Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autokrosa Vecpils posmam pieteikušies 60 dalībnieki

Juris Grīns
Juris Grīns

Autokrosa Vecpils posmam pieteikušies 60 dalībnieki
Foto: autocross.lv

Noslēdzoties pieteikumu termiņam, Latvijas autokrosa čempionāta Vecpils posmam bija saņemti pāris intriģējoši pieteikumi. Turklāt vēl dienu pēc termiņa beigām pieteicās vēl vairāki sportisti, kuri, visticamāk, būs spiesti palikt bez laika kontroles braucieniem. Kas jauns sarakstos?

Trūkstošie

Pieteikumu saraksts sasniedzis 60 dalībniekus. Ir pāris sportistu, kuri atteikušies no šī posma. Uz robežas šī gada čempionāts jau kādu laiku ir 2000 Super klases vicečempionam Ritvaram Zobenam, bet šoreiz noticis ļaunākais – Ritvars izlaidīs šo posmu. Atgādinām, ka Vecpils-1 posms Zobenam noslēdzās ar ugunsgrēku fināla pēdējā aplī.

Cīņai 1600 klasē nav pieteicies arī Jānis Balodis, kuram šī sezona ir sarežģīta, nepalīdz arī Vecpils autotrases labie gari, kas pērn sarūpēja uzvaru.

Open klasē uz starta nebūs Eduards Iesalnieks, kuram tālās sacīkstes pēdējos gados allaž sarūpē tehniskas problēmas.

Diemžēl šī būs pirmā Latvijas čempionāta sacīkste, kurā būs jāiztiek bez atraktīvā Open klases braucēja Ilgoņa Ašmaņa. Skaidrs, ka klases braucējiem ir dīvaina un grūta sajūta, tikko blakus bijušu cīņu biedru vairs nekad neredzēt starta laukumā…

Patīkamas atgriešanās

Patīkami, ka ir papildinājumi. Pēc Vecpils-1posma izlaišanas startam atkal gatavs Normunds Krūze. Žēl, ka Normundam neizdodas šī sezona, jo norises 2000 Super klasē būtu varējušas Krūzi virzīt medaļu virzienā. 2000 Super klasē savam šā gada pirmajam uznācienam gatavojas Andis Ūtēns, kurš līdz šim tēmēja gan uz Smilteni, gan Vecpili-1, taču līdz startam netika, sportā ievedot savu junioru Markusu Ūtēnu Beta bagiju klasē.

Open klasē startam gatavojas Kristaps Ašmanis, kura Ford Focus klasē atkal būs vienīgais „klasiskais” auto – aizmugures piedziņa ar motora izvietojumu auto priekšā. Varētu būt interesanti, jo šī auto spēka samērus tik līdzenā un cietā trasē kā Vecpils vēl neesam vērojuši.

VAZ Klasika klasē pirmo Kurzemes sacīksti šogad aizvadīs Ivo Macuļēvičs – pēc neveiksmes pirmajā posmā Smiltenē Ivo čempionāta cīņas bija atcēlis.

Atkopšanās

Lieliski pastrādājuši tie, kuriem Vecpils-1 posms bija īpaši dramatisks. Spilgtākie kūleņotāji Endijs Skolmeistars, Andis Vanters un Sandis Džeriņš ir pieteikumu sarakstā, turklāt Skolmeistars un viņa Fiesta būs uz starta jau sestdien rallijkrosā 333 trasē!

Visas trīs mašīnas veica vairāk nekā vienu, pat vairāk nekā divus kūleņus, piedzīvojot lielākus vai mazākus postījumus. Lielisks darbs, atgriežoties trasē mēnesi pēc piedzīvotā!

Pieteikumu intrigas

Lai gan pieteikšanās ilgst vairākas nedēļas, katrā sacīkstē ir pa kādam braucējam, kuram pieteikuma nosūtīšanai pietrūkusi viena diena. Viena no galvenajām intrigām – kā veiksies VAZ klases vienam no potenciālajiem favorītiem Kalvim Tētam, kurš, kavējot pieteikumus, būs spiests izlaist laika kontroli, tātad lielajā konkurencē pēdējā starta vieta.

Arī Andis Ūtēns 2000 Super klasē var izrādīties spēcīgs spēlētājs, taču, jau atkal, starts no beigām. Tiesa, klase tiks dalīta divās kvalifikācijas grupās, kas pēdējo vietu vairs nepadara tik ļoti sāpīgu. Arī VAZ pašlaik 13 pieteikumu – uz robežas ar dalīšanu grupās. 1600 klasē kavēts pieteikums Aleksandram Ņikitinam.

Interesanti, ka trīs no četriem Beta bagiju braucējiem pieteikti pēc termiņa – šķiet, veiksmīgi izdodas spekulēt uz faktu, ka bērnus jau pasaudzēs un no kontroles nenocels.

Pārsteigums

Patīkama ziņa B600 klasē – pirmo reizi šosezon startam gatavojas astoņi dalībnieki (Smiltenē un Vecpilī-1 – septiņi). Jaunpienācējs būs debitants – Rihards Baumanis. Tas nozīmē, ka LAF Krosa komisijas ietvaros šobrīd darbojas visi trīs brāļi Baumaņi – jaunākais, Jānis, startē Eiropas rallijkrosa čempionātā, vidējais, Artis, cīnās Igaunijas un NEZ rallijkrosā, bet nu kārta krosā debitēt vecākajam brālim Rihardam. Ģimenē atliek vēl viens, kurš ir daudz braucis rallijā…

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

     [+] [-]

, 2014-07-27 20:16, pirms 10 gadiem
da bļa, kad tā gonka ir ???