Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jānis Boks Vācijā mēģinās noturēties Eiropas autokrosa čempionāta vadībā

Jānis Boks Vācijā mēģinās noturēties Eiropas autokrosa čempionāta vadībā
Jānis Boks
Foto: Olivier Vogel

Latvijas autokrosa braucēji gana kuplā pulkā dodas uz Eiropas autokrosa čempionāta otro posmu Vācijā, Mačenbergas trasē. Uzreiz trīs latvieši SuperBuggy klasē – pirmā posma uzvarētājs un kopvērtējuma līderis Jānis Boks, kā arī Ervins Grencis un Juris Kuļikovskis. Buggy 1600 klasē uz starta Andris Kuļikovskis, bet JuniorBuggy cīņās – Justs Grencis.

Ja Boks un Grenči uzskatāmi par nosacītās Latvijas komandas pamatsastāvu, tad brāļu Kuļikovsku – turklāt abu – pievienošanās eirocīņām ir patīkams notikums.

Boks sezonu sāka izcili, pirmajā posmā Zēlovā uzvarot SuperBuggy klasē. Jaunajā pusfinālu sistēmā Jānis sasniedzis 33 punktus, par desmit punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju Petru Tureku – tas ir lielākais līdera pārsvars pār sekotājiem no visām četrām klasēm. Buggy 1600 līderis Mareks Sekanina Džoniju Feilādu apsteidz tikai par vienu punktu, Vāclav Fejfāra pārsvars pār Otakaru Viborniju TouringAX klasē ir seši punkti, bet JuniorBuggy līderis Milans Vaneks sekotāju Adamu Prokopu apsteidz par četriem punktiem.

Boks pirmajā posmā startēja bez kļūdām, tāpēc rezultāts vairāk nekā pelnīts.

Ervina Grenča starts pirmajā posmā Vācijā nebija veiksmīgs motora defekta dēļ. Tomēr vēlāk labs rezultāts sasniegts Čehijas čempionātā – jūnija sākumā Pržerovā Grencis guva ceturto vietu, atkārtojot pirmā Čehijas posma panākumu. Tiesa, Ervina starts netiek vērtēts Čehijas čempionāta ieskaitē, taču treniņam un tehnikas pārbaudei sniegums lielisks. Jāatzīmē, ka Grenča bagija bāzes vieta ir Čehijā, līdz Latvijai mašīna gandrīz nenonāk. Nav arī slikta vieta, kur braukt un pārbaudīt bagiju…

JuniorBuggy cīņā Justs Grencis Eiropas čempionāta kopvērtējumā ir septītais no 11 startējušajiem dalībniekiem. Arī Justs aizvadījis Čehijas čempionāta cīņas, gūstot piekto un sesto vietu nepilnu desmit konkurentu cīņās.

Savukārt brāļu Kuļikovsku starts, pirmkārt, ienes pirmo latvieša startu šogad Buggy 1600 klasē, kurā vēl nesen mūsējie guva spilgtākos panākumus. Andris Kuļikovskis, kā ierasts, var izrādīties ciets rieksts seriāla sākotnējiem līderiem. Otrkārt, pagājuši daudzi mēneši kopš uzreiz trīs Latvijas sportistu startiem SuperBuggy klasē. Būs interesanti!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.