Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Minirallijs ''Latvija 2020'' noslēdzas ar poļu ekipāžas uzvaru, Sesks trešajā vietā

Minirallijs ''Latvija 2020'' noslēdzas ar poļu ekipāžas uzvaru, Sesks trešajā vietā
Sacensību uzvarētājs. Foto: Raimonds Volonts

Šajā nedēļas nogalē, 24. oktobrī, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisinājās Baltijas un Latvijas minirallija kausa izcīņas noslēguma sacīkstes Minirallijs “Latvija 2020”. Ar šī autosporta pasākuma norisi un 155 ekipāžu dalību noslēdzās rallija sezona Latvijā.

Minirallija noslēdzošās sacensības katru gadu vieno dažāda līmeņa autosporta braucējus. Šajā rudenī uzņēmām nacionālā līmeņa braucējus, pasaulē jau pazīstamus latviešu pilotus, kā arī ciemiņus no Polijas un Igaunijas. Dalībnieki devās sešos ātrumposmos, kuri tika izvietoti visā Biķernieku trases teritorijā, kas ietvēra arī pasaulē atzīto rallijkrosa sekciju – neierasti, bet dalībnieki tajā devās pretējā virzienā.

Sacensību kopvērtējumā ātrākā izrādījās Eiropas rallija čempionātā startējošā ekipāža Mikolajs Marčiks/Simons Gospodarcuks (4WD Open ieskaite), kas uz Rīgu bija ieradušies ar Škoda Fabia R5 EVO automašīnu. Poļu ekipāžai konkurenci sastādīja un otrajā pozīcijā ierindojās Rolands Kaucis/Gundars Berķis (4WD+ ieskaite), bet trešie, pasaules rallija čempionāta junioriem līderis, Mārtiņš Sesks ar stūrmani Uldi Briedi (4WD Open ieskaite). Jāpiebilst, ka Sesks, gatavojoties Ipras WRC rallijam, brauca ar sliku riepām.

4WD open ātrākais Marčiks, otrā pozīcija Mārtiņam Seskam/Uldim Briedim, bet trešie - Andris Kulbergs/Andis Veinbergs. Rolands Kaucis/Gundars Berķis Minirallijā “Latvija 2020” uzrādīja ātrāko laiku 4WD+ ieskaitē, otrie Mārtiņš Ločmelis/Emīls Blūms, bet trešie Edgars Freivalds/Mārtinš Samulis.

Vēl divās pilnpiedziņas automašīnu ieskaitēs - 4WD labākie Kristaps Dzīvītis/Māris Egle, otrā pozīcija Jānim Hānam/Agnesei Hānei, bet trešais goda pjedestāls Raimondam Dūcim/Elvijam Špehtam. Tikmēr 4WD Rookie uzvara Rolandam Upatniekam/Gundaram Kļaviņam, otro vietu ieņēma Guntars Bērziņš/Mārtiņš Šulcs, bet trešo – Jānis Krusts/Raitis Mūrnieks.

Vientilta piedziņas automašīnu ieskaitē 2WD Open labākais trijnieks sekojošs: latviešiem labi zināmais rallija braucējs Ralfs Sirmacis ar stūrmani Jāni Sokolovu, otrie Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis, bet trešajā pozīcijā ierindojās Jānis Grīnbergs/Jānis Strazdiņš. 2WD ieskaitē BMW automašīnu pārsvars - pirmie Genādijs Fedorenko/Didzis Leoskis, viņiem seko Gvido Rozenblūms/Indulis Kalniņš, bet trešā vieta brāļu ekipāžai Matīss Mežaks/Miķelis Mežaks. 2WD Rookie klasē uzvara Kristapam Laipniekam/Kārlim Jansonam, otrajā vietā Ervins Jurkovskis/Artis Roze, trešie Pēteris Guļāns/Mārtiņš Mežaks.

Starp 2000 ieskaites ekipāžām ātrākā bija Ēriks Kursišs/Agija Alle-Kursiša, Reinis Trūps/Artūrs Birģelis otrajā vietā, bet Ojārs Mednis/Jānis Ciekals trešajā. 1600 ieskaitē TOP 3 sasniedza Kaspars Tiders/Katrīna Ieva Gabaliņa, Atis Līcis/Māris Rode un Gatis Ābelītis/Indulis Sloka.

HISTORIC jeb vēsturisko automašīnu ieskaitē uzvarēja Māris Freibergs/Kristaps Freibergs, otro vietu ieņēma Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks, bet trešo Toms Zeleznevs/Līga Liepiņa.

Sacensībās līdzjutējus priecēja arī bagiju klase. Uzvaru šajā ieskaitē svinēja Dāvis Ansons/Artis Žogota, bet aiz viņiem ierindojās Viktors Gavrilovs/Uģis Skopāns un Artūrs Začests/Jānis Dezurovs.

Oficālie sacensību rezultāti pieejami šeit.

Pasākuma rīkotājs vēlas pateikties visiem sacensību dalībniekiem, atbalstītājiem un līdzjutējiem.


Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
4

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.