Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks izmanto Ožjē neveiksmi un iesaistās cīņā par uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks izmanto Ožjē neveiksmi un iesaistās cīņā par uzvaru
Ots Tanaks Montekarlo rallijā
Foto: AFP/Scanpix

Noslēdzoties Montekarlo rallija piektdienas ātrumposmiem, sacensību vadībā aizvien atrodas Sebastjēns Ožjē (“M-Sport Ford”), kamēr jau uz otro pozīciju pacēlies igaunis Ots Tanaks (“Toyota”).

Ožjē bija vadībā jau pēc ceturtdien veiktajiem diviem nakts ātrumposmiem, kamēr Tanaks tobrīd ieņēma piekto vietu. Otrajā pozīcijā atradās Andreass Mikelsnes (“Hyundai”), kurš šīs dienas sākumā atkrita uz trešo vietu, bet ceturtajā ātrumposmā izstājās ģeneratora problēmu dēļ.

Labs sacensību sākums padevās Tanakam, kurš kāpa arvien augstāk un pēc Montekarlo rallija piektā ātrumposma jau bija otrais, aizsteidzoties priekšā Danijam Sordo (“Hyundai”).

Dienas noslēgums izvērtās visai dramatisks, jo septītajā ātrumposmā kļūdījās Ožjē, saslīdot un iebraucot grāvī, līdz ar to tika zaudēts laiks. Arī piektdienas noslēdzošajā, astotajā ātrumposmā Tanaks bija ātrāks par pašreizējo pasaules čempionu, un rezultātā šobrīd zaudē vien nepilnas 15 sekundes. Trešajā vietā esošais Sordo ir gandrīz minūti aiz Ožjē.

Starp R5 klases ekipāžām vadībā “Škoda” rūpnīcas komandas trijotne. Jans Kopeckis ir pirmais, nepilnu pusotru minūti viņam zaudē Kristians Veibijs, kamēr trešo vietu ieņem divkārtējais Latvijas čempions Kalle Rovanpera, kurš gan atpaliek jau vairāk par četrām minūtēm.

Montekarlo rallija rezultāti pēc 8. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC2:07:15.4
2.Ots TanaksToyota Yaris WRC+14.9
3.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+59.7
4.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+1:09.9
5.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+1:10.1
6.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+2:45.5
7.Braiens BufjēFord Fiesta WRC+3:34.6
8.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+4:01.7
9.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+4:04.1
10.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+5:06.6

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati