Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Latvijas autosporta rudens pērle – ''Rallijs Latvija''

Latvijas autosporta rudens pērle – ''Rallijs Latvija''
Foto: Raimonds Volonts

2016. gada Latvijas rallija čempionāta pēdējais posms Rallijs Latvija sola saglabāt savu krāšņumu un ar pamatīgu karuseli noslēgt šī gada rallija sezonu. Rallijs Latvija iekļauts ne vien nacionālas, bet arī starptautiskas nozīmes sacensību kalendāros – autosportisti šogad cīnīsies par uzvaru kopumā astoņu dažādu čempionātu un kausu ieskaites klasēs, ļaujot interesentiem novērtēt dažādām tehniskajām ieskaites klasēm sagatavotu automašīnu braukšanu pa rudenīgajiem Latvijas autoceļiem!

Rallijs Latvija notiks mazāk kā pēc mēneša, 22. un 23. oktobrī, un arī šogad vienuviet pulcinās ne vien mūsdienu rallija automašīnas, bet arī vēsturiskos automobiļus. Dalībniekiem, kuri startēs ar modernāko sporta tehniku, šoreiz būs iespēja izcīnīt punktus trīs dažādās sacensībās – Latvijas rallija čempionātā, FIA Eiropas rallija kausā, kā arī Baltijas rallija kausā. Savukārt autosportistiem, kuri vēl tikai uzsāk savu rallija karjeru, un pilnu sacensību distanci plāno veikt tuvākajā nākotnē, savas prasmes šoreiz būs iespējams pārbaudīt trīs savam sagatavotības līmenim atbilstošās sacensībās – rallijsprintā, rallija supersprintā un minirallijā!

Par īpašu intereses devu un zīmīgu jaunumu šogad parūpēsies Historic Rally Latvija – regularitātes sacensību dalībniekiem šoreiz pievienosies arī sporta režīmā startējošās ekipāžas.

Historic Rally Latvija sporta režīma ekipāžām paredzētas divas ieskaites klases – LADA Classic Cup – Lada markas automašīnām ar dzinēja tilpumu līdz 1600 cm3. Otra ieskaites klase Open paredzēta automašīnām ar dzinēja tilpumu līdz 2000 cm3 – turklāt ieskaites klasē iespējams piedalīties ne tikai ar Lada, bet arī automašīnām, ko izgatavojuši citi ražotāji – kā Moskvich, FIAT, Polski Fiat un SEAT.

“Straujiem soļiem tuvojas rallija sezonas noslēgums, un arī šogad mums padomā sarīkot apmeklētājiem aizraujošas un ērti skatāmas sacensības, kas ļautu izbaudīt rudens rallija burvību vēl pirms doties ilgākā pārtraukumā līdz nākamās sezonas startam ziemā. Arī šogad Rallijs Latvija redzēsiet dažāda tehniskā izpildījuma automašīnas. Aicinu apmeklēt ne vien ātrumposmus, bet arī servisa parku un pārliecināties, ka rallijs ir komandas darbs! Lai gan par rallija plānojumu ziņosim atsevišķi, jau šobrīd varu pavēstīt, ka abās rallija dienās ātrumposmi notiks arī kūrortpilsētā Jūrmalā – Ķemeros (sestdien) un Kauguros (svētdien)!''

''Liels pagodinājums, ka Rallijs Latvija šogad plāno apmeklēt arī leģendārais lietuviešu rallija pilots un Viļņas transporta līdzekļu fabrikas (VFTS, orig. - Вильнюсская фабрика транспортных средств) inženieris Stasys Brundza, kura vadībā 20. gadsimta izskaņā tika sagatavota ne viena vien rallija tehniskajiem noteikumiem atbilstoša LADA automašīna!” tā Rallijs Latvija rīkotājs Jānis Krastiņš.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts


Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.