Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Reinis Nitišs ved "Seat Ibiza" uz rallijkrosa dzimteni Lielbritānijā

Reinis Nitišs ved "Seat Ibiza" uz rallijkrosa dzimteni Lielbritānijā
Reinis Nitišs
Foto: fiaworldrallycrossrx.com

Šajā nedēļas nogalē rallijkrosa dzimtenē Lielbritānijā norisināsies Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) ceturtais posms. Sacensības notiks vēsturiskajā Lidenhilas trasē, kur 1967. gada 4. februārī, televīzijas šova vajadzībām, pirmo reizi tika veikti rallijkrosa noteikumiem atbilstoši braucieni.

1170 metrus garajā trasē par uzvaru Supercar klasē šoreiz cīnīsies 24 piloti, tajā skaitā arī latvieši Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, kā arī ASV autobraucējs un raidījuma Top Gear vadītājs Taners Fosts, kurš līdz šim piedalījies septiņos Pasaules RX posmos, un izcīnījis uzvaru 2014. gadā notikušajā Somijas posmā.

Pasaules RX posms Lielbritānijā vienuviet pulcēs 63 dalībniekus. Līdz ar jaudīgajām pilnpiedziņas Supercar klases automašīnām, Lielbritānijā notiks arī Eiropas rallijkrosa čempionāta posms priekšpiedziņas Super1600 klases automašīnām, kurā startēs vēl viens latvietis – Artis Baumanis. Šiem sportistiem pievienosies arī 300 zs jaudīgās pilnpiedziņas RX Lites klase, kuras dalībnieki būs redzami arī Latvijā notiekošajā čempionāta desmitajā posmā Neste World RX of Latvia, kas Biķernieku trasē notiks 1. un 2. oktobrī.

Kā ierasts, rallijkrosa ekspertu studija un tiešraides translācija Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV būs redzama svētdien, no plkst. 15.30.

''Uz Lielbritāniju dodos lieliskā noskaņojumā un labi sagatavojies, jo pirms sacensībām man bija izdevība izbraukt ar Supercar auto. Turklāt, vietās, kur iepriekš vēl nebiju braucis! Pagājušajā sestdienā man bija iespēja divas reizes izbraukt Latvijas rallija čempionāta posma Rally Talsi pilsētas ātrumposmu, un parādīt visiem skatītājiem, cik jaudīgas un tehniski spējīgas ir šīs Supercar automašīnas.''

''Bet jau šo pirmdien, man bija unikāla iespēja piedalīties Biķernieku trases būvniecības procesā – pārbaudīju sagatavotos tramplīnus, kā arī sniedzu savus komentārus un ieteikumus, lai padarītu tos skatītājiem un braucējiem vēl baudāmus. Protams, ka izbraucu arī citus trases līkumus, un beidzot arī sēžot pie stūres (ne tikai staigājot ar kājām) pārliecinājos, ka tieši Rīgā izdevies izveidot dalībniekiem un skatītājiem vienu no baudāmākajām trasēm visā čempionātā!” pozitīvā noskaņojumā pirms starta Lielbritānijā ir Reinis Nitišs.

Vairāk par Pasaules RX interneta mājaslapā FIA World Rallycross Championship

WORLD RX OF GREAT BRITAIN NORISES GRAFIKS
PIEKTDIENA, 27. MAIJS
18:00* 1. kvalifikācijas starta vietu izloze
SESTDIENA, 28. MAIJS
11:00 Treniņbraucieni
14:00 Supercar 1. kvalifikācija
16:30 Supercar 2. kvalifikācija
SVĒTDIENA, 29. MAIJS
12:30 Treniņbraucieni
13:00 Supercar 3. kvalifikācija
13:30 Supercar 4. kvalifikācija
15:30 Rallijkrosa studija
16:00 Tiešraides translācija
17:00 Finālbraucieni
18:00 Rallijkrosa studija

(*) pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts


, 2016-05-27 15:05, pirms 8 gadiem
Visu laiku mēdiji uzsver Nitišu, bet Baumanis taču kopvērtējumā ir augstāk!
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.