Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sūlbergs triumfē "Rally Liepāja", Sesks droši gūst trešo vietu

Ints Megnis
Ints Megnis

Sūlbergs triumfē "Rally Liepāja", Sesks droši gūst trešo vietu
Ulivers Sūlbergs "Rally Liepāja" laikā. Foto: Gregory Lenormand / DPPI

Ar Latvijas licenci startējošais septiņpadsmit gadus vecais norvēģu talants Ulivers Sūlbergs svētdien droši noturēja uzvaru Eiropas rallija čempionāta posma - "Rally Liepāja" - kopvērtējumā, kamēr vietējais talants Mārtiņš Sesks izcīnīja trešo vietu.

2003. gada pasaules rallija čempiona Petera Sūlberga dēls Talsu un Liepājas apkārtnes ceļos startēja ar "Volkswagen Polo GTI R5" automašīnu, pirmoreiz piedaloties tik augsta līmeņa sacensībās. Sestdien viņš bija ātrākais četros no pieciem ātrumposmiem, kas deva 9,7 sekunžu vadību pār pašreizējo Eiropas čempionu Alekseju Lukjaņuku no Krievijas, bet svētdien labāko rezultātu nesasniedza tikai divos no astoņiem dopiem un summā krievu pilotu apsteidza par 22,7 sekundēm.

"Satriecoši! Viss rallijs bija vienkārši perfekts! Šī ir nozīmīgākā uzvara manā dzīvē! Centāmies braukt, izvairoties no liekiem riskiem. Man izdevās atrast labu ritmu un to noturēt visas dienas garumā. Dažviet braucu pat pārāk piesardzīgi un lēni,” sajūsmu neslēpa jaunais norvēģis.

Tikmēr pagājušā gada Eiropas junioru čempions Sesks, kurš piedzīvoja debiju ERC1 klasē, jau no sacensību sākuma atradās trešajā pozīcijā, ko arī ļoti stabili izcīnīja. Viņš Sūlbergam summā zaudēja 57,4 sekundes, bet ceturtajā pozīcijā sacīksti noslēgušā brita Krisa Ingrema ekipāžai bija priekšā par 19,4 sekundēm. Šajā rallijā 19 gadus vecais Sesks un stūrmanis Krišjānis Caune brauca ar "Škoda Fabia R5" automašīnu, izmantojot balvu, ko ieguva par uzvaru pagājušā gada Eiropas čempionāta junioru ieskaitē. Šīs Caunem bija debijas sacensības ar pilnpiedziņas automašīnu.

“Dienas sākumā iesildīties vajadzēja ne tikai pašiem, bet arī mašīnai, tādēļ līkumos bremzējām laicīgi. Brīžiem bija pa kādai braukšanas neprecizitātei, tāpēc braucām mierīgi, izbaudījām ceļus un mācījāmies. Es gribētu pateikt lielu "Paldies" visiem, kas bija atbraukuši. Šīs bija divas neaizmirstamas dienas. Paldies visiem!” pieredzētajā dalījās Sesks.

Piektajā vietā sacensības noslēdza ERČ kopvērtējuma līderis Lukašs Habajs no Latvijas komandas "Sports Racing Technologies".

Tikmēr kādreizējais "Rally Liepāja" uzvarētājs Ralfs Sirmacis, sacensības noslēdza 13. vietā, pārliecinoši triumfējot ERC2 klasē. Viņš un stūrmanis Ralfs Igaveņš brauca ar "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu. Vēl no latviešiem sacensībās braucs Reinis Nitišs ar stūrmani Māri Kulšu, kuri elektronikas problēmu dēļ pirmajā dienā izstājās, bet svētdien atgriezās trasē pēc Rally2 sistēmas un noslēguma kopvērtējumā bija 39. pozīcijā starp 43 vienībām. Viņš brauca aizmugures piedziņas "Abarth 124 Rally" automobilī, otrajā aplī, trīs ekipāžu konkurencē, uzrādot absolūti labāko rezultātu "Abarth" ieskaitē.

