Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis: "Šī bija viena no grūtākajām reizēm"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Baumanis: "Šī bija viena no grūtākajām reizēm"
Jānis Baumanis Silverstounā. Foto no sportista Facebook profila

Slavenajā Silverstonas trasē noslēdzies ceturtais FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms World RX of Great Britain. Jānim Baumanim nedaudz pietrūka, lai iekļūtu sacensību finālbraucienā – ceturtā vieta savā pusfinālā.

CETURTAIS PUSFINĀLS ČETROS POSMOS
Trešajā kvalifikācijā Baumanis startēja starp iepriekšējās kvalifikācijas kārtas ātrākajiem braucējiem. Startā Jānis bija nedaudz lēnāks, tomēr ar neatlaidīgu cīņu izdevās apdzīt Timo Šeideru. Atlikušie apļi tika veikti stabilā tempā, izcīnot 4. vietu savā braucienā un 10. pozīciju trešās kvalifikācijas kopējā ieskaitē.

Noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā Baumanis pēc starta iekārtojās ceturtajā vietā, priekšā Markam Higinsam. Līdz 3. aplim latviešu sportists cieši sekoja Oliveram Benetam, pirms došanās džokera aplī, kas ļāva priekšā iegūt brīvu trasi. Braucot brīvā trasē Jānis nodemonstrēja savu ātrumu, pirms finiša apsteidzot Benetu, kurš savu Džokera apli veica pēdējā apļa izskaņā. Trešā vieta braucienā un vienpadsmitā ceturtajā kvalifikācijā kopumā.

Pēc visām četrām kvalifikācijas kārtām Baumanis atradās 10. vietā, arī ceturtajā sezonas posmā nodrošinot vietu pusfinālā. Papildus vietai pusfināla braucienā Jānis Baumanis arī nodrošināja sev 7 čempionāta ieskaites punktus.
Pusfināls Jānim iesākās labi – smagā kontaktcīņā izdevās aizcīnīties līdz pat otrai pozīcijai, tomēr aizmugurē avāriju piedzīvoja Joni Vīmans, kā rezultātā brauciens tika apturēts. Otrajā mēģinājumā starts vairs neizdevās tik labs, turklāt arī mašīna jau bija pamatīgi apskādēta. Lielākā brauciena daļa tika pavadīta, braucot cieši aiz Kristiana Sabo, bet, neskatoties uz vairākiem Baumaņa mēģinājumiem veikt apdzīšanu, tas tā arī neizdevās, viņam paliekot ceturtajā vietā.

Pie 7 kvalifikācijā iegūtajiem punktiem pievienojot pusfinālā izcīnītos papildus 3 punktus, Jānis Baumanis pēc četriem posmiem ieņem ceturto vietu kopvērtējumā, atpaliekot vienīgi no brāļiem Hanseniem un Andreasa Bakeruda.

JĀNIS BAUMANIS: “ŠĪ BIJA VIENA NO GRŪTĀKAJĀM REIZĒM”
“Varētu teikt, ka 40% no pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas ir noslēgušies, atlikuši vēl 60% jeb seši posmi. Pusfināla pirmais starts bija lielisks, aptuveni ko tādu biju iedomājies, ka tā varētu notikt. Gāju pēc visa kā varēju un varētu teikt, ka ar Doranu tagad esam kviti. Cik es sapratu, Joni Vīmans uzmeta kūleni, bet neesmu redzējis atkārtojumus.

Atkārtotajā startā pirmajos pagriezienos visi saprata pirmā mēģinājuma kļūdas un nosedza visu ko var nosegt. Tur vairāk īsti cerību nebija. Šāda tipa trasēs mums vienmēr ir gājis grūtāk. Šī bija viena no grūtākajām reizēm pēdējo divu gadu laikā, tāpēc ceturtā vieta pusfinālā nav slikti. Nākamais posms ir kārtīgā rallijkrosa trasē Norvēģijā, tur darīsim visu ko varam!”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš

     [+] [-]

, 2019-05-27 06:22, pirms 5 gadiem
Man likās diezgan nebaudāma trase gan no skatītāja viedokļa, gan arī braucēja. Nepatīk man tā tendence trases taisīt F1 kompleksos. Par Jāni, visu viņš pareizi pateica, bet nepamet sajūta, ka auto ziņā, Stard joprojām iepaliek no konkurentiem, kuriem pagājušā gada auto. Tas žēl.