Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis: "Nākamajos posmos ceru iekļūt pasaules čempionāta labāko sešiniekā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis: "Nākamajos posmos ceru iekļūt pasaules čempionāta labāko sešiniekā"
Jānis Baumanis
Foto: Facebook.com/janisbaumanisrx

Jau otro gadu pēc kārtas, latvietis Jānis Baumanis ir viens no vadošajiem FIA pasaules rallijkrosa čempionāta privāto komandu braucējiem.

STARD komandu pārstāvošais braucējs trīs reizes pusfinālu noslēdzis ceturtajā vietā, ar savu Ford Fiesta Supercar esot pirmais braucējs, kurš neiekļūst finālā. Baumanis pagājušajā nedēļā svinēja savu divdesmit sesto dzimšanas dienu un ir apmierināts ar savu sniegumu sezonas sākumā, taču nākamajos posmos vēlas iekļūt finālā.

“Domāju, ka sezona mums iesākusies labi. Pirmajos trīs posmos biju tikai soļa attālumā no fināla, kas privātajai komandai ir ļoti labs sasniegums. Lai iekļūtu finālā vēl pietrūkst pāris lietu, taču ceru, ka nākamajos posmos veiksme būs mūsu pusē un varēsim iekļūt labāko sešiniekā,” stāsta Baumanis.

“Nākamais posms notiks Holjes trasē, kura ir viena no interesantākajām čempionātā – visiem braucējiem patīk gan pati trase, gan tajā valdošā atmosfēra. Es, protams, ceru uz labāko iespējamo rezultātu – pirmais uzdevums ir pusfināls, un tad jau skatīsimies kā veiksies pēc tam. Ir reizes kad pusfināli ir ļoti mierīgi, taču dažreiz tur valda pilnīgs haoss – nekad nevar zināt kas notiks!”

Latvietis ar nepacietību gaida posmus sezonas otrajā pusē, kuru skaitā ir arī Neste World RX of Latvia – viņa mājas posms, kas notiek Rīgā. “Man otrā sezonas puse noteikti būs interesantāka kā pirmā. Nav runa par trasēm, bet gan par pašām sacensībām kā tādām, atmosfēru tajās un dažādajām lietām no kā sastāv sacīkšu nedēļas nogale. Protams, viens no galvenajiem notikumiem būs manas mājas sacīkstes Rīgā – tās vienmēr man ir īpašas, vēl jo vairāk šogad, kad esmu vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules čempionātā.”

Izmantotie resursi:
Neste World RX of Latvia | FIA pasaules...