Šodien norisinājās arī Latvijas rallija čempionāta ceturtais posms, kurā uzvaru absolūtajā vērtējumā izcīnīja Sūlbergs, kamēr Sesks bija otrais, bet sestdien uzvaru guvušais igaunis Georgs Gross ar jaunākās specifikācijas "Ford Fiesta WRC" automašīnu noslēdza labāko trijnieku, no Seska atpaliekot vien 0,7 sekundes. Uzvaras savās ieskaites klasēs izcīnīja arī Edijs Bergmanis (LRC1) un Ralfs Sirmacis (LRC2). Otro dienu pēc kārtas nepārspēti bija Adams Vestlunds (LRC3) un Marko Ringenbergs (LRC4), bet igaunis Karels Torps bija ātrākais LRC5 ieskaitē.

VietaPilotsAutomašīnaLaiks
1.Ulivers SūlbergsVolkswagen Polo Gti R51.40:31.9
2.Aleksejs LukjaņuksCitroën C3 R5+22.7
3.Mārtiņš SesksŠkoda Fabia R5+57.4
4.Kriss IngremsŠkoda Fabia R5+1:16.8
5.Lukašs HabajsŠkoda Fabia R5+2:17.7
6.Filips MarešsŠkoda Fabia R5+3:02.4

  +7 [+] [-]

, 2019-05-26 13:20, pirms 5 gadiem
Vai lūdzu varētu rakstus par ralliju veidot tikai Juris Grīns? Pretīgi lasīt šos Sūlbergu locījumus. Autor, es saprotu ka Jūs esat baigas "valodnieks", bet Jūs esat smieklīgi ar šiem visiem locījumiem. Vai tiešām Jūs nesaprotat ka Jūsu rakstus ir pretīgi lasīt lielākajai daļai lasītāju, taču tik un tā Jūs spītīgi turpinat taisīt sevi par klauniem. Ja jau turaties pie savām vadlīnijām un rakstat vārdus un uzvārdus tā, kā tos izrunā tajā valodā no kuras nāk sportists, nu tad ejat līdz galam un attiecinat to uz visām valodām, proti, ieteiktu turpmāk rakstīt nevis Vasīlijs bet Vašilijs, jo krievu valodā taču tieši tā to izrunā (galotni S neņemsim vērā, tā tiešām ir mūsu valodas īpatnība). Nevis Evgēnijs bet Evgjeņijs, loģiski taču, ne? Kaut vaj Jūsu pašu rakstā ieturiet marku līdz galam: Nevis Aleksejs Lukjaņuks, bet Aļeksej`s Ļukjāņuk`s. Ar visiem uzsvariem tad jau pilnam komplektam.

     [+] [-]

, 2019-05-26 13:50, pirms 5 gadiem
Sulubergs malacis, izaugs labs braucējs.

     [+] [-]

, 2019-05-26 14:12, pirms 5 gadiem
Ulivers ulivers..... da labi, lai raksta kā grib. Bet vismaz, lai aiz izdomātā atveidojuma ieliek iekavās oriģinālo vārdu, lai tauta zin par kādu cilvēku runa notiek.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-26 15:20, pirms 5 gadiem
kristsu rakstīja: Vai lūdzu varētu rakstus par ralliju veidot tikai Juris Grīns? Pretīgi lasīt šos Sūlbergu locījumus. Autor, es saprotu ka Jūs esat baigas "valodnieks", bet Jūs esat smieklīgi ar šiem visiem locījumiem. Vai tiešām Jūs nesaprotat ka Jūsu rakstus ir pretīgi lasīt lielākajai daļai lasītāju, taču tik un tā Jūs spītīgi turpinat taisīt sevi par klauniem. Ja jau turaties pie savām vadlīnijām un rakstat vārdus un uzvārdus tā, kā tos izrunā tajā valodā no kuras nāk sportists, nu tad ejat līdz galam un attiecinat to uz visām valodām, proti, ieteiktu turpmāk rakstīt nevis Vasīlijs bet Vašilijs, jo krievu valodā taču tieši tā to izrunā (galotni S neņemsim vērā, tā tiešām ir mūsu valodas īpatnība). Nevis Evgēnijs bet Evgjeņijs, loģiski taču, ne? Kaut vaj Jūsu pašu rakstā ieturiet marku līdz galam: Nevis Aleksejs Lukjaņuks, bet Aļeksej`s Ļukjāņuk`s. Ar visiem uzsvariem tad jau pilnam komplektam.
Piekrītu tavam viedoklim par 120 procentiem. Nezin kāpēc sportacentrs.com tādi kompleksainie novākušies, kuriem vienīgā iespēja pašapliecināties šķiet šitā mėrkaķošanās ar zviedru un norvēģu uzvārdiem. Un kāds pirms tam par mūsu, nodokļu maksātāju, naudu taču ir pavisam nesen šito absurdo "racionslizāciju" latviešu rakstu valodā ievilcis. Arī - lai pašapliecinātos un pierādītu, ka nekā reāla nedarītāju kantorītis spējīgs kaut ko izdomāt... Sakarīgs tas "jaunievedums" ar kāšoniem, berjiem un sūlbergiem latviski vai pilnīgs čau, tas jau to nožēlojamo valodas kantorīša ierēdnīti neinteresē, vienkārši kaut kas ir tapis!

