Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tanaks pārliecinoši ātrākais, Lēbs spraigā cīņā par otro vietu

Tanaks pārliecinoši ātrākais, Lēbs spraigā cīņā par otro vietu
Ots Tanaks. Foto: Toyota Gazoo Racing

Pasaules rallija čempionāta pirmo pilno dienu lieliski aizvadījis igauņu pilots Ots Tanaks no "Toyota" vienības, kurš izveidojis jau gandrīz pusminūtes pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Ļoti spraiga cīņa šobrīd par otro vietu, kurā atrodas arī vecmeistars Sebastjēns Lēbs.

Spānijas posms ir jauktā seguma rallijs, un pirmā sacensību diena, kurā tika veikti seši ātrumposmi, notika pa grants ceļiem.

Jau ceturtdienas vakarā Barselonā notika pilsētas ātrumposms, kur vadību sacensībās pārņēma Sebastjēns Ožjē (“M-Sport Ford”). Pēc šodienas pirmā dopa viņš aizvien bija vadībā, bet pēc tam uz pirmo vietu pacēlās Tanaks, noturot to līdz dienas beigām.

Igaunis šodien bija ātrākais tikai vienā no ātrumposmiem, taču brauca ļoti stabili, kas ļāva viņam iekrāt 26 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, mājinieku Daniju Sordo (“Hyundai”). Jāpiemin, ka Tanakam jau kopš rīta bija problēmas ar amortizatoriem, kuri pārkarsa un rezultātā mašīnas piekare kļuva ļoti mīksta.

Cīņa par otro pozīciju šobrīd ļoti saspringta. Sordo uz otro vietu pakāpās vien pēdējā ātrumposmā un šobrīd par 2.9 sekundēm apsteidz Elfinu Evansu (“M-Sport Ford”).

Lieliski sacīkstes sācis arī titulētais Lēbs (“Citroen”), kuram šis ir tikai trešais WRC posms šosezon. Francūzis pēcpusdienā tika pie labākiem regulējumiem nekā rīta pusē un tagad seko pussekundi aiz Evansa, taču tālu neatpaliek arī Jari-Mati Latvala (“Toyota”), Andreass Mikelsens (“Hyundai”), Ožjē, kurš dienas laikā atkāpās uz septīto vietu, un Kreigs Brīns (“Citroen”). Šobrīd otrās līdz astotās vietas turētāji iekļaujas mazāk nekā 20 sekunžu robežās.

Sezonas līderis Tjerī Noivils (“Hyundai”) pagaidām vien devītais, zaudējot Tanakam jau minūti.

WRC2 klasē lielisku debiju piedzīvojis “Volkswagen Polo GTI R5” sacīkšu spēkrats. Eriks Kamilli šobrīd ir vadībā, 11 sekundes viņam zaudē Kalle Rovanpera ar rūpnīcas “Škoda”, bet Peters Solbergs, kurš arī startē ar jauno “Volkswagen”, pagaidām trešais, pirmajā pozīcijā esošajam komandas biedram zaudējot 20 sekundes.

Sestdien un svētdien Spānijas rallijs turpināsies pa asfalta ceļiem.

Spānijas rallija rezultāti pēc 7. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksToyota Yaris WRC1:34:27.4
2.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+26.8
3.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+29.7
4.Sebastjēns LēbsCitroën C3 WRC+30.2
5.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+37.6
6.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+39.1
7.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC+39.4
8.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+44.7
9.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+59.7
10.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+1:07.4

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
4

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.