Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Borševskis pievienojas Vorobjova komandai un treniņā uzmet divus kūleņus

Juris Grīns
Juris Grīns

Borševskis pievienojas Vorobjova komandai un treniņā uzmet divus kūleņus
Jānis Borševskis
Foto: Vorobjovs Racing

Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta līderim Jānim Borševskim radušies zināmi sarežģījumi pirms svētdien gaidāmās abu seriālu trešās cīņas – treniņu Vecpilī beigušies ar diviem kūleņiem kreisajā pagriezienā aiz tramplīna (gan treniņš aizvadīts, gan sacīkste notiks trases ierastākajā versijā).

Borševskis, kurš šogad debitēja krosā, pirmajos posmos gūstot veiksmīgu uzvaru un lielisku otro vietu, kļuvis par Latvijas un Baltijas čempionāta līderi. Taču Vecpils posms sagādājis sarežģījumus vēl nesākoties – šobrīd komandai jāpaspēj atjaunot mašīnu līdz sacensību dienai. Jāpiebilst, ka pirms dažām dienām Borševskis pievienojies rallista Jāņa Vorobjova Vorobjovs Racing vienībai.

Vecpilī Open klase ir ļoti neprognozējama. Borševskis ir ātrs, tomēr Vilkiču posms parādīja, ka ne neuzvarams. Līdzšinējais čempions Agris Brediks šogad šķiet sapinies sīkās neveiksmēs, taču diez vai jau jūtas nolicis čempiona laurus. Ints Jeršovs Lietuvā uzvarēja, taču neradās sajūta, ka kopš šī brīža viņš ir neuzveicams. Turklāt Vecpilī, tā kā ir arī Baltijas ieskaite, startēs arī spēcīgie lietuvieši Daļjus Valjuks un Dovids Vaitkevičs ar pilnpiedziņas VW Golf automašīnām – līkumotā un ātrā trase var izrādīties mazajiem auto ļoti atbilstoša. Neprognozējami!

Svētdien Vecpils autotrasē norisināsies Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta trešais posms. Lai gan klātienē jebkas, kas notiek Vecpilī, allaž ir izcila izrāde, tiem, kuri netiks līdz Kurzemei, būs iespēja vērot sacīksti tiešraidē. Vecpils posmu demonstrēs Straume.lmt.lv lietotne.

Līdz ar to sacensību plānošana tiks gatavota tā, lai, lūzt vai plīst, pl.17:00 sāktos finālbraucieni. Visas pārraides programma paredz no pl.16:00 sākt kvalifikācijas braucienu apskatu, bet pl.17:00 pieslēgties trasei jau tiešraides režīmā uz fināliem. Šāda grafika nodrošināšanai nepieciešams arī sportistu ieguldījums, lai maksimāli taupītu sacensību laiku.

Tiešraide būs skatāma šeit: straume.lmt.lv / Sports / LČ Autokrosā, 3.posms...

Izmantotie resursi:
Autocross.lv