  +4 [+] [-]

, 2019-05-26 16:11, pirms 5 gadiem
Inc Mednis. Tak tā izrunājas tavs vārds. Nahren tubraksti Ints ja esi Inc?

  +3 [+] [-]

, 2019-05-26 16:47, pirms 5 gadiem
iedomājos, ja NHL komentētāji sāktu šito izmantot..
Kāšon passed to Zettenberj. He control the pack and whats there - Lāšon slow hm down and there gonna be penalty for slashing. Peteršon not looks very happy about that, but Wennberj just smile about that..

  +3 [+] [-]

, 2019-05-26 16:51, pirms 5 gadiem
Un sanāk, ka Latvijas virslīgas spēlētājs Karlsons un arī tas ar propelleru uz muguras, arī ir Kāšoni. Un tad sanāk, ka skolu sistēma ir galīgi garām, jo visu laiku domāju, ka Karlsons dzīvo uz jumta ne Kāšons..

  +3 [+] [-]

, 2019-05-26 17:24, pirms 5 gadiem
oskars_beitiks_10211439514600357 rakstīja: Un sanāk, ka Latvijas virslīgas spēlētājs Karlsons un arī tas ar propelleru uz muguras, arī ir Kāšoni. Un tad sanāk, ka skolu sistēma ir galīgi garām, jo visu laiku domāju, ka Karlsons dzīvo uz jumta ne Kāšons..
Haha, par Kāšonu uz jumta, vecīt, desmitniekā. Stulbajiem valodniekiem tagad japārraksta visas bērnu grāmatas ))))

  +3 [+] [-]

, 2019-05-26 20:54, pirms 5 gadiem
@IncMegnis kas tev par šo visu ir sakāms?

  +2 [+] [-]

, 2019-05-26 21:18, pirms 5 gadiem
Autor, padomā, pirms turpmāk raksti un nodarbojies ar valodas kropļošanu - vai būtu priecīgs lasīt, ka tevi sauc par Medni, Negni vai Mēģeni? Lai Oliveru, kas ir plaši pazīstams starptautisks vārds, pārtaisītu par Uliveru, jābūt galīgam aunam!

  +3 [+] [-]

, 2019-05-26 21:52, pirms 5 gadiem
Sūlbergs vs Solbergs
Jūs SPORTACENTRA darboņi gadijumā neesiet ar pirkstu taisīti ...
ZB jau kroplot vardus un uzvardus Olivers un Ulivers ir divi dažādi vārdi ... Āksti , L..i , id..ti

  +1 [+] [-]

, 2019-05-26 22:57, pirms 5 gadiem
Varbūt tas ir vienkāršs plāns, kā vākt klikšķus utt - bizness. Jau sen lielākā daļa lasītāju izsaka savu kritiku un spēcīgu neapmierinātību par uzvārdu latviskošanu, bet bez rezultātiem.
Kā piemēru var minēt šo rakstu: 100% komentāru ir par "Sulubergu" - Neviena par 17 gadus jaunā censoņas sasniegumu..

Viela pārdomām..

  +1 [+] [-]

, 2019-05-27 04:32, pirms 5 gadiem
Es ar nekad nesaprotu par kādiem sportistiem rakstos ir runa... tie autori ir galvu saspieduši.. nu ko var šitā ākstīties, taka mazi bērni.. visos portālos normāli raksta, a šie grib ar kautko izcelties, ja nevar ar neko citu, tad vismaz ar savu stulbumu .