piedalījās dažādu autosporta disciplīnu pārstāvji – Haralds Šlēgelmilhs, Reinis Nitišs, Andis Neikšāns, Konstantīns Calko un Ivars Vasaraudzis, par uzvarētāju kļuva FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs. Otrajā vietā, 0,564 sekundes aiz Nitiša, finišēja Haralds Šlēgelmilhs, savukārt, 16,573 sekundes no uzvarētāja atpalika Ivars Vasaraudzis. Diemžēl tehnisku iemeslu dēļ finālbraucienā bija spiesti izstāties Andis Neikšāns (ceturtā vieta) un Konstantīns Calko (piektā vieta).

“Mums bija dots ļoti maz laiks, lai sarīkotu šādas starptautiskas sacensības, tāpēc ceru, ka neskatoties uz organizatoriskām kļūdām un karsto laiku, skatītāji atcerēsies šo kā lielisku rallijkrosa sestdienu. Esmu ļoti apmierināts ar trīs nedēļu laikā izveidotajām trases grunts sekcijām, kas spēja izturēt sacensību slodzi un līdz pat finišam bija augstā kvalitātē.

Sacensības arī apstiprināja prognozes, ka trase ir ātra un tehniski sarežģīta. Īpašs gandarījums bija saņemt pozitīvas uzslavas gan no dalībniekiem, gan Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) novērotāja, kurš atzina, ka trase atbilda visām izvirzītajām prasībām un ka tai ir izaugsmes potenciāls nākotnē. Domāju, ka rallijkrosa sacensības sporta kompleksā 333 vēl atgriezīsies, un darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai sarīkotu šeit arī pasaules mēroga sacensības,” tā pēc sacensībām sacensību rīkotāja pārstāvis Haralds Šlēgelmilhs.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts

     [+] [-]

, 2014-07-28 11:20, pirms 10 gadiem
Man paveicās nokavēju it kā sākumu, bet patiesībā divus priekšbraucienus, bija ko redzēt un skatītāji arī palika līdz beigām ap pusdeviņiem.
Trase ātra un varēja redzēt ka braucējiem un skatītājiem baudāma.